Rehber Modem Hat Değerleri



Merhaba, iki ay sonra internet taahhüdüm bitecek ve yeni bir pakete geçmek istiyorum. Yaklaşık dört senedir Türk Telekom internetini kullanmaktayım. Aylık 91 TL karşılığında 16Mbit sınırsız paketindeyim. Taahhüt sonunda aylık ücretimin 129 TL'ye çıkarılacağını söylediler. Kullanmış olduğum internetten memnun değilim. Meslek gereğimce yüksek indirme ve yüksek yükleme hızına ihtiyacım var altyapı sorgulamasında 61Mbit'e kadar destek aldığını belirtildi, fakat geçen yıl 50Mbit sınırsıza geçtiğimizde DSL ışığı yanmadı, anladım ki desteklememiş. Şimdi ben evime VDSL gelmesini istiyorum ücreti ne olursa olsun. Bu konuda neler yapabilirim? Ve hangi internet servis sağlayıcısından hangi paketi almamı önerirsiniz?
 
Çünkü yüksek hızda 100gb tan fazla indirme yaptım ve hızda bir sorun olmadı. @Murat5038 sizin yorumlamanızı rica ediyorum. Vereceğiniz bilgleri merakla bekliyorum.
İlk olarak hızın şu an 80 civarında dolanıyor, bu veriyi aldığın zamanda çok sıkıntı olmaması lazım arada bazen sıkıntılar verir 1 saat içinde belki bir kez filan. Ancak sana tavsiyem hızını 75'e sabitlesinler daha net bir hız alırsın hatasız.
Şimdi ben evime VDSL gelmesini istiyorum ücreti ne olursa olsun. Bu konuda neler yapabilirim? Ve hangi internet servis sağlayıcısından hangi paketi almamı önerirsiniz?
Bunları Türktelekom ile veya apartmanda oturuyorsanız yöneticiyle konuşmanız lazım. Şimdiki internetinle 20 alırsın kolayca ancak 25'i zorlar.
VDSL alırsan sokak DSLAM kutusuna ne kadar yakınsan o kadar yüksek hız alırsın.
 

Bu konu hakkında Türk Telekom müdürlüğüne e posta üzerinden dilekçe gönderdim, ardından beni arayıp derdimi tekrardan anlattım ve talebim ile ilgili dönüş yapılacağını ilettiler. Müşteri hizmetleri bulunduğum yerde VDSL olduğunu söyledi ve sokakta gezerken oturduğum evin 100 metre yukarısında dslam kutusu var. İnterneti farklı bir yol üzerinde çektikleri için kablo yolu uzatılmış gibi görünüyor. Belki de o santralden değil başka bir santralden çekmiş olabilirler onu göremedim. Peki internet servis sağlayıcıların şu Mbit'e kadar destekleriz gibi açıklamaları var. TürkNet millenicon gibi internet sağlayıcıları altyapımı kullanarak internet verdiklerini söylediler. Şimdi ben geçiş yapsam hangi internet servis sağlayıcısını önerirsiniz?
 
Peki internet servis sağlayıcıların şu Mbit'e kadar destekleriz gibi açıklamaları var. TürkNet millenicon gibi internet sağlayıcıları altyapımı kullanarak internet verdiklerini söylediler.
Şimdi ben geçiş yapsam hangi internet servis sağlayıcısını önerirsiniz?
Öneri olarak bir şey diyemem, çünkü fiyat olarak altyapı olarak hangisi var bilmeden şunu seç diyemeyiz. Bütçenize uygun olan bilindik ISP kaynaklarını tercih edebilirsiniz. Çoğu ISP Türktelekom altyapısını kullanır, bazısı Superonline. Uydunet var, Wifi tabanlılar var. Bunları kendiniz değerlendirmeniz lazım iki firma arasında kalırsanız o zaman öneri yapmamızı isteyebilirsiniz veya tarife olarak.
 

Tekrardan merhaba, dün iletmiş olduğum iletim ile ilgili Türk Telekom internet bağlantımı keserken arayüzden gördüm. VDSL2'yi denerken 50Mbit'e çıkardılar, DSL ışığı yandı ama internet ışığı yanmadığı için bağlanamadı. Arayüz verisinde Max upload 14 Mbit, download için ise 80Mbit göründü. SNR değerlerinde upload 6, download ise 15 gördü. Sizce sorun ne olabilir? Bana şöyle geldi: Santralde VDSL altyapı var, fakat evime doğru gelen kabloları eski döşemişler ( Telekom'un çektiği kablo) gibime geldi.
 

Dediğiniz gibi ilettim. Dün akşam 18 hızımı 35 e düşürdüm oimden. Gelen hız 8 e kadar düştü. Birkaç saat sonra hızımı tekrar 75 çektim oimden. Bugün 12 gibi hızım 50-60 arasında dolaşıyordu. Arıza kaydı bıraktım ve o an arıza kaydında hattımda kopma olduğunu tespit ettiler. TT ekipleri 36 saat içinde kabloları kontrol edecekmiş. En sonunda gerçek bir müşteri hizmetleri yetkilisi arıza kaydıma bağlandı ve incelediklerini söyledi şuan internet hızımı test edemiyorum test araçları sunucuya bağlanamıyor bile.


Kabloların eskiliği sanırım benim de problemim şuan. Hızımı 35 yapınca snr değeri 26 ,hızımı 75 yapınca snr değeri 13 çıkıyor.
 
Evi yap.


Şimdi Telekom ekibi geldi, hat geçişi yaptığınız takdirde ( ADSL'den VDSL'e ) tekrardan hem santraldan eve gelen kabloyu hem de evin içeresindeki ankastreyi kontrol edeceklerini belirttiler. Şimdi geçiş yapsam cayma bedeli ile karşılaşacağım. Sözleşme kasım ayında bitecek. Ne yapmalıyım? Ekip bana bulunduğum santralin VDSL desteklediğini söyledi. Ve VDSL kullanıcıların olduğunu bahsetti.

Ek not: Türk Telekom müşteri hizmetleri aradı, yazılı raporunda santral kutusunun VDSL desteği olduğunu ve tarafıma 50Mbit ve üzerinde bağlantı gönderdiklerinde kopma olduğunu, 35Mbit'te ise sorun olmadığını bahsetmişler. Fiyat olarak 210 TL gibi bir tutar söyledi geçiş yaptığım anda.
 
Son düzenleme:
Ekip bana bulunduğum santralin VDSL desteklediğini söyledi. Ve VDSL kullanıcıların olduğunu bahsetti.
Yakınında varsa hazırsa her şey sıkıntı yok.
Ekibe söyleseydin sözleşmenin olduğunu, sözleşme sonu geçiş yapsam sıkıntı olur mu bekler miyim filan deseydin. Ücret sıkıntı değil demiştin cayma bedelini sorgulayıp geçebilirsin düşük ücretse. Ek olarak ISP aynı ise yüksek pakete geçiş yaptığın için cayma olacağını zannetmiyorum bunları ISP'nizle görüşün ilk olarak.
18/35/8/50/60 dediğiniz hızlar nerede gözüküyor? Verdiğiniz tabloda 80'di hızınız 75'e indirtiyseniz. Bu zaman aralığında hızınız dengesiz olup belirttiğin hızları görüyorsan anlarım ama 18/35 filan düşürttüm demeniz sizin elinizde olan bir şey değil kendi düşüyordur kopukluk filan varsa.
Siz dediğimi yaptıysanız ekip düzgün kontrol edip hatalı yeri düzeltirlerse hatta o zaman stabil hızı alırsınız.
 
Son düzenleme:

İlettim ekibe, eğer geçiş konusunda sıkıntı yaşarsan gelip bakarız diye geçiştirdiler. İsp bana yaklaşık 700 liralık cayma bedeli çıkardı bu tarihten itibaren çıkarsam diye. Yeni tarife için 210 lira teklif ettiler.Şu anki faturam 91 TL 16Mbit 300GB kotalı ADSL tarife. Telekom altyapılı Millenicom, TürkNet, NetSpeed gibi firmalardan alırsam kurulum vs kendim yapacağımı belirttiler. Bu mevzuyu anlamadım.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…