Meslek tercihi

@300974
Bu gün bir çok kişi zaten Office programlarını kullanabiliyor daha özel şeyler mesela çok iyi kod yazmak veya veritabanı sistemi kurmayı bilmek ve daha nicelerine daha çok ihtiyacınız var :(.

Sadece iyi PSU markası bilmek ya da en iyi SSD markasını bilmek olmasın hedefiniz yanlış bilmiyorsam bilgisayar mühendisliğinde bunların nasıl çalıştığını da öğretiyorlar bunlarıda öğrenmeniz gerek.

Peki şöyle sorayım bilgisayar mühendisliğinin bir sürü dalı var her dalı İngilizce az da olsa gerektiriyor mu?
Bilgiisayarla fazla haşır neşirim hevesliydim ama İngilizce'yi duyduktan sonra hevesim param parça oldu.
Niye öyle diyorsunuz Work and travel yaparak İngilizcenizi geliştirebilirsiniz. Ayrıca mühendislik kolay yolu olan bir şey değil kolay yol boşuna aramayın ya kendinizi geliştirirsiniz yada en fazla teknisyen olursunuz yada en iyi ihtimal dandirik bir üniversitede okuyup işsizler grubuna girersiniz.

@300974
Bu gün birçok kişi zaten Office programlarını kullanabiliyor daha özel şeyler mesela çok iyi kod yazmak veya veritabanı sistemi kurmayı bilmek bunlara daha çok ihtiyacınız var :(.

Benim pek çevrem yok bu konuda. Aslında onları sanırım hiç bilmiyorum zamanla gelişsem sıkıntı olur mu ki?
Niye öyle diyorsunuz work and travel yaparak ingilizcenizi geliştirebilirsiniz. Ayrıca mühendislik kolay yolu olan bir şey değil kolay yol boşuna aramayın ya kendinizi geliştirirsiniz ya da en fazla teknisyen olursunuz ya da en iyi ihtimal dandirik bir üniversitede okuyup işsizler grubuna girersiniz.

Work and travel nedir?
Bilgisayar mühendisliğinin bir sürü dalı var her dalı İngilizce az da olsa gerektiriyor mu?

@300974 Tabii ki zamanla geliştirebilirsin ama ondan önce İngilizce ve matematiği kesin olarak halletmen gerek.

Bu boş zamanlarında oyun oynamak ya da video izlemek yerine Duolingo gibi ücretsiz kurs veren uygulamaları kullanabilirsin. İllada oyun oynayacam video izleyecem diyorsan yabancıların videolarını izle daha yabancı dil ağırlıklı oyunları oyna.

Son yolu çokta tavsiye etmiyorum ama altyazılı yabancı film/dizi izlemenin İngilizce'ye katkısı yoktur dersem yalan olur.

Matematik neden çünkü analitik zekanı geliştir bir sorun karşısında nasıl düşüneceğini öğrenirsin olaylara daha geniş açıdan bakabilirsin bunlara çok ihtiyacın olacak eğer mühendislik istiyorsan.

Bilgisayar mühendisliğinin bir sürü dalı var her dalı İngilizce az da olsa gerektiriyor mu?
Mühendislikler için kesinlikle İngilizce şart.

@300974 tabii ki zamanla geliştirebilirsin ama ondan önce İngilizce ve matematiği kesin olarak halletmen gerek.

Bu boş zamanlarında oyun oynamak ya da video izlemek yerine duolingo gibi ücretsiz kurs veren uygulamaları kullanabilirsin. İlla da oyun oynayacağım video izleyeceğim diyorsan yabancıların videolarını izle daha yabancı dil ağırlıklı oyunları oyna.

Son yolu çok da tavsiye etmiyorum ama altyazılı yabancı film/dizi izlemenin İngilizce'ye katkısı yoktur dersem yalan olur.

Matematik neden çünkü analitik zekanı geliştir bir sorun karşısında nasıl düşüneceğini öğrenirsin olaylara daha geniş açıdan bakabilirsin bunlara çok ihtiyacın olacak eğer mühendislik istiyorsan.

Anatalik zekayı geliştirmenin yolu sadece matematikten mi geçiyor?
Vallahi 5 gündür bu tür şeyleri araştırmaktan kafam allak bullak oldu. O kadar kararsız kaldım ki anlatamam:

@300974 Aslında hayır fakat mühendis olup iyi bir yerlere gelmek istiyorsan matematik şart.

Anlamadığım şey şu neden matematikten kaçıyorsunuz ? İyi bir hayat ve gelecek istiyorsanız matematik şart.

Matematik ister istemez önünüze gelecek her sınavda sizi çok öne geçirir @Ericc dostumun dediği gibi ne olduğu belirsiz bir üniversiteye gidip mühendis olmak istiyorsanız matematik ile uğraşmayın.

Küçükken matematiği ve İngilizceyi çok severdim, İngilizceyi gerçekten iyi yapar ancak matematikte sevmeme rağmen ortalamaydım, hatta saçma sapan hatalar yapardım. Kendimi bir türlü geliştiremedim matematikte. Sonra üniversite sınavında daha iyi oldu. Üniversiteye (mühendislik) geçtiğimde ise gerçekten eskiden ne yaptığımı sorgular oldum. Matematik zekam açıldı resmen. Demem o ki belki de bu yaşlarda matematik ve İngilizce zor geliyor olabilir. Herkes kolay anlayacak değil ya? Aynısını yaşadığım için söylüyorum. Ancak sonradan açılma durumunu göz ardı etmemek adına bence bu ikiliyi toparlamanı öneririm şimdiden. Bu ikili önemli. Arkadaşlar detaylı bir şekilde açıklamış zaten, bence onları tekrar oku. Ben de desteklemek istedim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı