Mavi Ekran Hatası 0x0000007E

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

ElGaucho

Kilopat
Daha fazla  
Abilerim öncelikle selamun aleyküm. Sizleri YouTube'da tesadüfen video izlerken buldum. İyi ki de bulmuşum. Şimdi bütün Kafa Ayarı videolarını sabırsızlıkla bekliyorum. Benim bi sorum olacaktı. PC'de 2 ayda falan 3 sefer mavi ekran hatası almaya başladım. Üçüncü olanı bugun aldım ve kodu da şöyleydi : 0x0000007E. Bu hataya neyin sebep olduğunu bilemiyorum. Lütfen bana yardım edin iyi forumlar :).

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,
1.609/22/2011Instant Flash610.73KBUpdate CPU code.
[TBODY] [/TBODY]
ve
1.609/22/2011Windows®786.20KBUpdate CPU code.
[TBODY] [/TBODY]
Bunları indirdikten sonra, her ikisini de bir klasör içerisine çıkart.

N68CSU1.60.EXE dosyasını çalıştırıp.
Instant Flash içinden çıkan N68CSU1.60 dosyasını göster.
Sonrada yazılım ekranında Update mi olur,
Flash mı yazar artık ne varsa onu tıkla.
Abi çok sağolun valla ALLAH razı olsun çok teşekkür ettim.İnşallah yapabilirim :) .

Ekran resmini eklemeniz daha fazla yardımcı olabilmemizi sağlayacaktır. Ucu açık bir problem.
Ekran kartı sürücüsünü güncelleyin.
Memtest86+ ile RAM testi yapın.
abi ekran kartı sürücüsü en günceli zaten sürekli takipteyim ve Ramleri de test ettim 3 saat boyunca hiç bir sorun bulmadı memtest programı.RAM ler tam olarak kaç saat testte bırakılmalı acaba ?

** Memtest86+ V5.01 (27/09/2013)** bu versiyonu ile ismide bu abi : memtest86+-5.01.usb.installer :) peki testin bittiğini nasıl anlayacağız :) ?

Sağ üst köşede Test ve Pass yazıları var.
Test hızlı bir şekilde ilerler.
Pass ise testler bitince 1 atar.
Aşağıda da Pass counter in 1 attığını görürsün.
1 kez Pass yapıp bitiyorsa orda bırak.
1 Pass tan sonra devam ediyorsa 2 Pass yapınca çıkış yapın yeterlidir.

Sağ üst köşede Test ve Pass yazıları var.
Test hızlı bir şekilde ilerler.
Pass ise testler bitince 1 atar.
Aşağıda da Pass counter in 1 attığını görürsün.
1 kez Pass yapıp bitiyorsa orda bırak.
1 Pass tan sonra devam ediyorsa 2 Pass yapınca çıkış yapın yeterlidir.
hah abi aynen işte öyle oldu 1 saatte falan pass 1 oldu sonra test devam etti bende hiç karışmadım sonra pass 2 oldugunda 3 saat falan olmuştu. pass complete, no errors,press Esc to exit yazıyordu bende bastım kapattım.HDD i de test ettim sorun onda olabilir diye HD Tune Pro programı ile ondada hiç bir sorun çıkmadı işlemci fanını değiştim kısa bir süre önce ama yinede bugün verdi işte mavi ekran hatasını bios u güncellersem geçer gibime geliyor ama korkuyorum ne yalan söylüyüm. :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı