Milleni.com'dan TürkNet'e geçiş

Makaleler
3
Yer
Jerusalem
Öncelikle daha önce Milleni.com rezaleti ile ilgili konu açmıştım ve o konuya şöyle ulaşabilirsiniz:

Son 2 haftadır aşırı yavaş internet ve fazla ping yüzünden Milleni.com'dan bezdim ve yeni ISS arayışına geçtim, Netspeed 95 ₺'ye 100 Mbps Fiber internet sundu ve gayet cazip geldi, ilk başta Türknet'e yanaşmadım, çünkü altyapım bundan 7 ay önce geldiğinde ilk işim TürkNet'e başvurmak oldu ve 2 ay boyunca beklemek zorunda kaldım, ama bu Türk Telekom ekiplerinin sorumsuzluğu olduğunu biliyordum, ilk geldiklerinde evde yoktum, sonra TürkNet'e bildirdim; "Aciliyetim var önümüzdeki 1 hafta evdeyim kuruluma gelsinler." diye, tamamdır aciliyetinizi bildiriyoruz dediler. Sonra ki 2 hafta gelen giden olmadı ve aradan neredeyse 2 ay geçti neden bekledim, çünkü TürkNet sürekli arayıp bugün yarın gelecekler diyerek geçiştiriyorlardı, fiyatına göre böyle uygun internet bulmak da mümkün olmadığından bekledim ben de ama sonunda canıma tak etti. TürkNet'e başvurumu iptal edin lazım değil kardeşim bu kadar beklemenin lüzumu yok dedim.

İptal sonucu aradan 1 hafta geçmeden Milleni.com'a yöneldim ve gayet ilgili bir şekilde her şey hızlı ilerledi 4 günde internetime kavuştum. Ve sonraki 4 ay miss gibi kullanıyorum 35 Mbps ama yeterdi bile, hatta ilk 2 ay indirim sağladılar faturamı %50 ödedim falan. Ama Kasım sonunda bir internet rezaleti başladı ve arayınca tam 45 dakika hat düşmesini bekledim, şikayet talebi oluşturuyorum yarım saat sonra otomatik bot kapatıyordu talebi. Ben de Netspeed'e yöneldim ama sonra dedim ki halihazırda modem kurulu, şu TürkNet'e bir daha şans vereyim. Ve direkt nakil işlemleri için belgeleri aynı gün kargoladım. Tam aradan 5 gün geçti ve bu gün internetime kavuştum. İlk işim hız testi yapmak oldu ve sonuçlar şöyle:

1607962071303.png

Bu hız ile daha dün test ettiğim Milleni.com 35 Mbps VDSL hız sonuçları saat ve altyapı aynı olmasına rağmen daha dün Milleni.com bana 4 Mbps Download, 5 Mbps Upload, 100 Ms veriyordu.

Oyunlara girdikçe ms değerlerini de atmaya çalışırım.

Ekstra olarak Milleni.com daha dün transfer veya iptal için 45 ₺ fatura çıkartırken bu gün transfer gerçekleşince hemen 137 ₺ fatura çıkardı bana. İyi ki TürkNet bunu ödüyor.

Ve ayrıca modemde yeni bir işlem yapmam gerekiyor mu acaba?
1607963561811.png

Son düzenleme:
Bende Millenicomdayım bazen çok yavaşlık var ama genel olarak iyi. Siz niye bu kadar sorun yaşadınız acaba?
Edit: 50 Mbps paketim var hız testi yaptığım zaman 20 zor alıyorum ping değerlerim en düşük 50 yükte 223.

Son düzenleme:
Genelde nakil işlemlerinin uzaması veya sıfırdan kurulumlarda TT kaynaklı sorun yaşanıyor. Çünkü gidip hattı işaretlemiyorlar saha dolabından sonra TurkNet işlem yapamıyor.

5 senedir Millenicom müşteriyim. Hiçbir sorunla karşılaşmadım. Size neden böyle davranilmis anlam veremedim. Yeni internetiniz hayırlı olsun.

Teşekkürler, zamanında çok övdüğüm için sanırım oturma organları havalandı.
Genelde nakil işlemlerinin uzaması veya sıfırdan kurulumlarda TT kaynaklı sorun yaşanıyor. Çünkü gidip hattı işaretlemiyorlar saha dolabından sonra TurkNet işlem yapamıyor.

İşte hazır modem kuruluyken sadece online işlem yapılacağında TürkNet'i tercih ettim, umarım sorun olmaz ileride.
Bende Millenicomdayım bazen çok yavaşlık var ama genel olarak iyi. Siz niye bu kadar sorun yaşadınız acaba?
Edit: 50 Mbps paketim var hız testi yaptığım zaman 20 zor alıyorum ping değerlerim en düşük 50 yükte 223.

35 Mbps paketimde ilk başlarda hep 45-50 Mbps alıyordum işte çok övdüm, sonrası malum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı