Meslek Seçimi

Şu hayatta 10 sene sonra hangi işi yapıyor olacağını kestiremezsin. Bak mesela kendimden örnek vereyim: Aile baskısı ve maddi sebepler nedeniyle hemşirelik bölümü okuyorum şuan ancak keşke zamanında elektrik elektronik mühendisliği vs. seçseymişim çünkü kafam bu tedavileri bakımları falan değil fizik kurallarını alıyor. Hatta birkaç yıl içerisinde yerli motor projeleri oluşturup bir arkadaşımla TÜBİTAK'a katılmayı planlıyoruz. Ben bu şekilde tecrübeler edinmem dolayısıyla hayatın planladığın gibi gitmeyebilir. Kendi istediğin mesleği tercih et eğer girişken bir insansan her türlü kurtarırsın kendini devlet destekliyor bazı projeleri şirket fabrika açmak isteyenlerden iyi bir kısma hibe veriyor mesela TÜBİTAK da kendisini geliştirdi. TÜBİTAK olmazsa projen iyiyse amerika seni bilim adamı olarak ülkesine de çağırabilir geçmişte çok oldu böyle olaylar. Yani eğer tutkulu ve çalışkansan mesleğinde her türlü kurtarırsın kendini.
İlgisi olmayanlar mı başlasın yani?
İlginin de dereceleri vardır ufak bir heves ise öyle meslek seçmek sorun yaratabilir çünkü bu sektörde insanın geniş bir bakış açısına sahip vizyonlu insanlar ister.

Son düzenleme:
10 parmağında 20 marifet. Android falan mısın yoksa? Eğitim almadan bir çok dili anlamak falan... Bu zekayla istediğin mesleği rahat rahat yapar mısın sence?

Sana bir bilgi vereyim: Günümüzde her şeyden biraz biraz bilen, aşure gibi adamların yüzüne bakılmaz. Tek bir şeyi bil, onu çok iyi bil. İş ilanlarına bak mesela oyun şirketlerinin. Adam direkt bana mühendis lazım demiyor, bölüm tasarımcısı diyor, programlama diyor, oyun tasarımı diyor, animasyon diyor... Evet, bunların hepsi için farklı adam alıyor. Peki bir yazılım mühendisi bunların hepsini yapamaz mı? Yapabilir. Yapabilir ama sadece bölüm tasarımıyla uğraşan, bu konuda uzmanlaşmış bir adam mı işe alınır yoksa bunların hepsini yapabilirim diyen bir adam mı sence?

Bu bilgi konuyla, seninle alakalı mı alakasız mı yorumu sana kalmış ama her türlü kariyer seçiminde göz önünde bulundur.

Son düzenleme:
18 yaşındayım önümde üniversite sınavı var.Boğaziçi - Ege gibi bir üniversite kazanıp üniversitenin ilk yılında yani büyük ihtimalle hazırlıkta iken SAT'ye gireceğim.Yapabileceklerim konusunda şüphem yok şüphe duyduğum zaman zaten hayal kurmanın anlamı yok,çoğu şeye ilgim ve yeteneğim var ama ilerisi hakkında bilgim yok.Okuldan öğrendim diyebileceğim bir şey varsa o da sabah kalkıp bir yere gitme zorunluluğunda olmak istemediğimdir o yüzden bu postu açtım.Büyük ihtimalle yurt dışında mimarlık okuyup ilk 3 yıl istemediğim şartta çalışıp sonunda istediğim hayata geçeceğim ya da ticarete atılacağım ama sevmiyeceğim bir iş yapmak istemiyorum cevaplarınız için teşekkürler.

10 parmağında 20 marifet. Android falan mısın yoksa? Eğitim almadan birçok dili anlamak falan... Bu zekayla istediğin mesleği rahat rahat yapar mısın sence?

Sana bir bilgi vereyim: Günümüzde her şeyden biraz biraz bilen, aşure gibi adamların yüzüne bakılmaz. Tek bir şeyi bil, onu çok iyi bil. İş ilanlarına bak mesela oyun şirketlerinin. Adam direkt bana mühendis lazım demiyor, bölüm tasarımcısı diyor, programlama diyor, oyun tasarımı diyor, animasyon diyor... Evet, bunların hepsi için farklı adam alıyor. Peki bir yazılım mühendisi bunların hepsini yapamaz mı? Yapabilir. Yapabilir ama sadece bölüm tasarımıyla uğraşan, bu konuda uzmanlaşmış bir adam mı işe alınır yoksa bunların hepsini yapabilirim diyen bir adam mı sence?

Bu bilgi konuyla, seninle alakalı mı alakasız mı yorumu sana kalmış ama her türlü kariyer seçiminde göz önünde bulundur.

10/10 Yorum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı