Adem Yeşilyurt
Zeptopat
Arkadaşlar selam. Özel bir cihaz ve ROM'da çalışacak şekilde bir mobil uygulama oluşturdum. Güvenliği had safhada tuttuğumu düşünüyorum, yani kolay kolay kırılması mümkün değil. Fakat yine de, uygulamamı lisanslamak ve korsandan korumak istiyorum. Ücretli satışa sunulacak. Fakat lisans ve telif konusunda ne yapmalıyım bilmiyorum. Kimi mecralarda mobil uygulamalar için telif alınmaz, haklar zaten geliştiriciye aittir denmiş. Bunu en garanti yoldan nasıl sağlarız? Örneğin biri ücretsiz şekilde hesap almadan kullanmanın açığını buldu ve yaymaya başladı. Bu kısımda müdahale edebilmem için tam olarak gereken nedir? İstediğim şey, kısaca orijinal APK dosyası dahil hiçbir şekilde benim müsadem dışında yayınlanamasın. Eğer bu mümkün değilse paket düzenlenemesin, düzenlenip yayınlanamasın. Korumaya almak istiyorum.
Ayrıca, kurulum ve kullanımı içeren videolar da mevcut. Bunları da korumaya almak istiyorum. rica ediyorum sadece tecrübe ve kesin bilgi sahibi arkadaşlar yanıt bıraksın. bende çeşitli kaynaklardan çeşitli bilgiler okuyorum fakat hangisi doğrudur bilemiyorum. Teşekkür ederim.
Ayrıca, kurulum ve kullanımı içeren videolar da mevcut. Bunları da korumaya almak istiyorum. rica ediyorum sadece tecrübe ve kesin bilgi sahibi arkadaşlar yanıt bıraksın. bende çeşitli kaynaklardan çeşitli bilgiler okuyorum fakat hangisi doğrudur bilemiyorum. Teşekkür ederim.
Son düzenleyen: Moderatör: