Dediğiniz doğru lakin elbette bizim olduğu gibi modaröterlerinde hatası olabiliyor eminim Recep ve Ali abi bu konu ile yakından ilgilenecektir bende zamanında her attığı mesajdan uyarı almış birisiyim ancak bunu aşırı abartmanın lüzumu yok modaröterler de eminim buna oldukça dikkat ediyordur ancak her ne kadar tarafsız kalmak istesem de size hak veriyorum bazen böyle şeyler yaşanabiliyor umarım bir daha böyle bir sorun ile karşılamassınız efenim.
Ben buraya katıldığımda dikkat etsem de tam kapsamlı bilmiyordum kuralları. Bazen alıntı yanlışları, yanlış yönlendirmeler vs. durumlar olunca girdim ve baştan sona kuralları okudum. Fakat burada anlaşamadığım nokta tamamen keyfi bir yaptırımda bulunmasıdır.
Yazım kurallarına uymamam sebebiyle daha 1 hafta önce foruma katılmama rağmen bugün 5. kez uyarı aldım. Sanırım forumda birkaç ay daha takılırsam Türkçe netlerim artacak.
Bu yazıyı yazarken birkaçın birleşik yazıldığını fark etttim.
Açıkçası bunu yanlış görmüyorum. İşin aslı dil bölümüyle ilgisi olan da biriyim. Yani Türkçe'nin nasıl kullanılması gerektiği konusunda haliyle bilgi sahibiyim. Bu bana çok dokunmuyor ama şahsi kanaatim bu sert tutumu da ben olsam uygular mıydım? Sanmıyorum...
Yani insanları düzelten bir yapım yoktur. Civarımda buna takıntılı olanlar var mı? Var...
Ama ben bu şekilde düşünmüyorum. Tabi buranın kuralı bellidir, yazılı olanlara uyanlar burada durur, işin özü bu. Benim tepkim saygısız ve gereksiz tutuma!
Moderatör şikayetlerine yanlış bilmiyorsam ''Yöneticiler'' bakıyor. Ama sen de ''...'' çok sık ve gereksiz kullanıyorsun. Yazılarına dikkat ediyorum. Hep ''...'' ile bitiriyorsun cümlelerini. Ama cümleye bakıldığında cümle tamamlanmış. Bu yazında bile iki yerde gereksiz kullanılmış.
Hocam, tamamlanmış cümlelerde de üç nokta kullanılabilir. Bu yer yer anlatımı pekiştirmek adına kullanılır. TDK'nın linkini atan arkadaş o kısımları tam okumamış sanırım ama orada da yazar. İsterse bir dünya başarılı deneme örneği de inceleyebilir...
Burada üç nokta, söylenecek daha çok şey olduğunu, orada durup düşünülebileceğini okuyucuya anlatır. İlla ki eksiltili cümle olması gerekmez! Ama ben sadece buna da değil keyfi yaptırımlardan yana çok dikkatimi çeken durum olduğundan en sonunda tepki gösterme gereği duydum. Çünkü bu iş böyle devam ederse daha fazla katlanamayıp ben de ayrılacağım. Bir arkadaş daha diğer konuya yazmıştı, bundan rahatsız olanlar "ya gitti ya da çok nadir uğruyor" diye... Ne kadar kötü değil mi? Moderatör seçiminde bu kadar keyfi davranacak insanların olmaması gerekiyor.
İşin esasında da böyle bir durum varsa durumu yöneticinin çözmesi gerekiyor. Moderatörlerle ilk kez burada sorun yaşamıyorum... Sorgulayan'da da benzeri bir süreç yaşamıştım ve yetkiliye mesajla durumu ilettikten sonra yaptırım uygulandığını bizzat gördüm. Keyfiyete, karşısındaki kullanıcının içeriğine saygısızlığa düşen birinin moderatör olması açıkçası benim için tamamen bir hatadır.
Ben de geçenlerde bir şarkı eklediğim halde bu şarkıya anlamsız ve hiçbir sebep göstermeden küstahça sansür uygulandı.
Bundan bahsediyorum...
Bazen de yorumlar kayboluyor, kuş olup uçuyor... Sebep yok, neden yok... Yani bu böyle olmamalı, onu oraya yazan insanın bir fikri, anlatacak bir derdi var ki yazıyor. Bunu öyle tek kalemde değiştirmek, tutup da kafasına göre silmek tam bir hata ve en kötüsü de saygısızlıktır!
Edit: Konu birleşim sonrası mesaj gönderimine açıldı. Çamura yatmayan moderatör arkadaşa teşekkür ederim. Sabahtan beri sinirim bozuldu gerçekten kafasına göre işlem yapanlardan...