Meslek lisesi cidden çok mu kötü?

Falsey

Kilopat
Makaleler
2
Arkadaşlar 8. sınıfım ilk dönem ortalamam 82 civarıydı ama bu dönem 70 civarında. Ailem mesleğe gitmemi istemiyor gidersem çoğu kişinin sigara içtiğini kavga ettiğini söylüyor. Gidersem beni bile döverler diyorlar. 8. sınıf liseye göre kolay olsa da bana göre zor. Lisede de yapacağım şey 50 üstü ortalama ile sınıfı geçmek olacak zaten. Ve ailem beni üniversite okumamı istiyor. Meslek okursam babam 18 yaşında evde kalıp benden zırt pırt dışarıda arkadaşlarınla gezmek için para istersen hayatta vermem git okulunu oku paranı kazan diyor. Umarım beni anlarsınız meslek lisesi o kadar kötü olamaz bence.

Hocam kötü değil, ama düşük puanlı liseler olduğu için çok keko öğrenci geliyor. Yoksa cidden düzgün insanlarda var. Örneğin arkadaşım.

Meslek lisesi 10. sınıf öğrencisiyim. Sigara içiliyor evet ama bir şey yapmadığında dövmezler. Zorbalık çok oluyor hazırla kendini(Aynıları anadolu lisesinde de oluyor).
Türkiyedeki 8. Sınıfların çoğu meslek lisesine gelecek zaten. Hepsinin iyi bir lise kazanacağı yok. Bence herkes yeni olacağı için çok sıkıntı yaratmaz gibi geliyor kavga meselesi.

En büyük kötü yanı kalifiye olmayan insanlar arasında okuyorsun ve yukarıda da bahsedildiği gibi zorbalığa uğrama ihtimalin yüksek.

Meslek lisesinde olan sigara, alkol ortamı anadolu liselerinde de var okul değil karakter meselesi bunlar. Meslek lisesi okudugunda ve bitirdiğinde üniversite okumadan bitirdiğin alana göre iş bulabilirsin babanın eline bakmıyorsun hatta üniversite okudugunda yine sen babandan para isteyeceksin üni + iş yapmayacaksan. Kariyer hedefin varsa anadolu hayata erken atılmak istiyosan meslek lisesi.

Türkiyedeki 8. Sınıfların çoğu meslek lisesine gelecek zaten. Hepsinin iyi bir lise kazanacağı yok. Bence herkes yeni olacağı için çok sıkıntı yaratmaz gibi geliyor kavga meselesi.
Karı kız işine girme, millete laf atma bulaşma kavga falan olmaz da. Tek sıkıntı zorbalık.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı