Modern Hurdacılık: Eski Nesil İşlemcili i7 Sistemler

i7 İşlemci,4 GB ekran kartı, 8 GB Ram deyip milleti kerizliyorlar ya sinir oluyorum.
En azından yalan söylemiyorlar. Dur bi' saniye yalan söylemiyorlar mı? Hmm... Düşündüğümüz zaman hem evet hem de hayır. i7 işlemci var. (Laptop işlemcisi!) 8GB RAM var. (En düşük frekansından ve en ucuzundan!) 4GB ekran kartı da var. Dur bitmedi, üstelik ekran kartı NVIDIA! Hemde GTX 1050 Ti kadar güçlü! Sonuçta ikisi de 4GB değil mi? Neyse gece vakti kafayı bozmadan çıkayım.
Adamların suçu yok. Sonuçta bu bir ticaret! Ticaret de böyle şeyler olabilir. Burda alıcının dikkatli olması lazım.

Müşteri:
Abi ben oyun bilgisayarı alacağım.
Satıcı:
Hoşgeldin kardeşim sana şimdi bir bilgisayar göstericem bunun üstüne tanımam en iyi parçalar var.
Müşteri:
Ciddi misin abi sağolasın.
Satıcı:
Ne demek kardeşim işimiz bu bizim.
Şimdi kardeşim bu bilgisayarın özelliklerini sayayım sana aklın gidecek
İ7 işlemci 4 çekirdek
8 GB Ram
4GB ekran kartı
Kasa desen uzay mekiği koy eve evde uzay mekiği diye fotoğraf çekil o kadar şekil yani zaten bu bilgisayarın açmayacağı oyun yok. GTA 1,2,3,4,5 Allah ne verdiyse CS 1.5, 1.6, GO hepsini açar ve fiyatı 1500 lira. Yanında klavye mouse benden kardeşimize ikramımız olsun madem bizi seçmiş.
Müşteri:
Baba ne iyi adammış baksana klavye mouse verdi çokta ilgili ve fiyatıda uygun biz bunu alalım.
Satıcı:
O zaman hayırlı uğurlu olsun kardeşim kaptın canavar gibi oyun bilgisayarını he.
Müşteri:
Sağolasın abi.
Dış ses:
Müşteri 1 2 hafta sonra oyun yükler ve ilk hüsran başlar. Oyunlar kasar açılsada sürekli fps sorunları vb yaşar. Müşterimiz araştırmaya başlar bu sıkıntılar sonucunda ve farkeder ki;
İ7 ilk çıkan i7 üstüne daha 6 nesil i7 çıkmıştır.
8GB Ram vardır ama 1333 mhz hızında çalışır.
Ekran kartı ise gt730 veya r7 240 çıkar 64 bit(128 bit çıkarsa şanslı yine kerata ) olan serisinden klavye mouse desen facia tuşların yarısı kopmuştur.
Farkeder ki aslında bilgisayarın değeri 500 lira ama iş işten geçmiştir.

Şimdi bu hurdacı bakkallardan birinin ilanına Hepsiburada'da denk geldim. Sistem 2.700TL (6000TL'den indirmi ama tam bir komedi.
İşlemci: 2.Nesil İ7 var. Ama durun bir dakika, laptop işlemcisi ve 2.Nesil İ7'lerin düşük modellerinden. Her ne hikmetse benim 7 senelik eski dizüstü bilgisayarımın bunlarınkinden daha güçlü bir işlemcidi var.(İlanda 2620M demişler)
RAM: 16GB DDR3 RAM var ama bence tüketiciyi kandırmak için kullanılmış. Bu sisteme olması gereken 4GB veya 8GB RAM'dir.
Ekran Kartı: Bir tek burası iyi zaten. Başlığa göre R7 370 kullanmışlar ama kim bilir hangi modelidir. 256 Bit ama orası iyi.
HDD: 1TB var. 7200RPM.
Anakart: Buraya hiç girmeyeyim durumun vehametini anlamışsınızdır işlemciden...
Kasa:LEDli kasa var. PSU da 600W'mış ama kim bilir hangi merdiven altı tesiste yapıldı.
Bir de en fazla 300TL edecek bir monitör ve 50TL edebilecek bir klavye fare vardı.

Şimdi bir hurdacıya denk geldim. Başlıkta hiç bir hurdacıda görülmeyen parçalar, i7 7700 ve DDR4 RAM... 2000TL. Dur dedim burada bir terslik var ve açıklamayı açtım. Gördüklerim karşısında hayretler içinde kaldım... İ7 7700 kullanan bir sistemde harici ekran kartı yok. Bari bir R7 240 koyaydın. RAM DDR4 ama 4GB... PSU 350W... Anakart H110M PRO VD... Bir de buna oyun bilgisayarı demişler HD Graphics ile hangi oyunu oynayacaklar merak ediyorum.

Şimdi bir hurdacıya denk geldim. Başlıkta hiç bir hurdacıda görülmeyen parçalar, i7 7700 ve DDR4 RAM... 2000TL. Dur dedim burada bir terslik var ve açıklamayı açtım. Gördüklerim karşısında hayretler içinde kaldım... İ7 7700 kullanan bir sistemde harici ekran kartı yok. Bari bir R7 240 koyaydın. RAM DDR4 ama 4GB... PSU 350W... Anakart H110M PRO VD... Bir de buna oyun bilgisayarı demişler HD Graphics ile hangi oyunu oynayacaklar merak ediyorum.
Bildiğim kadarıyla bu, hurda satılmıyor. :D Şaka gibi sistem ya.

Bildiğim kadarıyla bu, hurda satılmıyor. :D Şaka gibi sistem ya.
Hurda sayılır, 250-350W güç kaynağı nerede var şimdi?

Hurdaci işine girsek parayi buluruz. Kasa ışıklı, klavye mouse seti de ışıklı olcak bikaç iyi bişeyle tamamdır o iş :)
Hah tam olur o iş. Bir de benim eski nesil İ7 laptop vardı onun parçalarını ucuz bir gamer kasaya uydurup 16 GB ram takarak onun 6GB'ını ekran kartına verdik mi tam olur. İ7 12GB RAM 8GB Ekran Kartı 4000TL'ye satılır artık.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı