Maymundan geldiysek, şimdiki maymunlar neden insan değil?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Şuan evrime karşı olmanızın nedeni.
Peki Cin çarpması ve Büyü olaylarını ve paranolmal olayları nasıl açıklıyorsunuz ?

Bunun evrimle alakası nedir veya evrimi çürüten bir tarafı var mıdır?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu konu hakkında zamanında çok tartıştım. Sonucu hep aynı oluyor. :D

Bilgisayardan kalkacağım ve tekrar cevap veremeyeceğim için, konuya konuyla alakalı en sevdiğim videolardan biriyle veda etmek istedim. İyi günler, kendinize iyi bakın ve Richard Dawkins ile kalın...

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

1.png2.png3.png
 
Evrimi bir Tanrı'nın yapması veya yapmaması önemli değil. Hatta Evrimin umrunda bile değil bu durum. Yapmıştır veya yapmamıştır orasını bilemem. Ancak evrimi araştırmadan böyle yorumlar yapmak doğru değil.
 
Evrimde Bir Tanrının olmadığını düşündüğüm için yazdım.


Evrimde bir tanrı olmamasını düşünme nedenin evrimcilerin çoğunun ateist olmasıdır.Evrimci olmak ateist olmak değildir. Evrim konusu islamın altın çağı döneminde okullarda okutulmaktaydı şuan evrime karşı cıkmanın nedeni ise hristiyanların evrimi hiçbir şekilde kabul etmiyor olması. Hristiyanların kabul etmemesının nedenide baba oğul ve kutsal ruh inancından kaynaklanır. Bu konu hakkında Celal Taslaman'ı dinlemeni tavsiye edebilirim. Kuran-ı Kerimde evrime ters bişey olamdığı kanaatindeyim.
Evrimde Bir Tanrının olmadığını düşündüğüm için yazdım.


Sen Allah ın yaraşınını yanlış anlamış olabilirsin. Allah çoğu şeyi yaratırken süreç içinde yaratmıştır bundan Kuranda da çoğu kez bahsedilir. Süreç meselesinin kabul etmediğin için evrim ters geliyor olabilir.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
O konuda kitapta insanların evrimler halinde yaratıldığı ile ilgili bir bölüm vardı. Okuyunca şaşırmıştım. Ancak çok kafa karıştırıyor. Şimdi acaba anne karnındaki evrim mi, yoksa gerçekten evrim mi o konuda kafalar karışıyor.
 
Evrimde Bir Tanrının olmadığını düşündüğüm için yazdım.

Kuran-ı Kerimde Allah bütün insanların yaratıcısıdır yazar. Bizi Allah yarattı fakat en nihayetinde biz annemizin babamızın birleşmesi sonucunda 9 aylık bir süreç sonucunda doğduk. Allah bizi aniden yaratmadı. Aynı şekilde Kuranda topraktan yaratıldığımız da geçer. Bu yaratılışı süreç şeklinde anlaman gerekmekte. Şuan senin yediğin bir köfte inekten elde edilir inek ise ot yer. Ot ise su ve topraktaki mineralleri çekerek beslenir. Tersten gittim ama sonuc olarak sen o köfteyi yerken veya yedikten sonra içinde milyonlarca hücre oluşuyor ve bu hücreleri oluşturan şey verdiğim örnekteki gibi topraktır.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar beynim yandi 12 yaşındayım konu kilit ya.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı