Mikrofonlu IEM kulaklık önerisi

Bütçe
3000
Simgot diyorsanız pek incelemesini görmedim. Bütçenizi söylerseniz öneri yapabilirim.

@Drwenski eğer yüksek basslı müzikler dinliyorsanız ve sıcak bir ses tonu seviyorsanız bu modeli önerebilirim.

Eğer yüksek ses, hızlı müzikler ve tepkiler arıyorsanız bu model gayet güzel, 3 dinamik sürücü ve 1 planar sürücüye sahip. Ayrıca mikrofonu da var.

@Yeyil KZ'den mi bahsetmiştiniz? O bütçede truthear gate öneririm.

İsterseniz bu mesajda attığım ikinci kulaklığı alarak hiç uğraşmayabilirsiniz hocam, hybrid 4 sürücü beni bile çekti açıkçası.

Fiyatına göre beklentinizi karşılar fakat mikrofonunun çok iyi olduğunu sanmıyorum.

SHENZHENAUDIO5 koduyla 57 dolara geliyor.

O zaman truthear Hexa'yı tercih ediyorum hocam doğru mudur? Üstüne önerebileceğiniz kulaklıklar nelerdir?

Birkaç model var fakat üstte bahsettiğim modele göz atmanız iyi olabilir.

Son düzenleme:
İsterseniz bu mesajda attığım ikinci kulaklığı alarak hiç uğraşmayabilirsiniz hocam, hybrid 4 sürücü beni bile çekti açıkçası.

Fiyatına göre beklentinizi karşılar fakat mikrofonunun çok iyi olduğunu sanmıyorum.

SHENZHENAUDIO5 koduyla 57 dolara geliyor.

Birkaç model var fakat üstte bahsettiğim modele göz atmanız iyi olabilir.
İncelemelerine bakacağım hocam teşekkürler.

IEM ve kulak içi kulaklıklar aynı değil, teknik olarak farklılar. IEM'ler daha geniş frekans aralığı, daha geniş ses sahnesi, detaylı ses sunumu ve yüksek ses izolasyonu sağlarlar. Stüdyo kullanımları için tasarlanırlar. Örnek olarak şöyle açıklayabilirim;
İçerisinde balanced armature ya da planar bulunan neredeyse hiçbir in ear headphone piyasada yoktur. Çoğu in ear headphone Single dynamic driver yapısını kullanır, aksine birçok IEM Dual dynamic driver/Balanced armature yapısını kullanır. Her IEM bir kulak içi kulaklıktır ama her kulak içi kulaklık bir IEM değildir. IEM'leri "normal kulak içi kulaklık" olarak tanımlamak doğru değil😀

Kulak içi monitör ile kulak içi kulaklığın kağıt üstünde bir farkı yok. Genelleme yapmak da mantıklı değil. Samsung ve Xiaomi'nin kablolu kulaklık diye sattığı kulaklıklarda knowless ba sürücüler var ama adamlar "kulak içi kulaklık" adı altında satıyor. Alt kümesi denebilir ama kesinlikle farklı şeyler değil.
Bir de şöyle bir durum var: İki kategorideki kulaklık da sonuçta daha kaliteli bir ses deneyimi vermek için üretiliyor; yani bahsettiğin daha iyi sürücü, sahne genişliği ve yalıtım ikisi için de geçerli, yapıp yapmamaları başka bir mesele. İşleri sadece bunları yapmak olan kişiler daha profesyonel olduklarını belirtmek için bu ismi kullanıyorlar sadece. Bir tane örnek attım belki güvenmezsin diye, 1 dinamik 2 ba sürücüsü var:

Son düzenleme:
Kulak içi monitör ile kulak içi kulaklığın kağıt üstünde bir farkı yok. Genelleme yapmak da mantıklı değil. Samsung ve Xiaomi'nin kablolu kulaklık diye sattığı kulaklıklarda knowless ba sürücüler var ama adamlar "kulak içi kulaklık" adı altında satıyor. Alt kümesi denebilir ama kesinlikle farklı şeyler değil.
Bir de şöyle bir durum var: İki kategorideki kulaklık da sonuçta daha kaliteli bir ses deneyimi vermek için üretiliyor; yani bahsettiğin daha iyi sürücü, sahne genişliği ve yalıtım ikisi için de geçerli, yapıp yapmamaları başka bir mesele. İşleri sadece bunları yapmak olan kişiler daha profesyonel olduklarını belirtmek için bu ismi kullanıyorlar sadece. Bir tane örnek attım belki güvenmezsin diye, 1 dinamik 2 ba sürücüsü var:

Kağıt üzerinde özellik olarak farkı var, sadece isim olarak bakacaksanız evet yoktur. Ben genelleme yapmadım tabii ki, bu kulaklıklar kulak içi kulaklık kategorisinin özel bir alt kümesidir, bu yüzden kulak içi kulaklık diyebilirsiniz fakat hepsini aynı sayamazsınız. Söylediğiniz örneklere hakimim, bu yüzden neredeyse deme gereği duydum. İstisnalar kaideyi bozmaz, sonuç olarak her kulak içi kulaklık IEM değildir. Kulak içi kulaklıklar yüksek kalite için üretilmiyorlar. Genel kullanıcıya ve günlük kullanıma hitap ediyorlar. IEM'ler yüksek kalitesi ses ile bir üst seviyeye taşımayı hedeflerler. Profesyonel olmakla bir alakası yok, bu sadece bir isim değil.

@enzyyx hocam böyle bir kablo var aslında Pro mikrofonlu diye geçiyor.

Hiç denemedim maalesef, bilemiyorum fakat kulaklığın yanında gelmesi en iyisi olacaktır. Kinera celest wyvern gibi kulaklıkların Pro sürümünde yanında geliyor.

Son düzenleme:
Kağıt üzerinde özellik olarak farkı var, sadece isim olarak bakacaksanız evet yoktur. Ben genelleme yapmadım tabii ki, bu kulaklıklar kulak içi kulaklık kategorisinin özel bir alt kümesidir, bu yüzden kulak içi kulaklık diyebilirsiniz fakat hepsini aynı sayamazsınız. Söylediğiniz örneklere hakimim, bu yüzden neredeyse deme gereği duydum. İstisnalar kaideyi bozmaz, sonuç olarak her kulak içi kulaklık IEM değildir. Kulak içi kulaklıklar yüksek kalite için üretilmiyorlar. Genel kullanıcıya ve günlük kullanıma hitap ediyorlar. IEM'ler yüksek kalitesi ses ile bir üst seviyeye taşımayı hedeflerler. Profesyonel olmakla bir alakası yok, bu sadece bir isim değil.

Hiç denemedim maalesef, bilemiyorum fakat kulaklığın yanında gelmesi en iyisi olacaktır. Kinera celest wyvern gibi kulaklıkların Pro sürümünde yanında geliyor.
Hocam bu TRN SHELL ile ilgili inceleme hiç bulamadım. Sanırım yeni çıkmış kulaklık. Sitede sordum ama uygun değil dediler oyun için. Prosedür gereği mi acaba? Siz inceleme bulabildiniz mi hiç?

Hocam bu trn Shell ile ilgili inceleme hiç bulamadım. Sanırım yeni çıkmış kulaklık. Sitede sordum ama uygun değil dediler oyun için. Prosedür gereği mi acaba? Siz inceleme bulabildiniz mi hiç?

Oyun için uygun değil demelerinin sebebi genel olarak oyun için satılmaması. Yine de sorun olacağını sanmıyorum, ben de oyun için zaman zaman farklı IEM'ler kullanıyorum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Böyle bir kutu açılışı/inceleme var, sesinin iyi olduğunu düşünüyorum. Kutusu bile cezbedici, yanında ayrıca kulaklıklar dahil şekilde 6 tane nozzle var. Bence çok hoş.

Biraz büyük fakat kulağınıza oturacağını düşünüyorsanız alabilirsiniz bence. Çok fazla bütçe de ayırmamış olursunuz. Fiyat bazlı baktığınız zaman tatmin edecektir.

Son düzenleme:
Oyun için uygun değil demelerinin sebebi genel olarak oyun için satılmaması. Yine de sorun olacağını sanmıyorum, ben de oyun için zaman zaman farklı IEM'ler kullanıyorum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Böyle bir kutu açılışı/inceleme var, sesinin iyi olduğunu düşünüyorum. Kutusu bile cezbedici, yanında ayrıca kulaklıklar dahil şekilde 6 tane nozzle var. Bence çok hoş.

Biraz büyük fakat kulağınıza oturacağını düşünüyorsanız alabilirsiniz bence. Çok fazla bütçe de ayırmamış olursunuz. Fiyat bazlı baktığınız zaman tatmin edecektir.

Peki sağolun hocam sanırım alacağım. Umarım mikrofon kaliteside iyidir. Ortalama kaç günde gelir? Birde bu fiyatı düşük göstermek için canlı desteğe yazmam gerek yoksa satın aldırken notmu eklemem gerek? Nasıl bir yol izlemem lazım?

Peki sağ olun hocam sanırım alacağım. Umarım mikrofon kaliteside iyidir. Ortalama kaç günde gelir? Bir de bu fiyatı düşük göstermek için canlı desteğe yazmam gerek yoksa satın aldırken notmu eklemem gerek? Nasıl bir yol izlemem lazım?

Bana 8 günde ulaştı, İstanbul'daysanız maksimum 11 gün diyorum hocam. Satın aldıktan sonra desteğe sipariş numaranızla beraber tcknnizi ve 12.99 dolar olarak beyan etmelerini istediğinizi söyleyin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı