Metro Exodus yapımcısı PC oyuncularını tehdit etti

Forum üzerinden yaptığı açıklamanın devamında ise scynet, çarpıcı bir açıklamada daha bulundu. Buna göre, serinin devam oyununun PC versiyonunun Metro: Exodus oyununa bağlı olduğunu belirten geliştirici, eğer tüm PC oyuncuları bu ay çıkacak olan oyunu protesto ederlerse, bir sonraki Metro oyununun, ki eğer geliştirilecekse, PC versiyonunun olmayabileceğini belirtti.

Kaynaklar :




Açıkçası Metro olmasa oyun dünyası hiçbir şey kaybetmeyecek. Steam'in Epic Games durumuna bir çözüm bulması gerekiyor artık.
 
Son düzenleme:
Bir ürün tek bir mağazada olunca nasıl rekabet olacak merak ettim.
Ürün 1 yillik anlasmayla tek magazada satılıyor sonsuza kadar degil. Belki Epic Store'u hic indirmeyecek olan biri 1 yil beklememek icin indirebilir. Oyunu ordan alir ve artik Store'u kullanmayı tercih edebilir.

Ama burada zararli çıkan 4A Games, Epic Store'un reklamını uğruna kendi topuklarina sıktılar. Umarım aldıkları parayı iyi degerlerdirirler de en azindan bu itibar kaybına değmiş olur.
 
Ürün 1 yillik anlasmayla tek magazada satılıyor sonsuza kadar degil. Belki Epic Store'u hic indirmeyecek olan biri 1 yil beklememek icin indirebilir. Oyunu ordan alir ve artik Store'u kullanmayı tercih edebilir.

Ama burada zararli çıkan 4A Games, Epic Store'un reklamını uğruna kendi topuklarina sıktılar. Umarım aldıkları parayı iyi degerlerdirirler de en azindan bu itibar kaybına değmiş olurm

Eğer 1 seneye kadar iflas açıklamazlar ise.
 
İşte böyle bir yerleri kalkık firmalara hiç para harcamam. Sen önce para veren adamın (müşterinin) yanında kalmayı öğren, ukalalık yapma. Sonra ben senin oyununu satın alayıp oynayayım. Tehdit ediyor bir de. Git Ex olarak çıkar, oyun piyasasında bir tek kendileri var sanki.

Steam gibi platformdan oyunun sadece Epic'de sunulması da firmanın para çıkarından başka bir şeyi düşünmediğinin ispatı.
 
Eğer 1 seneye kadar iflas açıklamazlar ise.
İşlerin tam olarak nasil yürüdüğünü bilmiyorum. Yayıncı yapimciya danisarak mi bu karari aldi yoksa söz sahibi yayinci mi zaten bilmiyorum?
Dedigim gibi zararli cikan 4A Games. Yayıncının yanlış kararları yüzünden (karari kimin verdiğini bilmiyorum) olan 4A Games'e olacak.
 
Ürün 1 yillik anlasmayla tek magazada satılıyor sonsuza kadar degil. Belki Epic Store'u hic indirmeyecek olan biri 1 yil beklememek icin indirebilir. Oyunu ordan alir ve artik Store'u kullanmayı tercih edebilir.
1 yıllık anlaşma sadece metro için geçerli. Epic games eminim ilerde sadece kendi mağazalarında olacak ve başka hiçbir mağazada hiçbir zaman olmayacak anlaşmalarda yapacaktır. O yüzden oyuncuların daha bu yolun başında seslerini çıkarabildiği kadar çıkarması çok doğru bence.
 
Anlamıyorum, kimisi burada Steam kendisiymiş gibi onu savunmuş, kimisi Epic Games kendisiymiş gibi onu savunmuş.

Oldu, logolarını tişörtlerinize bastırıp WWE ringlerine de çıkartalım, kim döverse o kazansın.
 
Hiç kimseye saldırma gibi bir amacım yok ama Epic Games ücretsiz oyun dağıttığında ilk gününde alınca yüzü gülen insanlar burda Epic Games'in gelecekte batacağını bile öngörmüşler, bana da insanca saygı duymak düşer.
 
Şimdi buna şöyle yaklaşmak lazım, tehtid meselesini bir kenara bırakıyorum öncelikle;

Nasıl siz türkiyede 300 liraya alacağınız şeyi GearB. veya AliE.'den 250 liraya alıyorsunuz, düşünceniz ne peki? "Enayi miyim ben? niye daha ucuzu varken, daha pahalısını alıyorum ki?" tam olarak bu. Ki düşüncenize hiç bir şey diyemem, aynısını ben de yapıyorum zira.

Ancak şöyle bir şey var ki Epic Games ücretli satılan oyunları evet ücretsiz veriyor, vermeye de devam edecek, hayır halihazırda bir Epic hesabın yoksa dahi; hesap açıp alırsın değil mi? e bedava sonuçta, herkes kendi çıkarına bakıyor. Epic Games oyunlardan daha az komisyon alıyor, oyuna diğer platformlardan daha çok para veriyor, düdüğü çalıyor kısacası.

Şahsen ben bir oyun yapımcısı olsam bana diğer platformların herhangi birisinden 0.10 kuruş daha az komisyon alacaklarını söyleseler, eğer o anda yayın yaptığım platform bunu kendisi kabullenmezse, ben net bir şekilde platform değiştiririm.

Sonuçta bu şekilde milyonlarca satılan bir şeyin, %10'u, %5'i bile çok değerli ve yüzde olarak gözüken şu küçücük rakamlarla adamlar dünyanın parasını kazanıyor, kaldı ki 4A'nın yöneticisi bu parayı gidip te ceplerine doldurmuyor, bir oyun yapımının ne kadar sancılı bir süreç olduğunu biliyorsunuz değil mi?

Ha illa yazdıkları gibi ben oyunlarımı tek yerde toplayacağım, ya şifremi unutursam? ya satmak istersem? diyenler için de bir tavsiye; aynı E-posta adresi ile hesaplarınızı açarsanız şifrenizi de kurtarırsınız satmak istediğinizde de E-posta adresiyle birlikte vereceğiniz için mis gibi 300 IQ iş yapmış olursunuz hiç korkmayın.

Ben bunlardan herhangi birini savunmuyorum bu arada, oyunu almak, oynamak isteyen adam Epic Games'ten de satın alıp oynar.

Bir çok mesaj gördüm arkadaşlar demişler ki; "Çok bekliyordum ancak beni kaybettiler, bir çok kişiyi de öyle. Milyonlarca dolardan ettiler kendilerini."

İlla ki bu firmayı cezalandırmak ile alakalı derseniz, bekleyin, kırılsın, korsan indirin öyleyse adamların emeğinin karşılığını vermeden oynayın. Ki oyunu bir çok kişinin satın alacağına da eminim. Şimdi ben almayacağım falan da demeyin, kiminin parası var, almıyor. Kiminin parası yok, alamıyor. bir şekilde zaten her türlü aynı şeylerle karşılaşıyor adamlar. istisnalar kaideyi bozmaz arkadaşlar.

Ha dediğim gibi, 4A geri viteste yaptı, 2-3 hafta hatta belki gün içinde bu olanlar unutulacak. Kim bilir belki de özür mesajı yayımlayacaklar, kimse bilemez özür adına indirim yaptık denilerek belki de satış rakamlarını arttırmak için bile, isteye yapılan bir hareketti.

Steam'dan da alsan 1 sene sonra; maalesef ki oynayacağın şey aynı.

Steam'a rakip olmaya çalışan çok fazla Store çıktı, hiçbirine böyle esip gürlenmedi. Bırakın adamlar kazandıkları parayla yatırım yapmış, emeksiz iş olmaz, kimse kimsenin yazılımını, oyununu çalmadı sonuçta. Dahası Epic Games tekelleşme yolunda diye esip gürlemeye, Steam veya başka bir platformu savunmaya da gerek yok, Pewdiepie vs T series yarışı değil bu.
 
Epic Games sandığın gibi Fortnite'la var olmadı. Fortnite olmadan öncede saglam, köklü bir firmaydi. Her yerde eli kolu olan firma, Fortnite biterse piyasadan kalkacak gibi absürt dusuncelere kesinlikle katılmıyorum. Üstelik suan battle royal modundaki en cok yenilik ve güncelleme alan oyun olduğundan daha uzun sure hype'nin süreceğini inanıyorum.

Bence şuan Epic Games'in Metro'yu 1 yıl boyunca sadece kendi mağazalarında yayınlaması doğru bir hamle. Store'a kullanıcı cekmek adina ve Steam'in tekelinde bulunan bir alana rekabet getirmek adina guzel bir hamle olmus.
Oyun yapımcılarini daha cok koruduğu icin (oyun satışlarından daha fazla pay veriyor vb.) yapımcılarda Store'u tercih edecektir.
Not: 4A yapimcisinin tavrını dogru bulmuyorum.

Steam tekel değildi ki hiçbir zaman. En çok tercih edilenle tekel aynı şey değil. Steam hiçbir zaman şu oyunu benden başka bir yerde satamazsın sadece bende satacaksın dememiştir. Ve bu rekabet getirmek değildir. Asıl bu tekelidir. Rekabet nerde burda daha ucuza satarsın rekabet o zaman olur. Sadece bir yerde satılıyorsa orda rekabet yoktur.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı