Rehber Modem Hat Değerleri

Kablo değişimi pingi değiştirmez ayrıca hat değerlerin gayet güzel ve VDSL'den alabileceğin Max hızı destekliyor yani gün içinde değişmiyorsa hat değerlerin hiç ellemene gerek yok

Kablo değişimi pingi değiştirmez ayrıca hat değerlerin gayet güzel ve VDSL'den alabileceğin Max hızı destekliyor yani gün içinde değişmiyorsa hat değerlerin hiç ellemene gerek yok
Yok hocam stabil çalışıyor. Netspeed kullanıyorum yaklaşık 4 yıldır. 2 yıl 2 farklı ev. 2 yıldır bu evdeyiz artık hiç değiştirmem ev. Beni üzmedi bu zamana kadar.

O zaman yapmam gereken bir şey yok bu şekilde devam ediyoruz. Bu ping artışını da çözersem mükemmel olur. Bu arada hat değerlerimi atarken kardeşim GB'larca upload yapıyordu onlar etki ediyor mu anlık olarak değerlere? Ediyorsa yarın daha stabil şekilde SS atabilirim.

Hayır kullanım hat değerlerini değiştirmez

Son kullanıcı olarak bu sorun karşısında ne yapmamı önerirsiniz?
Bu değerler de sıkıntı. Tarifeniz 100 değil değil mi? 80'e sabitlemedilerse sabitleinler. Bir elektrikçi çağırtıp bina içi ve mümkünse DSLAM kutusundna itibaren sinyal kalitesini ve gücünü topraklamasını kontrol etsinler. Ek ve oksitlenme ibareleri varmı kontrol edilsin.

SNR için hangi değere bakmamız lazım? Birisi mükemmel iken diğeri idare eder durumda. Onun dışında hattım nasıl?
Modeminiz çok detay vermemiş ancak bu değerlere göre hızınızı yükske vermeye çalışıyorlar. 80 veya 75'e sabitlesinler download hızını. Hat kalitesinde bir sorun olacağını sanmıyorum oradaki değerler çok aşırı oynamıyorsa.

@Burak5415 Hocam aradılar. Herhangi bir sınır yokmuş internette. Yurt dışı olduğu için elimizden gelen bir şey yok dedi kadın.

Daha iyi detay alabileceğim bir yer var mı? Çünkü 192.168.1.1'i açınca direkt bu ekran karşıma geliyor.ü
80 veya 75 yaparlarsa pingim düşer mi peki hat değeri daha iyi olacağı için?

Veya modem değiştirmek işe yarar mı? Zaten evde pek iyi çekmiyor wifi yükseltici kullanıyoruz.

Tarifem 75 Mbps. Hocam DSLAM kutusu dediğiniz nedir acaba? Binada sadece bakır kabloların gelip gittiği kutu var. Evime VDSL hizmet alıyorum, Fiber değil.

Hız düşürmek pingini etkilemez pingi firmanın routingleri belirler dediğimden başka bir şey yok o arayüzde

Tarifem 75 Mbps. Hocam DSLAM kutusu dediğiniz nedir acaba? Binada sadece bakır kabloların gelip gittiği kutu var. Evime VDSL hizmet alıyorum, Fiber değil.

DSLAM kutusu yani hattının fiberden bakıra döndüğü kısım

Son düzenleme:
Daha iyi detay alabileceğim bir yer var mı? Çünkü 192.168.1.1'i açınca direkt bu ekran karşıma geliyor
Modeminz detay bu kadar veriyor farklı modemle daha farklı detaylar verebilir.
80 veya 75 yaparlarsa pingim düşer mi peki hat değeri daha iyi olacağı için?
Ping biraz da sağlayıcı ve bağlandığınız siteye bağlıdır. Daha kararlı almanız için hızı söylediğimi yaptırmalısınız.

Veya modem değiştirmek işe yarar mı? Zaten evde pek iyi çekmiyor wifi yükseltici kullanıyoruz.
Wifi az çekmesi anten ve oda bölbeleri vb ile alaklı durum olabilir vea dediğiniz gibi modem yetersizliği de olabilir. Kaç db anten kullanıyor bakılmalı ancak telekomun çok kullandığı bir model kullaıyorsunuz, yeterli gelecektir belirgin bir problemniz yoksa değişmeye gerek yok.

Tarifeniz dediğiniz şekilde ise 75'e sabitlemelerini söyleyin yüksek çıktığını belirtip, dediğim şekilde elektrikçi ile bina ve DSLAM arası kontrol edilsin.

DSLAM bina dışından aldığınız sokak kutusu olur. O kısımdan binaya gelen hattın kontrolünde söz ediyorum.
Diğer dediğim ise bina içi ankastre ile ev içi modem arası hattın kontrolü.
Bu iki kısımda topraklama sağlamlığı ve oksitlenmeyi de ek olarak bakılmasını unutmayın. DSLAM kutusu için ise toz ve havalandırma bakımı yapılsın.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…