Memeler ve Göğüsler: Erkekler, Dişilerin Memelerini Neden Sever?

Cinsellik konusunda toplumda o kadar sert bir durum var ki, sokakta el ele tutuşan çiftlere tepki koyma derecesine kadar yükselmiş. Ben dahil çoğu erkek farkında ya farkında olmadan göğüse, bele ve kalçaya bakıyor, evet. Aksi durumu tuhaf olanı değil mi zaten? Göz temasını sapıklık niyetiyle kuranlar var, o ayrı konu. Netice de eminim ki kadınlar da erkeklerin büyük belirgin göğüslerine ve geniş omuzlarına illa ki bakıyordur, sert erkek kalçasına bayılanlar da var tabii. Bunu da buraya bırakayım, yorumlara sakın gitmeyin:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Son düzenleme:
Tamamen dudak tiryakiliği. Bebek yaşta başlarsan ''emüklemeye'' olacağı bu.

Olabilecek en "Freudian" açıklama. :)
Galiba bu forumdaki tek istisnayım 🤣

O zaman bende nöral ağlar evrimleşmemiş mi oluyor 🤨

Yaşa göre değişir açıklama. Daha hormonlar tam kudurmamış olabilir. Yok yaş büyükse ve meme dışında başka yerlerden de hoşlanma yoksa o zaman... Bilemiyorum altan bilemiyorumm. :D
 
Beklenmedik gelecek olsa da, başlıktaki soru yıllardır bilim insanlarının kafalarında soru işaretlerine neden olan bir sorudur. Bilim böyledir, aşina olduğumuz ama cevaplanmamış birçok gizem perdesinin peşinde koşar. Çünkü aşinalıktan kaynaklanan duyarsızlık, birçok kıymetli gerçeği gözümüzün önünde olmalarına rağmen kaçırmamıza neden olabilir.

Bilim, buna engel olan müthiş bir araçtır. Soru her ne kadar kolay geliyor olsa da, bir türlü aydınlatılamamıştır. Sahi, heteroseksüel erkekler neden dişilerin göğüs bölgesinde bulunan yağlı bir doku parçasına bu kadar kafayı takmış durumdalar? Bilim insanlarının bu konuda yeni bir teorisi var.


Birbirine Karıştırılan Terimler: Meme ve Göğüs

Önce terimleri temizleyelim: her ne kadar tuhaf bir şekilde "kibar" olduğu iddia ediliyorsa da "göğüs" ile "meme" aynı şeyler değildir. Eş anlamlı olarak kullanılmaları bilimsel olarak hatalıdır. Örneğin "göğüs kanseri" diye bir kanser türü yoktur (eğer göğüsteki deri kanseri kastedilmiyorsa). Yaygın olarak bilinen o kanser türünün adı "meme kanseri"dir. Göğüs, bilimsel adıyla "toraks" (thorax) olarak bilinir. Hayvanlar Alemi içerisindeki sayısız hayvanın, dolayısıyla insanın da, boynu ile karnı arasındaki bölgeye işaret eder. Türüne bağlı olarak göğüs bölgesinde, vücudun içinde ve dışında çok sayıda yapı ve organ bulunabilir: kalp, akciğerler, göğüs kafesi, "meme" de, Memeli Hayvanlar Sınıfı'nda bulunan bu yapılardan biridir.

Çoğunda öyle olsa da, her memeli hayvanın memeleri göğsünde bulunmak zorunda değildir; ancak bu sınıf içerisindeki insan (Homo sapiens) türünün hem dişilerinde, hem de erkeklerinde meme, göğüste bulunur. Meme, özellikle Primatlar Takımı'nda (dolayısıyla insanlarda) göğüste bulunan, dişilerde süt bezlerini barındıran, erkeklerde ise evrimsel süreç dolayısıyla neredeyse tamamen körelmiş bir organdır. Konunun anlaşılması için bunun netleştirilmesi gerekmektedir. Şimdi ana konumuza dönelim:

Erkekler neden memeleri sever?

Devamı(Kaynak);

Eki Görüntüle 525589
Okumadan yanıt veriyorum, çünkü erkeklerde olmayan ve kadınlarda olan her şey erkeğe zevk verir.
 
Teknoloji diye hayvan, insan, uçak tank falanda konuşabiliriz hoşlanmadıysan çıkabilirsin.

Sadece laf olsun diye yazmak bu olsa gerek. Dediklerimi anlayacak kapasiten yoksa yazma lütfen üstteki çoğu arkadaşta olduğu gibi. Bana göre her şey konuşulabilir karşı değilim ama böyle herkese açık platformda cinsel konuların konuların konuşulması tuhaf tabii bu kişiler çocukların yanında bu konuları konuşuyorsa normal.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı