Mesut özil hayırlı uğurlu olsun!

Mesut, şu an aktif oyuncular arasında en kariyerli 10 numara olabilir, zaten piyasada 10 numara diye bir şey kalmadı artık. Alex, Sneijder, Del Piero gibi topçular yerine oyunu 2 yönlü oynayan oyuncular aldı.

Adam şu an ne halde kimse bilmiyor, 1 yıldır top oynamadı. Oynamamasının sebebi Uygur Türkleri muhabbeti değil, sezon sonu sözleşmesi bitiyor ve yeni teknik direktör Arteta oyunu Mesut'un üzerine kurmak istemedi, nasılsa gidecek diye. Sözleşme imzalamak istememelerinin sebebi de Uygur Türkleri değil, hem oyun planlarında artık 10 numara pozisyonu olmaması, hem de pandemi dönemi tüm futbolcular indirim yaparken Mesut'un indirimi kabul etmemesi. Mesut Arsenal'in en fazla kazanan oyuncusu aynı zamanda.

Özet geçmek gerekirse ben tüm objektifliğimle söylüyorum;

Falcao, Nigel De Jong, Pepe, Negredo, Robin van Persie, Nani, Diego Ribas, Sturridge gibi bitik oyuncular bu ülkeden sadece yüksek maaşlarını alıp gittiler. Artık Türk futbolunda böyle transferler olmamalı. Fenerbahçe bu sezon o bölgeye Pelkas, Sosa, Mesut ve Mert Hakan'ı aldı. O bölgede oynayan ve yüksek potansiyeli olduğu söylenen 17 yaşındaki Ömer Faruk Beyaz forma şansı bulamayacağı için sözleşme imzalamayı reddetti ve gitmek istiyor. İşte sorun burada.
Arteta ile hiçbir ilgisi yok usta, sorun zaten daha önce de vardı gündeme geldi sonrasında da kapatmaya çalıştılar, biraz da oyuncunun Almanya-Türkiye ilişkileri tuz biber oldu, kulüp de bir yandan etkilenmek istemedi. Ayrıca Diego Ribas yatmadı, oyun planına tutmadı. Nani üstüne koyup karla satıldı. Van Persie fiyatına göre iyi iş çıkardı, yüksek maaş alması doğal, Premier lig gol kralı getiriyorsun ve çıktığı maça göre de iyi performans verdi. Fenerbahçe dışında olanlara da bakınca Pepe'nin gelmesi çok mantıklıydı, bonservis yerine maaş verildi ve gayet iyi iş çıkardı. Negredo maaşı yüksekti ama parlama yaptığında göndermesi Fikret Orman'ın hatası, zaten oyuncu indirimle kalmayı bile istiyordu, onun yüzünden forvetsiz kaldı takım uzun süre. Galatasaray sürekli para veriyor çünkü kabul edelim adamlar sürekli şampiyon olduları için paraları da oluyordu, Galatasaray yönetimi de para dağıtmayı severdi, onlara değinemem. Sturridge tam da oynamadığı için formsuz denilen terime göre bir oyuncuydu.
 
Bir TS'li olarak çok utandım bundan.. Ne gerek var abi, ülkene dünya markası oyuncu gelmiş beğenmiyorsun.
Cidden dediğiniz gibi, ligin kalitesini arttıracak bir isim geliyor ama kötülüyorlar sürekli.
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü niye "evine, yurduna hoş geldin" diyor o zaman? Mesut Özil hala Alman vatandaşı değil mi? 😂
Neden Türk milli takımında oynamadığını biliyor musunuz?
 
Bir TS'li olarak çok utandım bundan.. Ne gerek var abi, ülkene dünya markası oyuncu gelmiş beğenmiyorsun.
Hocam o değişik bir hesap. Fenerbahçe bildirimlerini açmış her atılan gönderiye böyle cevaplar atıyor.
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü niye "evine, yurduna hoş geldin" diyor o zaman? Mesut Özil hala Alman vatandaşı değil mi? 😂
Türk olduğu için.
 
Türk olduğu için.
Hayır değil, Almanya'da yürürlükte olan Vatandaşlık Yasası'ndaki "tercih zorunluluğu" nedeniyle 2007 yılında Türk vatandaşlığından kendi rızasıyla çıktı.

"2006 yazında sonunda aileme kararımı söyledim. Aynı yıl, Alman pasaportu da aldım. O zaman Türk pasaportum sadece bir kağıt parçası olmuştu. Annemi ve amcamı çok üzmüş olsam da duygusal davranmamam gerekiyordu."
 

Geri
Yukarı