- Makaleler
- 1
Merhaba yerine, "Maraba" denmesin yeter.
İki kişinin birbirine selamlaması ve nezaket duygularını belitmesi için kullanıldığı bir kelime olarak düşünüyorum. Bazen kelimelere öyle ekler getiririz ki bir bakarsınız bambaşka bir anlam çıkmış olur. Fakat bu usta olmayacağımız anlamına gelmez. Anlam bozma konusunda usta olabiliriz. Renk katılırsa benim de hayatıma renk katılmış olur. Bu rengi ne kadar çok seveceğimiz önemlidir. Örneğin kırmızı ile kahverengiyi karıştımak kimine güzel gelir kimine gelmez. Fakat ortada yine de bir renk olur.Neden iki kişi arasında geçtiğini düşünüyorsun peki? Yani dil değişkendir, iyi yönde değiştirildiği sürece de keyif verir insana. Anlamını bozmak ustaca yapılırsa renk katar
İngilizce bu konuda bizim dile denk değil, ek olarak çok daha kısır ve daha basit bir dil. Karşılaştırmak hiç doğru olmaz sanki.
O zaten direkt olarak kişinin bulunduğu coğrafyanın ağzından veya şivesinden kaynaklanıyor. Fakat yine de "Marabalar" diyeni de görmedim. Bu kusur telafi edilebilir.Merhaba yerine, "Maraba" denmesin yeter.
Hocam iyi güzel de, biz konu açarken tüm Sosyal kullanıcılarına sesleniyoruz, bir kişiye değil ki."Merhaba" demesi yerine, sanki birden fazla kişi ile konuşuyormuş gibi "-lar" ekini de getirerek, "Merhabalar" kelimesi ile başlaması bu kelimeleri yanlış olarak kullanmamızdan dolayı kaynaklanmaktadır.
Herkese merhaba veya herkese selam diye de kullanabilelim diye düşünüyorum. Aksi takdirde iki kişinin kullandığı bir kelimenin çoğul ekiyle kullanılıp asıl anlamını kaybetmesinden dolayı kullanımını uygun görmüyorum. Ben sadece bu kullanımın doğru olmadığını insanlara anlatabilmeyi istiyorum. Fakat kullanıp kullanılmaması kişiye düşmektedir. Bu yüzden bir farkındalık oluşturmak istiyorum.Hocam iyi güzel de, biz konu açarken tüm Sosyal kullanıcılarına sesleniyoruz, bir kişiye değil ki.
O yüzden konu açtığımızda "Merhabalar" demek abes bir durum değil bence.
Lol oynayan tayfadan dolayı çok popülerlerşti bir de. Orası çok ayrı bir konu. Oraya girersek bizi rahat bırakmazlar.Bir de '' Merhabalar Aküüü '' diye saçma bir kullanımı vardır.
Aslında ben de kural manyağı değilim. Fakat bir süre sonra farkındalık edinildiğinde bu durum değişiyor gibi hissediyorum. Artık kulak tırmalamanın bir alt seviyesine gelebiliyor. Fakat pek fazla da takmıyorum.Dilde ''kulak tırmalamadığı'' sürece toleransların her daim olacağını düşünürüm ve açıkçası pek umurumda olmaz, bu konuda maalesef kural manyağı değilim![]()
O konu zaten üzerine düşünülebilecek uzun bir konu olabilir. Fakat bu kullanımları hiç güzel bulmuyorum. Belki de etrafınızda bulunan kişilerin fazla kullanmasından (hatta ve hatta sevdiklerinizin kullanmasından) dolayı size güzel gelebiliyor.Yine de kulak tırmaladığı sürece ben bu tarz şeylere pek takılmam. Sonuçta gideceğim yerine ''gidicem'' yapacağım yerine ''yapıcam'' da diyoruz. Yazım kurallarına aykırı olsa da söylenirken kesinlikle daha hoş geliyor.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.