Molex kablo fan bağlantısı nasıl yapılır?

sefa5151

Decapat
Daha fazla  
Kasa topladım, son bağlantıları yapıyorum ancak kafama bir şey takıldı. FSP 600 Watt PSU'da Molex çıkışlar var. Kasamda ise 4 adet fan var. Fanların başlıkları hepsi birbirine geçiyor fotoğraftaki gibi. Acaba bağlantıyı doğru mu yaptım? İçimde şüphe oluştu.

8D27256A-2340-47E6-84B6-6DC866B40D1C.jpeg

Takmadığınız fan bağlantılarını da bağlarsanız doğru yapmış olursunuz. (O bağlantılar yedek bağlantılarda olabilir emin olamadım şu an.)

Ayrıca fan bağlantılarını PSU'ya yaparsanız fanlar son devirde döner.

Fan çoklayıcı ile anakarta bağlarsanız fanların hızlarını kontrol edebilirsiniz. :)

Doğru yapmışsın. Ben de 8 tane kasa fanını böyle ip gibi dizdim MOLEX ile bağlayarak. :D

Teşekkür ederim hocam. 3 molex Girişten 2 sine teker fan bağladım. 1 tanesine mecburen 2 tane bağladım. Sorun olmaz herhalde

Takmadığınız fan bağlantılarını da bağlarsanız doğru yapmış olursunuz. (O bağlantılar yedek bağlantılarda olabilir emin olamadım şu an.)

Ayrıca fan bağlantılarını PSU'ya yaparsanız fanlar son devirde döner.

Fan çoklayıcı ile anakarta bağlarsanız fanların hızlarını kontrol edebilirsiniz. :)

İlk cümleden pek bişey anlamadım hocam ama tüm fanları bağladım başka yok. 😊
Evet dediğiniz gibi hızlarını göremem ayarlayamam da fan çoklayıcı yok elimde. Şimdilik böyle kalsın sonra bakarım 😊

Fotoğrafta sol tarafta bağlanmamış MOLEX kabloları gördüğüm için fanları eksik bağlamış olabilirsiniz diye düşündüm fakat kablolar fazladan koyulmuş olmalı.

Kasanın üst tarafındaki Demet olan kabloyu kastettiniz sanırım. Telini açmadım onların ondan öyle. Tüm fanlar bağlı şuan hocam, eksik yok. Birde hazır konu açmışken size bir şey daha soracağım. Egzoz fanda bir tane 2 iğneli boşta kablo kaldı. Sanırım led kablosu bu. Nereye takmam gerekiyor ana kartta?

ACEF1AA1-8D5A-44B3-865D-062BFBEB81E2.jpeg

Kasanın üst tarafındaki Demet olan kabloyu kastettiniz sanırım. Telini açmadım onların ondan öyle. Tüm fanlar bağlı şuan hocam, eksik yok. Birde hazır konu açmışken size bir şey daha soracağım. Egzoz fanda bir tane 2 iğneli boşta kablo kaldı. Sanırım led kablosu bu. Nereye takmam gerekiyor ana kartta?

Eki Görüntüle 748360
Led değil de fan ekleme kablosuna benziyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı