Mavi ekran hataları

İşletim sistemi
Windows 10

231981

Kilopat
Katılım
11 Ekim 2018
Mesajlar
4.809
Makaleler
1
Çözümler
9
Kafayı yiyeceğim artık. 12 saat sistem açık kaldı, hiçbir sorun olmadı, iki dakika oyun oynayayım dedim, sürekli mavi ekran vermeye başladı. Daha dün 2-3 saat kadar ETS2 oynadım, hiçbir sorun olmadı. Kafasına göre sistem mavi ekran verip duruyor. Memtest86 ile RAM'leri test ettim, sorun bulamadı. BIOS sürümü düşürme, Ethernet sürücüsünü anakartın sitesindekini kurup deneme, hepsini denedim. Ne yapabilirim artık?

 
Ne yapacağımı bilmiyorum. İlk defa böyle bir şey ile karşılaşıyorum şu an.

Hocam bunu daha şimdi gördüm normalde bu disk böyle değildi bir bakar mısın ya? Ne olmuş buna. Orada ki yazıyı da gördün mü "
Ani sistem çökmesi, yeniden başlatma, mavi ekran, erişilemeyen dosya(lar) ve /klasör(ler) gibi beklenmedik durumlarda, hard diskinizin güç kablosunu ve veri aktarım kablosunu kontrol ediniz. Mümkünse bunları değiştirip yeniden denemeniz önerilir " yazıyor. Bunun yüzünden mi acaba mavi ekran alıyorum ben. Bu arada bu disk harici olarak kullandığım disk SSD ve diğer kasada ki Seagate diskim de sorun yok.
2021-01-17_02-04-52.jpg
 
Bakalım bad sector var mı?
Reallocated Sector sayısı artmış yani kesinlikle Bad Sector var. Ek olarak @231981 etiketlerinizin hiçbiri bana iletilmemiş bilginize. Benim de gözümden kaçmış olabilir gerçi...
 
Sağlığı %0 olan diske HD Tune yazılımı ile "error scan" testi yapın. Bakalım bad sector var mı?

Bu arada sağlığı %0 olması mavi ekrana sebebiyet verebilir.

Önceden kontrol etmiş miydik?

Buna daha önce baktım böyle değildi bu disk. Var orada da çıkıyor kırmızı noktalar.

Reallocated sector sayısı artmış yani kesinlikle bad sector var. Ek olarak @231981 etiketlerinizin hiçbiri bana iletilmemiş bilginize. Benim de gözümden kaçmış olabilir gerçi...

Diskiniz muhtemelen yolun sonuna gelmiş. @Ted Kaczynski'nin dediği gibi HD Tune ile diskinizi "quick scan" kapalı şeklinde test edin.

Etmemişsiniz.
 
Buna daha önce baktım böyle değildi bu disk. Var orada da çıkıyor kırmızı noktalar.
Kırmızı noktalar çıkıyor ise bad sector vardır. Bu da mavi ekrana sebebiyet vermiş olabilir. Diskte bulunan bilgilerini yedekle veya başka bir şeye aktar ve o diski çıkart.

Diski çıkarttıktan sonra mavi ekran alırsan bana belirt.
 

Geri
Yukarı