Rehber Modem Hat Değerleri

Kopmalar yavaşlama falan oluyor mu?

Evet hocam, 50Mbps alırken 1 saniye somra Kbps almaya başlıyorum. Enteresandır ki interneti kullanmıyorken hızı tam ama kullanmaya başlayınca hız çöküyor.

Hocam müsaitseniz şunu da yorumlayabilir misiniz?
Hem ISP hemde son hızı vermeye çalıştıklarından hat zorlanıyor. Santrale uzaksın ek yükselticiler yetersiz kalıyor size. Alt yapı sağlayıcınızı bilgilendirip saha dolaplarını kontrol etmeleri lazım. Yeni bağlatmadıysanız ve yakın zamanda ISP değişmediyseniz 35'e sabitleyip deneyebilirsiniz.

2023'ün başından beri aynı hattı kullanıyorum MediaTek chipsetli ZyXEL vmg 8623 ile 8 SNR ile 39k Kbps gibi hızlar alıyordum ara sıra fec problemi oluyordu ama düzeltilen hatalar olduğu için takmıyordum şu ara OpenWrt yüklü P2812 ile deneme yapıyorum ve 3 SNR ile kusursuz bağlantı sağlıyorum hatta resimde gözüktüğü gibi 1 gün 6 saat de 27 CRC vermiş ve bu kusursuzun daha üstünde bir değer, sadece sizin yorumunuzu merak ettiğim için paylaştım hocam teşekkürler iyi akşamlar

Hatta böyle garip bir durumda var 0 SNR ile bile link olabiliyor modem tabii bu haliyle kullanabilmek pek mümkün değil ama 1 SNR civarında falan sorunsuz kullanabiliyor.

OpenWrt farklı bir durum. Burada sadece Modem ve santral arasındaki bağlantıları kontrol ediyoruz.
Siz router modem arasındaki performansı değerlendiriyorsunuz. Standart kullanımda dediklerim hala geçerli.

Hocam router ile modem arasındaki performans kısmını anlamadım lantiq SoC'ların OpenWrt de xDSL desteği var ve attığım fotoğraf ta VDSL hat değerleri.

Hocam router ile modem arasındaki performans kısmını anlamadım lantiq SoC'ların OpenWrt de xDSL desteği var ve attığım fotoğraf ta VDSL hat değerleri.
VDSL değeri olduğunu görüyorum ancak router ile üst kaynaktan modeme gelen ve giden verileri manupüle eden openwrt var. Bu yüzden modem değerleri sağlıklı veremez. Bahsettiğim standart firmware ile çalışan router ve ek kaynak olmadan çıkan dsl sonuçları içindir burası.
Diğer yazılımsal manipülasyonlar değerleri olumsuz etkilediğinden doğru yorum yapılamaz.
Bu tabloya göre yorumum standart kullanımda ve donanımda hat değerleri o hızları kaldırmadığıdır. Eski hatta yorumlanır.

Hocam benim ne yapmam lazım. Zayıflama 49.5 gördü hatalar milyonları geçti 6 ay içinde 3 tane ISS firmasi değiştirdim özellikle bakır kabloyu yeni çektirdim. Sonuç hüsran.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2024-10-12-09-08-32-622_com.android.chrome.jpg
    38,3 KB · Görüntüleme: 27
Hocam benim ne yapmam lazım. Zayıflama 49.5 gördü hatalar milyonları geçti 6 ay içinde 3 tane ISS firmasi değiştirdim özellikle bakır kabloyu yeni çektirdim. Sonuç hüsran.

Daireniz tarafındaki kablolardaki ekleri yenileyin çözülmez ise başka modem bulup deneyin veya arıza kaydı bırakın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…