Mezuna kalınır mı?

franzlizst

Decapat
Katılım
1 Ocak 2022
Mesajlar
331
Çözümler
3
Herkese selam. YKS sınavı için bu sene mezuna kalmayı düşünüyorum. Tabii sizin fikirleriniz ışığında kesin olarak değerlendirmek istiyorum durumu. Amacım yazılım mühendisliği bölümünü kazanmaktı. Ocak ayında TYT netlerim 30-40 civarıydı. AYT için kesin bir şey diyemiyorum AYT denemesi olmamıştım. Netlerimi arttırmak için derslerimde gayret göstermeye çalıştım. Ta ki depreme kadar. Depremden sonra hayatımda komple değişiklikler oldu. Depremden dolayı köye gitmek zorunda kaldık. Ve 3 ay sonra evimize geçiş yaptık. Bu 3 ay süre boyunca derslerden koptum, psikolojik olarak kötüye doğru gittim ve ailevi sorunlarım arttı. Çok zor gözüküyor kazanabilmem. Sınava 18 gün kaldı ve ne yapabilirim bilmiyorum. Sizce mezuna mı kalmalıyım? Ne yapmalıyım? Fikrini sunan herkese teşekkür ediyorum şimdiden.
 
Öncelikle geçmiş olsun. Son durumu pek takip edemiyorum ama siz ve sizinle aynı durumdaki öğrenciler için umarım bazı düzenlemeler yaparlar.

Diğerlerinden bağımsız, tamamen sınav için konuşuyorum. "Mezuna bıraksam mı?" kafasıyla girerseniz muhtemelen mezuna bırakmak isteyeceğiniz bir sonuç alırsınız. Bu sınav, psikolojinizi de ölçen bir sınav. Siz elinizden geldiğince çalışmaya devam edin, sınavda da o anda yapabildiğinizin en iyisini yapın. Olmadıysa da olmaz artık, dünyanın sonu değil. Kimse de sizi suçlayamaz.
 
O kadar hırslıysanız ve en azından istediğiniz okulu kazanabilecekseniz ilgili bir bölümü kazanın. Sallıyorum makine mühendisliği istiyorsanız tekstil mühendisliği gibi daha düşük puanlı bir bölümü yazın. İlk sene derslerin hem ortak hem en kolay olduğu sene ortalamanızı yükseltip ikinci senenizde yatay geçiş ile yüksek puanlı ve istediğiniz bölüme geçiş yapın.
 
Bence zannedilenin aksine bu ülkede en büyük israf eğitime yapılmaktadır. Birazcık kendinize vakit ayırınız, eğleneceğiniz bir şeyler yapınız. Hayat, eğitimden ibaret değildir. Eğitimi bu kadar öne çıkarmak ruh sağlığınız açısından olumsuz etki oluşturabilir. Bundan daha önemli şeyler var, mutlu olmak gibi.

Elinizden geleni yaparsınız ve olacakların keyfine bakarsınız. Fazlasına gerek yok, olsa da bir sonuç elde edemezsiniz.
 
Bence günümüz şartlarında mezuna kalmak beyni uyku moduna sokmak gibi bir şey gibime geliyor. Eğer bilgisayar programcılığından yazılım mühendisliğine yükselebilirim zaman kaybım olmasın diyorsanız yaparsınız. Yoksa mezuna kalmak sıkıntı yaratmaz. (Ev ahalisinin durumu da etkiliyor, ben de kaldım bir yandan pişman oldum.)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle deprem için geçmiş olsun. Bir sene mezuna kalıp mühendislik kazanmış biri olarak mezuna kalabilirsin ama öncesinde kalacağına ve kaldıktan sonraki bir sene verimli çalışıp kazanacağına kendini inandır. Önümüzdeki üniversite sınavına stresi yenmek ve kendini test etmek için gir. Kendine bir süre zaman ver ve bu sürede dinlen. Sonrasında hangi bölüm ve sınava gireceğini belirle. Hangi derslerden sorumlu isen onların konu başlıklarını TYT-AYT olarak ayır. Sonrasında kendine TYT ve AYT *konularını ve konularla ilgili soru çözümlerini* şu tarihe kadar bitireceğim de. En son sınava iki-üç ay kala her iki günde bir deneme çözmeye başla. Deneme çözme dönemine girdiğinde konuların kalmasın, her konuyu çalışmış ol.

Deneme yapa yapa yanlış ve çözemediğin soruların üzerinde dur çünkü sınavda illa yapamadığın bir soru tipi illaki gelir. Deneme yapa yapa eksiklerini bulacaksın ve netlerinin o dönemde ciddi artış gösterdiğini göreceksin. Moral çok önemli. Evin içine kapanıp kalma, kütüphaneye falan git, hava değişikliği çok iyi gelir. Kütüphanede herkes ders çalışırken sen de teşvik olursun zaten. Arkadaş edinebilirsen bu sürede birlikte giderek soru çözümünü daha verimli hale getirebilirsin. YouTube ile çalışabilirsin. Hocalara Geldik kanalı benim cidden her derste işime yaradı. Bu süreçte hiç dershaneye gitmedim.

Umarım dediklerim yardımcı olur. Mezuna kalmanın ne olduğunu çok iyi biliyorum. Kendinden emin bir şekilde çalışırsan moral olarak da zorluk yaşamazsın ve unutma bir sene senin yaşında biri için hiçbir şey.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Yeni konular

Geri
Yukarı