Moderatörün Haksız Tutumları

Moderatörlerden ne kadar memnunsunuz?

• Çok memnunum

Oy: 8 12,3%
  • Memnunum

Oy: 23 35,4%
  • Yani

Oy: 14 21,5%
  • Memnun değilim

Oy: 5 7,7%
  • Hiç memnun değilim

Oy: 15 23,1%

• Oy verenlerin toplamı
    65
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Ben buraya katıldığımda dikkat etsem de tam kapsamlı bilmiyordum kuralları. Bazen alıntı yanlışları, yanlış yönlendirmeler vs. durumlar olunca girdim ve baştan sona kuralları okudum. Fakat burada anlaşamadığım nokta tamamen keyfi bir yaptırımda bulunmasıdır.

Açıkçası bunu yanlış görmüyorum. İşin aslı dil bölümüyle ilgisi olan da biriyim. Yani Türkçe'nin nasıl kullanılması gerektiği konusunda haliyle bilgi sahibiyim. Bu bana çok dokunmuyor ama şahsi kanaatim bu sert tutumu da ben olsam uygular mıydım? Sanmıyorum...

Yani insanları düzelten bir yapım yoktur. Civarımda buna takıntılı olanlar var mı? Var...

Ama ben bu şekilde düşünmüyorum. Tabi buranın kuralı bellidir, yazılı olanlara uyanlar burada durur, işin özü bu. Benim tepkim saygısız ve gereksiz tutuma!

Hocam, tamamlanmış cümlelerde de üç nokta kullanılabilir. Bu yer yer anlatımı pekiştirmek adına kullanılır. TDK'nın linkini atan arkadaş o kısımları tam okumamış sanırım ama orada da yazar. İsterse bir dünya başarılı deneme örneği de inceleyebilir...

Burada üç nokta, söylenecek daha çok şey olduğunu, orada durup düşünülebileceğini okuyucuya anlatır. İlla ki eksiltili cümle olması gerekmez! Ama ben sadece buna da değil keyfi yaptırımlardan yana çok dikkatimi çeken durum olduğundan en sonunda tepki gösterme gereği duydum. Çünkü bu iş böyle devam ederse daha fazla katlanamayıp ben de ayrılacağım. Bir arkadaş daha diğer konuya yazmıştı, bundan rahatsız olanlar "ya gitti ya da çok nadir uğruyor" diye... Ne kadar kötü değil mi? Moderatör seçiminde bu kadar keyfi davranacak insanların olmaması gerekiyor.

İşin esasında da böyle bir durum varsa durumu yöneticinin çözmesi gerekiyor. Moderatörlerle ilk kez burada sorun yaşamıyorum... Sorgulayan'da da benzeri bir süreç yaşamıştım ve yetkiliye mesajla durumu ilettikten sonra yaptırım uygulandığını bizzat gördüm. Keyfiyete, karşısındaki kullanıcının içeriğine saygısızlığa düşen birinin moderatör olması açıkçası benim için tamamen bir hatadır.

Ben de geçenlerde bir şarkı eklediğim halde bu şarkıya anlamsız ve hiçbir sebep göstermeden küstahça sansür uygulandı.

Bundan bahsediyorum...

Bazen de yorumlar kayboluyor, kuş olup uçuyor... Sebep yok, neden yok... Yani bu böyle olmamalı, onu oraya yazan insanın bir fikri, anlatacak bir derdi var ki yazıyor. Bunu öyle tek kalemde değiştirmek, tutup da kafasına göre silmek tam bir hata ve en kötüsü de saygısızlıktır!

Edit: Konu birleşim sonrası mesaj gönderimine açıldı. Çamura yatmayan moderatör arkadaşa teşekkür ederim. Sabahtan beri sinirim bozuldu gerçekten kafasına göre işlem yapanlardan...

@mrandarkan

Amacım polemik yaratmak değil ama, son mesajınızda uyarı aldığınız hatayı combo yaparak tekrarlamışsınız.

Bunun bir hata olmadığını belirttim.

Bizzat eğitim aldığım alanda, onlarca deneme örneği, yazın örneği varken çıkıp da "eksiltili cümle değil" diyerek haksızlık yapan moderatör arkadaşa derdimi anlatmaya çabalıyorum sadece...

Bakın, yukarıda da üç nokta kullandım. Kullanılabilir. Deneme okuyorsanız, bunun bir hatalı kullanım olmadığını bilmeniz gerekir. Üç noktanın kullanım alanlarından birisi de anlatımı kuvvetlendirmek adınadır.

Saatinde değilim, uyarısında da değilim, uyarı aldığım için değil; keyfi uygulamaları yanlış bulduğum için bu konuyu açtım ve hala daha bunun arkasındayım...

Burada mesela bir hata var mı?

Üç noktanın anlamı zedelediğini düşündüğünüz bir yer varsa okurken noktadan daha uzun süre orada durun. Eğer anlamı zedeliyorsa zaten okumaya devam ettiğinizde insanı ciddi anlamda rahatsız edecektir. Bu da nokta olması gereken yere üç nokta getirilmiş ve gereksiz bir kullanım var demektir.

Özellikle denemelerde, şahsi yazılarda, fikir beyanlarında sıkça kullanılan bir noktalama türüdür bu. Yaygın olmaması, hatalı olduğu anlamına gelmez.

Ayrıca benim özellikle bu konuda değil, diğer tutumlarda da yanlış bulduğum çok yan var. Bazı moderatör arkadaşların tutumları rahatsız edici boyutta. Bakın ben "kuralcı burası ya" diye yakınmıyorum, bundan önce de cezalar aldım, daha uzun sürelerde de aldım ve hiçbirinde de şunu demedim: Haksızlık!

Ama bunda diyorum...

Burada bir haksızlık, keyfiyet var. Ayrıca bununla birlikte bazı moderatörlerin forum üyelerine karşı saygısız tutumu var. Bu konuda da yalnız olmadığımı gördüm.

Umarım bu denilenler dikkate alınır çünkü insanların keyif alması gereken bir ortamdır forum, sıkıntı çekmesi gereken değil...

Hala kullanım hatası yapıyorsunuz. Kullandığınız üç noktaların çoğu hatalı.

Sosyal üzerinde moderatör ekibine en çok Muhalefet yapan üyelerden biri olarak eleştirilerinizin hatalı olduğunu düşünüyorum. Aldığınızın ceza haksız değil. Üstüne moderatör ekibini keyfi ceza vermek ile suçluyorsunuz. Kanıt sunmanız gerekir. Haksız olduğunu düşündüğünüz cezalar için konu açabilirsiniz. Benim kanıt sunarak açtığım tüm itiraz konuları ile ilgili hatalar düzeltildi. Bu mecrayı Ekşi Sözlük ile bir tutmayın. Daha önce deneme yazmış olabilirsiniz. Ama bu kusursuz olduğunuzu göstermez. Sizde hata yapabilirsiniz. Örnek olarak her cümleyi üç nokta ile bitirmeniz doğru değil.

Son düzenleme:
Hocam yanlış bir yazım varsa düzelte bilirler bunda bir sakınca yok ama buna benzer bir olayda benim başıma geldi doğru bildiğim şeyi yanlış bilgilendirme yaptın diye ceza yedim ama hangi moderatör ceza verdiyse kendisine göre doğru cevabı verme zahmetine girmedi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…