Modemdeki hızı alamamak

Hız hiçbir şekilde 6.50'yi geçmiyor. Kafayı yemek üzereyim. Sanki modem bilerek hızı kesiyor dağıtırken. Modemimde şifre yok MAC koruması var. O yüzden izinsiz bağlanılması olanak dışı. Telefondan da kontrol ettiğimde aynı durum söz konusu.
o zaman modemin donanımından kaynaklı içindeki wifii kablosu kötü olabilir.

Selamlar, TTNET ADSL internet kullanıyorum. Kendim manuel olarak SNR değerini ayarlayıp stabil bir hız alabiliyorum. Kopma falan yok fakat modemde yazan 8 Mbit interneti ben bilgisayarımda tam olarak alamıyorum, 6'ya kadar çıkıyor en fazla. Yardımcı olabilecek var mı?

Eki Görüntüle 617081
Ben daha o 8Mbps tarifeden 8 alabilen görmedim. Genelde 8Mbps kullananlara 6-7Mbps civarı, 16Mbps kullananlara ise 13-14Mbps civarı hız geliyor.

Modeme 10Mbps internet geliyor. Size tanımlanan hız ise 8Mbps. Dediğim gibi tanımlanan hız genelde birebir gelmez. 1-2Mbps kadar düşük gelebilir.
Olayı anlayamamışsın sen. Benim 12 mbit olan paketim 8 mbit olarak sabitlendiği için 8 mbit kesintisiz geliyor. Bazen wifi ile test ettiğimde 8 mbit e kadar çıkıyor fakat ethernet ile 6.80 i geçmiyor. Burada tanımlanan hızın eksik gelmesi gibi bi durum söz konusu yok çünkü zaten eksik geliyor hız.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı