Matematikte netlerim sürekli düşük geliyor

EmirKL

Picopat
Daha fazla  
Merhaba,
Bu sene 8.sınıfa geçtim ve LGS'ye gireceğim. Kursa kayıt oldum. 3 haftada ilk konuları bitirdik. Bugün ise kursta yeni nesil sorulardan oluşan bir denemeye girdik. Her bir dersten 1 yanlış yaptım (İngilizce'de hepsini doğru yaptım.). Lakin matematik dersi için aynısını söyleyemeyeceğim. Denene esnasında 4 soruyu boş bıraktım. Ardından geriye kalan 16 sorudan da 6 tanesi yanlış çıktı. Böylece sadece matematik sorularının yarısını çözebildim. En çok çalıştığım (Sık sık yeni nesil ve temel sorular çözdüm.) ve en sevdiğim dersten böyle bir sonuç çıkmış olması beni çok üzdü haliyle. Halbuki 7.sınıfta denemelerde 18 doğru yapıyordum. Şimdi ise ne yapacağımı bilmiyorum. Ne yapmamı tavsiye edersiniz?

@EmirKL yanlışlarını analiz ediyor musun?
Ediyorum. Bazen bir nokta kaçabiliyor veya tamamen neyi yanlış yaptığımı anlayamıyorum. Neyi yanlış yaptığımı anlayamadığım durumlarda test kitabına ait yayınevine ait uygulamadan çözüm izliyorum.

Konu eksiklerini tekrar et, konuyu tam kavrayamamış olabilirsin.
Tekrarı sık sık yapıyorum. Temel soruların çoğunu da doğru bir şekilde çözüyorum.

Anlamadığın konular üzerine çalışıyorsun, değil mi? Bazı öğrenciler vicdanini rahatlatmak adına iyi olduğu konulara çalışıyor. İyi olduğun konulari da tekrar edersin de sürekli onlara çalışmanın da bir mantığı yok.

Anlamadığın konular üzerine çalışıyorsun, değil mi? Bazı öğrenciler vicdanini rahatlatmak adına iyi olduğu konulara çalışıyor. İyi olduğun konulari da tekrar edersin de sürekli onlara çalışmanın da bir mantığı yok.

Sadece matematiğim kötü ve dün sadece matematik çalıştım. Genel problem var matematikte yani.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı