Rehber Monitör Panel Türleri (2021)

Dediğinizden anladığım; klasik teknolojilerde tek bir arkadan aydınlatma kullanıldığı için
Böyle demek istemedim hocam.

Arka aydınlatmalar birçok farklı parçada olabilir ve bu iyi bir şey. Burada problemin ana kaynağı aydınlatmanın parçalara bölünmesi değil, aydınlatma yükünün piksele yüklenmesi ki bu kadar yük pikseli yıpratıyor doğal olarak. Yani, benim bildiğim böyle.

Mini-LED'ler "OLED gibi performans ama yanıksız" sloganı ile biliniyor ve ben de böyle bir yanık meselesi beklemiyorum. Tabii ileride ne olur bilinmez.

Şu anlık TN kullanıyorum ama inşallah bir gün IPS de nasip olur, elinize sağlık hocam güzel bir rehber olmuş.

Hocam merhaba, yaklaşık 1 haftadır sizin konunuzdan yola çıkarak yeni bir 240 Hz monitör arayışına girdim. Sadece Valorant, CS:GO oynuyan birisiyim yarı profesyönel olarak.
MSI MAG251RX vs ASUS VG259qm arasında kaldım.
ASUS +40 Hz fazla olması gözümü hiç boyamadı açıkası.
Bu renk olayına hiç takılmıyorum bile.
Önemli olan minimum gecikme ile maksimum performans ve inverse ghosting olayının olmaması.
Hangisini tercih etmeliyim?
Alternatif başka önerilerede açığım.

Güzel ve yararlı bir konu emeğinize sağlık.

Bana da bir el atın hele. Çok uzun üşeniyorum okumaya. AAA oyunları için ileride IPS almayı düşünüyorum. Doğru bir karar mi? Görüntünün canlı olmasını istiyorum. Renklerin soluk olmasını istemiyorum.

Burada 2 cümleye sığdıracağım her şey genellemelerden ibaret olur ve pratikte yaşanan ile uyuşmayabilir. Bu yüzden okumanız en iyisi. Yok ben asla okumam diyorsanız iyi bir IPS alabilirsiniz. Ama siyah performansı olarak pek bir şey beklemeyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…