MNG Kargo Saçmalığı

Gidip gitmemem önemli değil ki dostum. Sonuçta kimliğimi verip 1. dereceden yakınımı gönderiyorum. Vermeme gibi bir lüksleri bulunmuyor. Keşke kendim gitseydim diyorum ama vakit yok.
Sonuçta kimliğim ile gidiyor. Çocuk 17 yaşında zaten. Cevabını alınca da geri dönmüş çocuk.
Helal olsun MNG gözüme girdi.
Ya kimliğini biri çaldıysa? o kargocu ürünü teslim ettiği için işinden atılır , Firma hakkında dava açarsa ümür boyu sabıkası olur hayatı kararır. Bu kadar basit mi sence bu işler ?
Biri benim kimliğimi çalıp gitsin kargodan adıma ürün teslim alsın mesela.
17 yaşındaki çocuğu eline kimliğini verip gönder. Sonra isyan et. Ayrıca kuzenler 1. derece yakın değildir.

Alakası yok uğraşmamıştır.Kaç kere şirketten elemanlara aldırdım adımı söyleyip seviniyolar bile :D sizin şube sıkıntılıymış demekki

Yahu adam demek ki müsait değilmiş ki şubeye gidememiş, gitmiş akrabasını göndermiş kanıt olarakda kimliğini vermiş daha ne yapsın? Zeka fışkırıyorsunuz, kendin gitseydin çok üst düzey bir cevap. Kargo şubesi eğer kimliğin çalınmış olmasından şüphelenirse kargoyu almak isteyen birinci derece yakınının kimliğini ister, zaten bütün bilgileri birinci derece oldukları için hemen hemen aynıdır. Ya da kargoda yazan cep telefonu numarasını arar, kargo sahibine ulaşır, onayı alıp gayette verir kargoyu. Ama yok canım, kesin cep telefonu çalınmıştır...
Zaten güvenmezlerse beni arattır dedim kuzenime. Onay veririm dedim. Ona bile yeltenmemişler.
1. 2. veya 3. dereceden yakınlarınıza kargo teslim işlemi her kargo firmasında geçerli değil. Örneğin AGT Kurye kesinlikle size vermek zorunda. MNG ve Aras ise kimlik olmadan teslim yapmıyorlar. Kargo sizin adınıza gönderildiği için başka birine teslim edemezler. Başka birine teslim etme olayı sadece verdiğiniz adreste geçerli olur.
İlk defa böyle bir işlem yapmıyorum. Daha öncede bu şekilde aldırdım kargomu :)

Alakası yok uğraşmamıştır. Kaç kere şirketten elemanlara aldırdım adımı söyleyip sevinıyorlar bile :D sizin şube sıkıntılıymış demek ki

Başımıza ne geliyorsa bu anlayış sebebiyle geliyor.
Kanun dışı iş yapılması, bireysel, yönetmelik dışında hareket edilmesi alkışlanacak şeyler yani?
Ama ürününüz çalınsa, arızalansa hemen açarsınız Tüketici Kanununu.

Zaten güvenmezlerse beni arattır dedim kuzenime. Onay veririm dedim. Ona bile yeltenmemişler.
Tamam hocam zaten empati yapıldığında ne kadar sinirli ve rezil bir olay olduğunun farkındayım. Fakat 3.kişi olarak bakarsanız X şirketine rezil demek onu yerden yere vurmak anlamsız. Üstteki arkadaşın dediği gibi her şube öyle değil demek ki. Geçmiş olsun, olan olmuş.

Helal olsun MNG gözüme girdi.
Ya kimliğini biri çaldıysa? o kargocu ürünü teslim ettiği için işinden atılır , Firma hakkında dava açarsa ümür boyu sabıkası olur hayatı kararır. Bu kadar basit mi sence bu işler ?
Biri benim kimliğimi çalıp gitsin kargodan adıma ürün teslim alsın mesela.
17 yaşındaki çocuğu eline kimliğini verip gönder. Sonra isyan et. Ayrıca kuzenler 1. derece yakın değildir.
Dostum prosedür diye bir şey var. Cevap olarak;
"Böyle bir işlem yapamayız" diye gönderseler, sorun olmaz. Ama yarın teslim edilecek zaten deyip gönderirlerse sıkıntı.

Dostum prosedür diye bir şey var. Cevap olarak;
"Böyle bir işlem yapamayız" diye gönderseler, sorun olmaz. Ama yarın teslim edilecek zaten deyip gönderirlerse sıkıntı.

Bugün internet üzerinden sipariş verdiğim ürün şubeye ulaştı. Acil almam gereken ürün olduğu için ve çalıştığımdan dolayı kuzenime kimliği verip gönderdim teslim alması için. Şubede ki personel "Teslim edemiyoruz. Zaten yarın ürün alıcıya ulaşacak." Demiş. Ulan! Ayağınıza biz geliyoruz. Zahmet etmeyin istiyoruz. Kapıdan geri çeviriyorlar. 2 dakika belin bürkülecek, sırtın ağrıyacak diye kargoların arasından ürünü alıp teslim etmediniz. Yazıklar olsun.
Yazdığınıza göre demişler ama siz tatmin olmamışsınız. Dostum.

Teslim edemiyoruz demesinin arkasından kurduğu cümleyi, açıklamasını yaptım. Dostum. Devamını anlayarak, okumanı isterim.
Teslim edemiyoruz demeleri yeterli zaten. Sonrasında kurdukları cümleler de bonus.
Dostum.
Biri cüzdanını çalsın, kimlğinle kargodan ürün alsın. Kargocunu suçu olmaz o zaman. Öyle mi ?
Bir de "Saçmalık "diye başlık açmış. Helal olsun MNG ye.

Teslim edemiyoruz demeleri yeterli zaten. Sonrasında kurdukları cümleler de bonus.
Dostum.
Biri cüzdanını çalsın, kimlğinle kargodan ürün alsın. Kargocunu suçu olmaz o zaman. Öyle mi ?
Yukarıda bunun cevabını vermiştim. Okumaya vaktin yok galiba. Sana da vereyim;
MNG den ilk defa bu şekilde kargo almıyorum. Daha önceden farklı şubelerden teslim aldım. Birinin kimliğimi çalıp, çalmaması umurumda değil. Bu tatmin etmiyorsa eğer orada ki personeli, kargo bilgilerinde ki tel no'yu arayıp teyit alabilirler.
Söz konusu prosedür değil, üşengeçlik.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı