Meslek lisesi vs fen lisesi

Biraz yanlış anlamışım, doğru ama iyi fen lisesi kazanacak kadar puan alan birisi o istisna olan meslek liselerine rahat gider.
Siz meslek liseleri genel olarak kötü vs. dediniz. Bu şartlar altında feni tercih ettim dediniz. Doğru söylüyorsunuz. Ama o puanla iyi olan meslek lisesine de gidilir zaten. Bunu demek istedim.

Bu durumda mesleki açık öğretime geçip babanızın yanında çalışabilirsiniz. Okul denilen dertle de uğraşmazsınız.

Meslek lisesine gidip uzun süre okumaya gerek kalmadan iş sahibi olabilirsin, bu açıdan meslek lisesine gitmek iyi olabilir. Sonrasında üniversitede 2 yıllık bölüm okuyup alandaki bilgini arttırabilirsin. Ama şunu da unutmamakta yarar var. Birçok meslek lisesinin hali içler acısı. Arkadaş çevresi, ortamı vs. cidden çok kötü. İyisi var mıdır, bilinmez. İnsanın başarısını ve motivasyonunu düşüren birçok faktör var meslek liselerinde... Fen liseleri tabii ki akademik ve sosyal anlamda meslek liselerinden daha iyi. Ancak karar senin. Yapmak istediğin mesleğin ne olduğunu, gerçekten neye ilgi duyduğunu sorgulaman önemli. Bu tabii ki cevabı bir anda bulunacak bir soru değil Ama yerinde olsam fen lisesine ya da bir anadolu lisesine gidip en azından daha iyi bir ortamda eğitim alırdım. Ardından yine üniversitede babanın işiyle ilgili olan bölümü 2 yıllık okuyabilirsin. En azından lisede daha iyi bir ortamda eğitim almış olursun. Kolay gelsin şimdiden.

Ben meslek lisesindeyim, üniversiteye gitme hayalim var ancak çok zor... Eğer üniversite istiyorsan kesinlikle fen lisesi. Ama diyorsan ki ben çok çalışırım (çalışmayı sevmiyorsun, bu arada üniversite sınavı için çok çalışırsan dedim*) meslek lisesi. Meslek lisesine gidersen atp programına git. Ama sana tavsiyem Anadolu lisesine git.

Ben puanlı bir teknik lisedeyim yani hem meslek dersleri hem kültür dersleri görüyorum babanın mesleğinin bölümü hakkında bir dalda teknik bölüm okuyabilirsin bu sayede olurda bir gün babanın mesleğini yapmak istemezsen kültür derslerini gördüğün için başka bir üniversiteye staj derdi olmadan çalışarak gidebilirsin.

Anadolu Lisesinde okumuş birisi olarak senin yerinde olsam Meslek Lisesini seçerdim. Okul bittikten sonra üniversite sınavı derdine girmeden direkt babanızın yanında çalışırsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…