Meslek lisesi cidden çok mu kötü?

Abartıldığı gibi değil iyi bir meslek lisesine giderseniz sorun olacağını sanmıyorum.
 
Ben özel lisedeyim efsane ortam kimse zorba falan değil kavgacı tip yok sadece okulda 1 kişi var zorba kavgacı olan onun dışında herkes düzgün efsane ortam en kırmızı listedeki sınıf biziz en çok müdüre yollanan ama suçlarımızda " bilgisayardan Serdar açmak, aylardır okulun her yerinde serdaaaaaaaaar diye bağırıyoruz Serdar öyle vurma ne olursun gibi bağırıyoruz her yerde camdan insanlara ş güzellik ş fıstık diye bağırmak koridorda atlayarak birbirimizin üstüne çıkmak, sürekli birbirimize temas edip değişik şeyler yapmamız ve sürekli bağırmamız"
 
Ben en iyi teknik liseye gidiyorum çevremdeki. Azgınlığın, sapkınlığın haytalığın vs. en az olduğu yer okuduğum Mesleki Teknik Lise olabilir çünkü benim senemde 350 taban puanıyla kapatmıştı ve 450 puanla gelen bile vardı (Fen Lisesine gidebiliyor) eğer üniversite hayalin varsa ve teknik lisede okuyacaksan vazgeç çünkü her ne kadar bir süre boyunca Anadolu müfredatıyla aynı gitsen de bölüm dersleri almaya başlayınca haftada 20 saat en az baya bir geri kalıyorsun Anadolu'ya göre. Dünyaya tekrar gelsem gider miyim sanmam ama ''aga'' ortamı diğer liselere göre harbiden daha kuvvetli, dostların burada daha çok güvenir sana. Sınıfların dağımı 20 erkek 10 kız diye olur.
 
Dostum teknik meslek lisesinde okuyorum. İstanbul'un en tarihi, haberlere çıkmış lisesi diyebilirim. Sana Meslek lisesini şöyle anlatayım:

Artı yönleri:
  • Mesleğini öğrenirsin.
  • Anadolu lisesi okuyanlardan, meslek anlamında 1-0 önde olursun.
  • Dersler Anadolu liselerine göre kolaydır.
  • Hocalar öğrencilerle arkadaş gibidir (çoğu meslek lisesinde).
  • Gelecekte iş bulma anlamında 1-0 önde olursun.
  • Kalifiyeli (bilgili) eleman olursun.
  • Üniversite'de, meslek lisesindeki alanınla ilgili bir bölüme gidersen, ek puan alırsın. Ben yazılım alanı okuyorum. Üniversite'de yazılım mühendisliği veya yazılım öğretmenliğinden ek puan alabiliyorum.
  • Staj yaparken bayağı iş tecrübesi kazanırsınız. Patronla iyi anlaşırsanız, mezun olduktan sonra bile orada çalışabilirsiniz.
Eksi yönleri:
  • Meslek liselerinin çoğunda çok fazla serseri olur. Kavga etmeye yer alırlar. Bizim okulda çok fazla yok, en azından diğer meslek liselerine göre.
  • Çok fazla sapkın, aptal insan vardır.
  • Meslek lisesindeki öğrencilerin çoğu derslere pek çalışmazlar. Eğer çalışkan birisiysen, önde olursun.
  • Teknik meslek lisesine girersen şanslısın.
  • Mesleki ve Teknik Anadolu liselerinde AMP ve ATP sınıfları vardır. ATP'ler birçok yönden daha avantajlı oluyor.
  • Haftanın 1 veya 2 günü meslek dersi göreceksin. Bu yüzden meslek dersinden soğuyabilirsin.
  • Yolda "1 lira var mı?" gibi sorulara tutulabilirsin.
  • Tuvaletlerde çok fazla sigara içen olur.
  • Sınıfındakiler serseri olabilir ve haliyle seni rahatsız edebilir. Bu biraz da şans faktörü. Bizim sınıfta hiç serseri yok.
Bana "meslek lisesine gittiğin için pişman mısın?" diye soracak olursan, değilim. Tam tersi iyi de karar vermişim. Ben bu meslek dersinde anlatılanları avantaja bile geçirdim. Mesela kendim, internetten Python ve Dart Flutter'ı öğrendim. Okulda da C# öğretiliyor. Ayrıca seneye de oyun geliştirmeyi öğreneceğiz. Yani ben şu an 3 dil biliyorum. Seneye de oyun geliştirirken C++ kullansak, 4 dil bilmiş olacağım. Ayrıca mümkünse teknik meslek lisesine git.

Başka sorun varsa cevaplayabilirim. Kolay gelsin.
 
Her okulun aynı olmadığını biliyoruz ama genelleme yapacaksak oraları çok tehilkelidir. Orada yaşamasını bilmezsen ezilir kalırsın.
 
Meslek lisesi işi ya hep ya hiç gibi birşey. Eğer ortam sana uyarsa sana arka çıkacak arkadaşların olur. Ama eğer ortam uymazsa lise'yi zehir ederler.
 
Ben ortaokulda çok zorbalığa uğrayan sürekli ezilen biriydim meslek lisesini tutturunca korkmadım değil tabii sonra lisede insanlarla aramı iyi tuttum ve şu an kimse bana bulaşmıyor ne de ben onlara bulaşıyorum yani tehlikeli lafları falan boş sana kalmış bir şey zorbalık durumu kimse kimseye durduk yere bir şey yapmaz.
 
Ben ortaokulda çok zorbalığa uğrayan sürekli ezilen biriydim meslek lisesini tutturunca korkmadım değil tabii sonra lisede insanlarla aramı iyi tuttum ve şu an kimse bana bulaşmıyor ne de ben onlara bulaşıyorum yani tehlikeli lafları falan boş sana kalmış bir şey zorbalık durumu kimse kimseye durduk yere bir şey yapmaz.
Sorun zaten durduk yere bişey yapıp yapmamaları değil senin kendini ezik ve güçsüz hissetmen.
 

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı