Minibüste zorbalığa uğradım

Neden yaşlılara yer vermeyip saygısızlık yapayım ki? Gerçekten toplumumuz nereye gidiyor merak ediyorum. Bir de yer vermemeyi marifet sanıyorsun.
Bütün gün gezip bedava +65 kartıyla turluyorlar. Ben abonmanlığa 300TL para veriyorum. Her gün yol yürüyorum. Gezip turluyorlar sonra da yer istiyorlar.

Bütün gün gezip bedava +65 kartıyla turluyorlar. Ben abonmanlığa 300TL para veriyorum. Her gün yol yürüyorum. Gezip turluyorlar sonra da yer istiyorlar.
Haklısınız hocam ama karşı gelince biz suçlu oluyoruz. Ben uğraşmaktan bıktım böyle insanlarla o yüzden hiç bulaşmıyorum artık.

Bu minibüsçülerin bazıları tam dayaklık. Geçen okula gidiyorum. Bana öğrenci kartı soruyor. Yanımda değil dediğimde ise "Ben nereden bileceğim senin öğrenci olduğunu?, hak yiyorsunuz" vesaire diyor. Yahu zaten saat 8:30'da sırtında çanta, üstünde okul üniforması ile dolmuşa binen birisinin öğrenci olduğunu anlayamıyorsan Allah senin belanı versin. :D

Asla yaşlılara yer verilmesini doğru bulmuyorum. Zaten hepsi bedavaya binip geziyorlar. Utanmadan bir de yer istiyorlar. Rahatına çok düşkünsen, ayakta yolculuk edemeyecek yaştaysan paşa paşa taksiye biner, konforlu konforlu gezersin istediğin kadar. Millet işe gidiyor, okula gidiyor sırtlarında ağır çantalar, gün sonunda yorgun argın yine o ağır yükleriyle eve dönmeye çalışıyorlar. Bir de yaşlılarla uğraşamazlar kimse kusura bakmasın. Seni indirmesi asla kabul edilecek şey değil. Keşke tüm yasal mercilere ulaşsaydın kuru bir özürle kapatmasaydın olayı. O kim ya babasının vasıtası mı da seni kafasına göre indirme hakkı buluyor kendinde.

Asla yaşlılara yer verilmesini doğru bulmuyorum. Zaten hepsi bedavaya binip geziyorlar. Utanmadan bir de yer istiyorlar. Rahatına çok düşkünsen, ayakta yolculuk edemeyecek yaştaysan paşa paşa taksiye biner, konforlu konforlu gezersin istediğin kadar. Millet işe gidiyor, okula gidiyor sırtlarında ağır çantalar, gün sonunda yorgun argın yine o ağır yükleriyle eve dönmeye çalışıyorlar. Bir de yaşlılarla uğraşamazlar kimse kusura bakmasın. Seni indirmesi asla kabul edilecek şey değil. Keşke tüm yasal mercilere ulaşsaydın kuru bir özürle kapatmasaydın olayı. O kim ya babasının vasıtası mı da seni kafasına göre indirme hakkı buluyor kendinde.

Katılıyorum. Akşam işten çıkmışım yorgun bitkin bir hale kafam sersem sepet gibi metrobüsleri bilirsiniz. Boş buldum kaptım 1 durak sonra yaşlı birisi geldi kadının biride omuzuma vurdu yer ver diye. Maalesef kimseden anlayış beklemeyin. İşlerine gelmeyince biz senin yaşındayken böyle, böyle yapıyorduk derler. Sanki biz yaşamıyoruz, her istedikleri olmak zorunda. Mecburen tartışma çıkmasın diye vermek zorunda kalıyorsun. Vermesen başkası tepki gösteriyor. Olay bundan ibaret. Bende normalde aynı sizin gibi düşünüyorum bu konuda çok haklısınız. Bir insan belli bir yaştan sonra sıkılıyor artık yaşlılardan. Ama bizde yaşlanacağız, onların yaşını bakalım biz görebilecek miyiz? Söyleniyoruz ama durum böyle maalesef.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı