Çözüldü Moderatör ayrıcalığı olmamalı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Moderator arkadaş "seviye düşürdüğünü" kabul ediyor olsa gerek beğenmiş bu mesajı. Yakışmıyor.

Katılıyorum, şimdi benim söylemim de ağır basıyor. Kendimi kanıtlama gibi bir gayem ya da çabam yok ancak bir forum ve yetkilileri kesinlikle kendi üyesini küçük düşürmemeli, aşağılamamalıdır. @Shimada Sensei bizlere bir özür borçlusun, hatırlatayım dedim.

Farkında mısın bu adamlar senin maraban değil ya da robot değiller. Maaş da almıyorlar cüzi bir ücret alıyorlar. 7 24 durmadan konu onaylamak gibi bir görev tanımları yok. Sen para ödemiyorsun bir şey ödemiyorsun gelip burada konumu neden 5 dk sonra onayladılar diye laf edemezsin. Bedavaya hizmet alıyorsun sonuçta. Haksızsınız.
Bedava hizmet almıyorum bildiğim kadarıyla, burada benim, bizim sayemizde forumun popülerliği artıyor. Üstelik bu forum önerilere ve eleştirilere açık bir forum, niye bunlarla alakalı tartışmayalım ki? Niye moderatör olmaya korkumuz yemiyor gibi bir şey diyelim veya bunu yaşayalım ki? Biz burada "Neden konumu 17 dakikadır bekletiyorsunuz?" deme hakkına sahibiz çünkü forum zaten bunları sormak için destek bölümünü açtı. Üstelik bedava hizmet alsak da dediğim gibi, forum yeniliklere ve eleştiriye açık bir forum, bunları da sorgulamaya açık.

ama 2. sayfalarda örneğin: "Chrome Yahoo açılıyor" konusuna direkt "Arama motorunu değiştirin." yazmış, burada daha açıklayıcı bir çözüm yazabilirdi veya hiç mesaj yazmayabilirdi. Hem siteye zararı oluyor hem de kendine zararı, çünkü bu onun arkasında kötü bir imaj bırakıyor.

Anlamadım. Sorunun çözümü bu kadar basitse başka nasıl açıklamalıyım? Veya sorunun çözümü çok basit diye konuyu görmezden mi gelmeliyim?

@Xantern hocam peki, aynı cevabı aynı anda bir üye ve bir moderatör vermiş. Yani ilk mesajdaki örnek verdiğim konudaki gibi. O zaman moderatör çözümü kendi mesajı olarak işaretlemesi ne kadar doğru?

Anlamadım. Sorunun çözümü bu kadar basitse başka nasıl açıklamalıyım? Veya sorunun çözümü çok basit diye konuyu görmezden mi gelmeliyim?
Anlatmak istediğim şu: Biliyorsunuz ki sizin üstünde durmanızın gerektiği şeyler daha çok konuları reddetme-kabul etme, yasaları çiğneyen bir üyeye yasak verme ve benzeri. Sizin orada attığınız mesajı örnek vermek gerekirse siz onu yazmak yerine görevinizi yapabilirdiniz ve başka birisi burada şöyle bir mesaj yazabilirdi:

"Merhabalar, yapmanız gerekenler şunlar:

(Edge için örnek veriyorum)
  • Sağ üstte bulunan üç noktaya tıklayın, açılan pencerede ayarlar sekmesine tıklayın.
  • Açılan yerde arama kısmına "Arama" yazın ve aşağı kaydırıp "Adres çubuğu ve arama" kısmına girin.
  • Buradan istediğiniz arama motorunu seçin."
Eğer cevaplanmazsa diye bu konuyla alakalı bilginiz varsa yan sekmeye alıp gözlemleyebilirdiniz, o sırada da görevinize devam ederdiniz.

@Xantern hocam peki, aynı cevabı aynı anda bir üye ve bir moderatör vermiş. Yani ilk mesajdaki örnek verdiğim konudaki gibi. O zaman moderatör çözümü kendi mesajı olarak işaretlemesi ne kadar doğru?

Link atar mısınız? Konu sahibinin sorununu ilk çözen kimse çözüm o mesaj işaretlenir. Birkaç istisnası vardır. Daha detaylı bir mesajsa sonradan yazılmış mesaj da çözüm seçilebilir.

Dostlar cezalar normal, düzeni sağlamak için kullanıcıların dikkatli olması gerek ve cezalar bir tık sert uygulanabilir. Buradaki sorun hatalı ya da taraflı işlemlerde yapılan itirazlara çabuk dönülmesi gerek bence.

Bu arada konuyu açan arkadaşın sorununun çözümü basit. Moderatörün kendi cevaplarını çözüm olarak işaretleyememesi gibi bir güncelleme yapılırsa sorun çözülmez mi?
Moderatör rapor versin çözüm bu diye 🤣

Link atar mısınız? Konu sahibinin sorununu ilk çözen kimse çözüm o mesaj işaretlenir. Birkaç istisnası vardır. Daha detaylı bir mesajsa sonradan yazılmış mesaj da çözüm seçilebilir.

Moderatör ilk mesaj olarak silinir yazıyor, sonra silinir diye başka bir üye de yazıyor. Sonra da moderatör de kendi mesajını çözüm olarak işaretliyor.

Moderatör rapor versin çözüm bu diye 🤣
Kişinin kendini kayırmasının önüne geçmek istiyorsanız evet. Şu anda ülkemizin içinde yaşadığı durum işte tam bu düşünce yapısından kaynaklı. İşi yapanı denetleyen gene o işi yapan. Birisi iş yapıyorsa, o işi başkası denetlemeli. Denetleme mekanizması nasıl çalışır üzerinde biraz düşünmelisin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı