Haftada 2 kez mavi ekran hatası alıyorum hata sonrası yeniden başlatıyor ve Windows yüklü olan M.2 SSD'yi görmedi 1TB harddiske format attım Windows Update yaptıktan sonra kendiliğinden görmeye başladı ama sorun hala devam etmektedir bazen bilgisayarda saatlerce oyun oynadığımda hata almıyorum bazen ise bilgisayarda hiçbir şey açık değilken hata alıyorum.
mavi ekran hatası: durdurma kodu whea uncorrectable error
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Sitede yeniyim bir yanlışım olduysa lütfen kusura bakmayın.
Herkese iyi günler. Bu rehberde sizlere DISM komutunun ne işe yaradığını, ne tarz durumlarda kullanılacağını ve nasıl kullanılacağını göstereceğim. İlk önce DISM nedir onu öğrenelim. DISM aracı yani “Deployment Image Servicing and Management” aracı sistemde tıpkı SFC komutunun yaptığı işlev...
Sfc/scannow komutu bazı dosyaları onaramamış o komutu bir kere daha girin. DISM rehberini uyguladıktan sonra da tekrar girin. Bir düzelme olmazsa HDD Sentinel programından diskinizin sağlık duurmunu paylaşırsınız.
yaklaşık 10 dakikadır 3.adımdan sonra (DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth) yüzde 62.3 de takılı kaldı ilerlemiyo ekte m2ssd sağlık durumunuda paylaştım
sorunsuz bir şekilde tamamladı 3.adımı şuan
Image Version: 10.0.19042.746
[==========================100.0%==========================] The restore operation completed successfully.
The operation completed successfully.
Evet SSD de şu an Windows fakat 1TB normal HDD'de var şu an Windows çünkü bazen mavi ekran hatası aldıktan sonra SSD'yi görmediği için her ihtimale karşı oraya da yükledim Windows'u normal HDD'deki windowsa girdiğim zaman aygıt yöneticisinden donanımları taradığımda SSD'yi görüyor çünkü.
Evet SSD de şu an Windows fakat 1TB normal HDD'de var şu an Windows çünkü bazen mavi ekran hatası aldıktan sonra SSD'yi görmediği için her ihtimale karşı oraya da yükledim Windows'u normal HDD'deki windowsa girdiğim zaman aygıt yöneticisinden donanımları taradığımda SSD'yi görüyor çünkü.
BIOS güncellemesinden sonra (bugün itibarıyla hiç mavi ekran ile karşılaşmadım böyle 1hafta deneyeyim diyorum sorun çıkarsa SSD'yi garantiye göndereyim.