Mining yapılmış 2. el ekran kartı alınır mı?

kralbabapro111

Centipat
Daha fazla  
Satıcının söylediğine göre 2 ay yapılmış arkasinda güvenlik etiketi vs var ama pek guvenemedim. Uzun vadede sorun çıkartır mı? Model 5600XT Mech alirken ne testleri kac dakika yapayim ve kac derece cikarsa alayim? Nelere dikkat edip almam lazım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Şahsen miningli kart alınmaz hocam. Ama bakmak isterseniz arkadaş sizler için rehber oluşturmuş.

Uzun süre yapılmamış ve sıcaklık değerleri iyiyse alınır kozmetik olarak durumuna bakın temizliği vs düzenli yapılmış mı? Furmark testi hotspot sıcaklığı ve normal sıcaklığı fan yüzde kaç dönüyor aynı modeli referans alarak karşılaştırın ve ayriyeten VRAM sorunu çok fazla oluyor VRAMleri yük altına sokmanızı tavsiye ediyorum uzun süre mining yapıp kendi evinde kullanan çok insan var.

Şahsen miningli kart alınmaz hocam. Ama bakmak isterseniz arkadaş sizler için rehber oluşturmuş.
Bakmıştım hocam

Uzun süre yapılmamış ve sıcaklık değerleri iyiyse alınır kozmetik olarak durumuna bakın temizliği vs düzenli yapılmış mı? FurMark testi hotspot sıcaklığı ve normal sıcaklığı fan yüzde kaç dönüyor aynı modeli referans alarak karşılaştırın ve ayrıyeten VRAM sorunu çok fazla oluyor VRAM'leri yük altına sokmanızı tavsiye ediyorum uzun süre mining yapıp kendi evinde kullanan çok insan var.

Kutusu var gayet temiz gozukuyor fotoğrafta kart yapilmamiştir muhtemelen FurMark ve hotspot testini gidince yapacağım VRAM yük altına nasıl sokabiliriz uygulama var mı?

Bakmıştım hocam.

Kutusu var gayet temiz gozukuyor fotoğrafta kart yapilmamiştir muhtemelen FurMark ve hotspot testini gidince yapacağım VRAM yük altına nasıl sokabiliriz uygulama var mı?

OCCT ile yapabilirsiniz bazı uyanıklar ekran kartına UV yaparak öyle furmarka sokuyor dikkat edin çektiği watt değerine iyi bakın ayriyetten.

Hiçbir şekilde alınmaz (ücretsiz değilse tabii :D)
Şöyle düşünün bir lambanız var ve bu lambanızın 1000 saat ömrü var diyelim.
Bu 1000SAAT ömrünü 7/24 açık bırakıp aşırı ısıya maaruz bırakırsanız 1000 saate bile ulaşamayabilir.
Ama serin yerde günde 8 9 saat çalıştırırsanız 1000SAAT olmasa da ortalama 900saat çalışır.
Ona göre kararınızı verin.

Ek: Lütfen bileşenlerin oksitlenmesine ve kararmasına dikkat edin eğer kararma ve yapışkan (erimiş) gibi bir durum var ise derhal uzaklaşın. (hiçbir türlü mining kartı önermiyorum!)

Çok teşekkürler verdiğiniz cevaplar icin son olarak sormak istedigim soru var.

Oturdugum çevrede bu ekran kartlarini buldum hikaye oyunlarini oynayacağım FPS olarak goruntu olarak hangisini tercih edeyim.

ASUS Dual RX580 OC 8 GB = 2600TL. kutulu faturali gayet güzele benziyor mining vs yapilmamis
ASUS TUF GTX 1650 4 GB = 2200TL.
kutulu faturasiz lab da kullanilmis mining yapilmamis ust modele geçmişler ondan satilikmis
Gigabyte GTX 1660 6 GB = 3300TL.
kutulu faturasiz mining yapildimi bilmiyorum sorucam

Fiyat iyiyse tabii ki alınır. Ekran kartını insan gibi düşünmemek lazım. Çalıştıkça hasar alan parçalar değil bunlar. Maksimum olacak şey 10 yıllık ömrü varsa 9 yıla düşer belki (en uç seneryo bu. yine de böyle bir şey olmaz muhtemelen). Kimse gidip de 9 yıl boyunca aynı kartı kullanmaz. Oyun oynamak kartı miningden çok kullanır bu arada bunu da unutmayın.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı