Fetch
Hectopat
Daha fazla
Öncelikle merhabalar herkese, benim sorunum şu arkadaşlar. Ben yeni bir bilgisayar aldım pek olmadı 3 ya da 4 ay oldu ama ekran kartım boşta iken 40 derecelerde 45 derecelerde çalışıyor. Normal değerler 35'lerde olması lazım diye araştırdım. GTA 5'e girdiğimde normalin bir tık üstündeki ayarlarda GPU sıcaklığım 70'lerde hot spot denilen sıcak nokta ise 85 üstlerini görüyor ilk başta VRAM kullanımından şüphelendim. Çünkü GTA 5 de ayarlarda VRAM'i kullanması gereken miktar 2.5GB gözüküyor ama oyuna girdiğimde kullanım 6'lara kadar çıkıyor dedim. Acaba bundan dolayı mı kart ısınıyor VRAM saat hızını düşürmenin faydalığı olacağını yazmışlar. Bir çözüm yolu sunmuşlar onu denedim ama o çözümde sadece masaüstündeyken VRAM saat hızını etkiliyordu. Oyunda gene VRAM hızı fulleniyordu. Dedim fanların hızını arttırayım bir ayar yaptım 2000RPM de fanlar çalışıyor ama genede 65 70 dereceleri görüyordum ve fan inanılmaz şekilde çalışıyordu. Aynı kasadan bir arkadaşımda da var her şeyimiz, kasamız, fanlarımız, her şeylerimiz aynı. Sadece tek fark onun ekran kartı Sapphire. Benimki MSI o 700RPM de GTA 5'i Full ayarlarda 60 derecelerde oynuyor, hot spot kısmı ise 65 70leri görüyor onun ama benim 2000 RPM'de çalışıyor orta ayarlarda kartım çok kritik seviyelere çıkıyor. Kaç aydır çözüm arıyorum ama bulamadım. Yardımcı olacak birisi olursa sevinirim.
Arkadaşımın bilgisayarı: AMD 3600- SAPPHIRE RX5600XT PULSE-GIGABYTE B450M S2H-WD 500GB-CORSAIR 16GB fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
Benim bilgisayarım: AMD R5 3600-MSI RX 5600 XT MECH OC-B450M-A PRO MAX-KINGSTON 500GB NVME-16GB RAM fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
Arkadaşımın bilgisayarı: AMD 3600- SAPPHIRE RX5600XT PULSE-GIGABYTE B450M S2H-WD 500GB-CORSAIR 16GB fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
Benim bilgisayarım: AMD R5 3600-MSI RX 5600 XT MECH OC-B450M-A PRO MAX-KINGSTON 500GB NVME-16GB RAM fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
Son düzenleyen: Moderatör: