Mavi Ekran Hatası 0x0000007E

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

ElGaucho

Kilopat
Daha fazla  
Abilerim öncelikle selamun aleyküm. Sizleri YouTube'da tesadüfen video izlerken buldum. İyi ki de bulmuşum. Şimdi bütün Kafa Ayarı videolarını sabırsızlıkla bekliyorum. Benim bi sorum olacaktı. PC'de 2 ayda falan 3 sefer mavi ekran hatası almaya başladım. Üçüncü olanı bugun aldım ve kodu da şöyleydi : 0x0000007E. Bu hataya neyin sebep olduğunu bilemiyorum. Lütfen bana yardım edin iyi forumlar :).

Son düzenleyen: Moderatör:
VİA ses sürünü güncelle, Windows güncellemelerini yap. En önemlisi Win7'den Win8.1.1 kurmanız lazım.
Ultra iso kaldır, Nvidia ethernet sürücün güncel değil. Çoğunlukla eski bir anakartın var. Logitech ürününü güncelle, Norton ürünün eski sürüm güncel olan sürümü kullanın yada kaldırın, Smart defrag kaldır.

Son düzenleme:
Ses kartı sürücünüzle ilgili bir problem gibi görünüyor, sürücüyü kendiniz mi yüklediniz?
Evet abi bios'u güncellerken Asrock'un sitesinde ses vs driverları da gördüm, sesi bir deniyeyim dedim ama yüklemeden önce sistem geri yükleme noktası oluşturup öyle yapmıştım. Onun yüzünden olduğunu bende farkettim :) Şimdi geri düzelttim abi, ama asıl sorun bu değildi. Diğer türlü mavi ekran verirse daha da iyi öğrenebilirim herşey için çok teşekkürler.

VİA ses sürünü güncelle, Windows güncellemelerini yap. En önemlisi Win7'den Win8.1.1 kurmanız lazım.
Ultra iso kaldır, Nvidia ethernet sürücün güncel değil. Çoğunlukla eski bir anakartın var. Logitech ürününü güncelle, Norton ürünün eski sürüm güncel olan sürümü kullanın yada kaldırın, Smart defrag kaldır.
Abi İobit'in driver booster pro v1.4'ü kullanıyorum da o programda tarattım ve "Tebrikler tüm sürücüleriniz en son sürüm dedi". Bios'u güncelledim biraz önce, ses driverini da güncelleyeyim dedim sesten dolayı mavi ekran vermiş abi bende farkettim :) Yalnız Norton en son sürüm, Ultraiso ve Smart Defrag'ı neden kaldırmalıyım?

Yok abi yanlış anladın sen beni, sadece sorun nerede onu öğrenmek istiyorum. Başka bir şey yok.

Sanırım önceki mavi ekranınız ile şuandaki mavi ekranınız birbirinden farklı konular. Sürücü probleminizi düzeltti iseniz asıl konumuz olan diğer mavi ekranı bekleyelim. Dump dosyasını eklersiniz.

Abilerim biraz önce yine pc mavi ekran verdi bu seferki kodu : 0x000000D1 di minidump klasörünün içindeki dosyayıda aldım yine yardımcı olursanız çok teşekkür ederim. Buyrun link : Minidump.rar — Yandex.Disk bi de google chrome da falan 3-4 snlik takılmalar oluyor youtube da video izlerkende aynı şeyler oluyor.

Abi Via ses sürücüsünü güncellemeye kalktım temelli bozulmuştu. Ultraiso'yu kaldırdım yeniden yükledim, Nvidia ethernet sürücüsüde güncel. Logitech ürününü günceleyemedim bulamadım çünkü. Norton da güncel Smart defragı da kaldırıp geri yükledim. Abi birşey soracağım yanlış anlamazsan :) Bu programlar neden daha önce hata vermiyordu da şimdi vermeye başladı ve bir şey daha bilgisayara format atsam sorunlar düzelir mi ?

Dediklerimi yapın ve iobit yazılımı da kullanmayın. Sorgulamanız için konu açtıysanız şimdiden kapatayım istersen?
Abi İobit yazılımı kullanmayıp yerine alternatif ne gibi programlar kullanmalıyım acaba ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı