Millenicom Başvuru Süreci ve Performansı

skaDa

Kilopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Öncelikle belirmek isterim ki @Oreki arkadaşımızın paylaşmış olduğu konudan esinlenerek 3 hafta önce bağlatmış olduğum Millenicom hakkında bilgi vermek istedim.

TurkNet üzerinden yaklaşık 1 seneye yakın hizmet aldım. Bu hizmetimin hemen hemen her günü arıza kaydı oluşturarak geçti. İlk 5 ay problem yoktu, fakat 5 ay sonrasında 16 Mbps aldığım hız birden 8 Mbps'a düştü. Defalarca arıza kaydı bırakmama rağmen bizden kaynaklı bir problem değil, ,sizin ankastrede problem var diye söylendi. Ben de memnuniyetsizlik sebebi ile 21.11.2018 tarihinde hattımın iptal dilekçesini gönderdim, aynı gün Millenicom'a internet üzerinden başvuruda bulundum.​
Başvurumdan yaklaşık 2 saat sonra beni arayıp onayımı aldılar ve yarın müsaitseniz kurulum için saha arkadaşımızı size yönlendireceğiz diye söylediler, onay verdim.​
Söyledikleri gibi ertesi gün sahada çalışan arkadaş evime geldi, ankastreye kabloyu taktı, sözleşmeyi imzalattı ve eve girip modem kurulumunu tamamladı.​
TurkNet hizmetim daha iptal olmadığı için oradan sinyal almaya devam ediyordum. Sahadaki arkadaş arıza kaydı oluşturdu ve gitti. 1 saat kadar sonra Telekom'dan birisi geldi ankastrede ayarlama yaptı. O sırada ankastreye gelen hızın 60 Mbps olduğunu öğrendim, 35 Mbps'e kadar olan paketi aldığımdan hızımda sınır olacaktı ama problem değildi.​
Başvuru sürecinin sonucuna gelirsek, Millenicom 48 saat'ten daha az bir sürede problemsiz olarak internet bağlantımı sağladı.​
Performans olarak, biraz önce yaptığım SpeedTest sonucunu atıyorum ve 22.11.2018 tarihinden itibaren yaptığım indirmeleri bırakıyorum.​
SpeedTest;​
bd5d4474-b6ca-4182-ab72-c74f9dc05da9.png
Kasım ayı indirmeleri;​
1.PNG
Aralık ayı indirmeleri;​
2.PNG
Ek olarak CS:GO ve diğer Türkiye'de sunucusu bulunmayan oyunlarda TurkNet'te 100-110 MS aşağısına düşmezken, şu an 60 MS üstüne çıktığını görmedim.​

Son düzenleyen: Moderatör:
Şu anda Türk Telekom kullanıyorum. 24 Mbps 35 GB Kota var. Ankastre kutusuna kadar taahhüt sözleşmesine göre alabileceğim hızı bana veriyorlarmış. 1 Aydır uğraşıyorum defalarca arıza kaydı açmama rağmen hiç bir şey değişmedi. 250-500 Ping'le CS:GO oynuyorum çok iyi değil mi? :) 2 Ay sonra Türknet'e geçeceğim. Söylemiş olduğunuz gibi sorun yaşarsam direkt iptalini gerçekleştirmeyi düşünüyorum. (Kota dolduktan sonra ki hızım 8 Mbps ancak burada bir sorun olduğundan adım gibi eminim ve hiç bir şekilde ilgilenmiyorlar.)
Ankastre kutumuzun durumunu sizlerle paylaşmak istiyorum. 1 Ocağı bekleyeceğim sorun hala devam ediyor olsun ben bu karmaşıklığa yapacağımı bilirim. Ben kullanamıyorsam kimse kullanamaz durumu söz konusu olacak çünkü.

Screenshot_2.png Screenshot_1.png img20180929160733-1544534586.jpg

@Tortue ankastrenin hali iç acısı, hep ek ile dolu, ekler belirli zaman sonra paslanacağı için hizmetinizi baltalar, ping sorunu, hız düşmesine yol açabilir.

Ankastre fotoğrafını Twitter üzerinden Paul Doany'e atın, düzenlenmesini talep edin, eklerin olduğunu eklerin kaldırılıp kablonun direk bağlanmasını isteyin.

Yıl olmuş 2018 hala yanında krone pensesi olmadan gezen TT ekipleri var, "UY" diye geçen ek yapmak için kullanılan ara parçayı bilmeyen ekipler var, ayıptır ya !

@Tortue ankastrenin hali iç acısı, hep ek ile dolu, ekler belirli zaman sonra paslanacağı için hizmetinizi baltalar, ping sorunu, hız düşmesine yol açabilir.

Ankastre fotoğrafını Twitter üzerinden Paul Doany'e atın, düzenlenmesini talep edin, eklerin olduğunu eklerin kaldırılıp kablonun direk bağlanmasını isteyin.

Yıl olmuş 2018 hala yanında krone pensesi olmadan gezen TT ekipleri var, "UY" diye geçen ek yapmak için kullanılan ara parçayı bilmeyen ekipler var, ayıptır ya !
Dediğiniz gibi yapmaya çalışacağım. Az önce müşteri hizmetlerini aradım sanki zorla tutuyorlar adamı ağzında şekerle konuşuyor resmen. Bir diğeri tutmuş modeminizde sorun var.. Diğeri bilgisayardan sorun giderme işlemi, google chrome çerezleri temizleme işlemi yaptırıyor. Gerçekten çok komik temsilciler mevcut.

@Tortue orada bulunanlara kızmayın, zira önlerine konulan kağıt yada ekranda ne yazıyor ise onları okuyorlar, teknik bilgileri yok, sadece arıza kaydı almaya yarıyorlar, TT'de bu gibi sorunlar olduğu zaman il müdürlüğüne gidip fotoğraf vs. ile sorunu yetkiliye anlatıp durumun düzeltilmesini istemek.
Genelde işe yarıyor, uzun sürüyor ama çözüme kavuşuyor.

Türk Telekom'un altyapı fiyatlarını arttıracağını duyunca paket yükseltip taahhüt yaptırmak için aradım. Görüşme bittikten 10 dakika sonra hızım güncelledi ve fiyat artışının bu ay değil diğer ay yapılacağı söylendi. Güncel tarifem 12 ay taahhütlü 50 Mbps'e kadar 89,90₺. 20₺'lik fiyat artışı oldu ama bence taahhüt yapmam iyi oldu, malum fiyatlar artacak. Aldığım sinyalde şu an bu
9191.PNG

Millenicom sizden kurulum ücreti aldı mı? Bir de ankastre ile modeminiz arasındaki kablolar yenilendi mi?
Evet ilk başta taahhüt yaptırmadığım için kurulum ücreti aldı ve kurulum ücretini 2 ay daha vermeye devam edeceğim. Ankastreden gelen kablo porttan çıkarılıp başka bir porta takıldı.

Evet ilk başta taahhüt yaptırmadığım için kurulum ücreti aldı ve kurulum ücretini 2 ay daha vermeye devam edeceğim. Ankastreden gelen kablo porttan çıkarılıp başka bir porta takıldı.
O zaman Türknet doğru söylüyormuş sizin ankastreden gelen kabloda sıkıntı varmış. Neyse memnun olmanıza sevindim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı