Misafir çocuğu/kuzenden nasıl kurtulabilirim?

Konu sahibi laptop kullanıyorum demesine rağmen millet yorumları okumadığı için konunun %80'i masaüstü bilgisayarda yapılabilecek tavsiyelerle dolmuş.

Bu arada kesin çözüm istiyorsan hayır demeyi öğren, ısrar edip duygu sömürüsü yaparlarsa da geri adım atma. Hayır demeyi öğrenmek sadece misafir çocuğuna bilgisayar vermemekte değil, ileriki hayatında da sana çok şey kazandırır.

Arkadaşlar son dakika haberi geldi. 1 yıl sonra gelme ihtimalleri varmış. Yani bu yıl da kurtardım :D 7 sayfa boyunca bana yardımcı olan ve gülmekten sandalyeden düşürenlere çok teşekkürler. Konu kapandı sanmayın güncel hala 🙂

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar son dakika haberi geldi 1 yıl sonra gelme ihtimalleri varmış yani bu yılda kurtardım :D 7 sayfa boyunca bana yardımcı olan ve gülmekten sandalyeden düşürenlere çok teşekkürler. Konu kapandı sanmayın güncel hala 🙂
Alamancı diye tabir edilen gurbetçiler herhalde. Burdan bunu çıkardım.

Hocam çözüm buldunuz mu? Malum 2-3 yaşındaki misafirler ben tabletle oynarken mouseme yağlı, çikolatalı ellerle dokunmuşlardı. Mouse o kadar yağlı ki tozlar bile üstüne yapışmış full. Ofis mousesi kullanıyorum o yüzden. Masaüstü alacağım ve nasıl engelleyeceğim kuzenleri? Bi geliyorlar şaak! Gece 12'ye kadar oyunda ve PC nin affedersiniz ama içine bırakıp gidiyorlar. Ne çözüm buldunuz @Ribozom ?
Bu arada çocuğun bilgisayarı yok. Acıyorum ama bir yandan da uyuz oluyorum. Annemler de zorluyor çözüm lazım. Bugün bu tipleri düşününce yeni bilgisayar almaktan vazgeçtim.

Hocam çözüm buldunuz mu? Malum 2-3 yaşındaki misafirler ben tabletle oynarken mouseme yağlı, çikolatalı ellerle dokunmuşlardı. Mouse o kadar yağlı ki tozlar bile üstüne yapışmış full. Ofis mousesi kullanıyorum o yüzden. Masaüstü alacağım ve nasıl engelleyeceğim kuzenleri? Bi geliyorlar şaak! Gece 12'ye kadar oyunda ve PC nin affedersiniz ama içine bırakıp gidiyorlar. Ne çözüm buldunuz @Ribozom ?
Bu arada çocuğun bilgisayarı yok. Acıyorum ama bir yandan da uyuz oluyorum. Annemler de zorluyor çözüm lazım. Bugün bu tipleri düşününce yeni bilgisayar almaktan vazgeçtim.
HDD veya SSD nin SATA kablosunun ucunu hafif çıkar. Sistem boot edemeyince açamazlar.

Çift işletim sistemi kullanın çocuklar geldiğinde linux açın zaten çözemezler bırakırlar :)

Daha 10 dakika önce benden 2 yaş küçük kuzenim bilgisayarımın başından kalktı ve bilgisayara bakmak istemiyorum bile.
  • Fareye bakıyorsun sanki sel görmüş gibi olmuş,
  • Klavye mouse ile aynı kaderi paylaşıyor.
  • Tarayıcıdaki favorilerim karman çorman olmuş vb.
Bu durumlardan kurtulmak için ne yapabilirim? Odamı kilitlemeyi denedim fakat anahtar kaybolmuş bir çekmecede duruyor herhalde, bilgisayar bozuk desem illa bakmak istiyor. Çözüm yollarınızı bekliyorum.

PSU anahtarını kapatabilirsin, o geldiğinde eski mouse ve klavyeni takıp varsa birde tüplü monitör bağlayıp "bu PC Windows 95, Mario var oynar mısın?" de bak bakalım bir daha elini sürüyor mu. :D

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı