Monitor ve tv arasındaki fark

TV'ler oyun için pek uygun değil. Tepki süreleri düşük ve ayrıca Input Lag var. Portlarından gelen veri gecikmeli yansıyor ekrana.
Acımasız gerçekler biri de soruyor Xbox ve Ps4 niye Tv'ye bağlanıyor? onların Tv oyun konsolu olmasından Tv ile Monitör'ün çalışması farklı *Monitör almak daha mantıklı olur.
*Bizim gibi 1366x768p almayın Full Hd 1920x1080p monitör alın ve vga olmasın Full Hd ve vga anlamsız oluyor.

HDMI uydu receiver bağlayarak tv izleyeceğim.

Asus MX279H monitör den izlemenin, kaliteli bir led tv den izlemeye göre avantajı yada dezavantajı var midir?

Ben denedim. Yakından baktığımda kanal logolarınin yukarı aşağıya titredigini gördüm monitör de.

Son düzenleyen: Moderatör:
TV'ler oyun için pek uygun değil. Tepki süreleri düşük ve ayrıca Input Lag var. Portlarından gelen veri gecikmeli yansıyor ekrana.

Monitörler satılırken tepki süreleri 1-8ms vb. belirtiliyor, ancak televizyonlarda böyle bir şey yok.
Ben alacağım televizyonun tepki süresini nasıl öğrenebilirim? Bu değer neye göre değişir?
Televizyonlarda "Tarama hızı" mı burada baz alınmalı, bunun tekabül ettiği bir değer var mıdır?

Bütün bunlar bağlamında, alacağımız HDMI kablonun altın uçlu da olacağı göz önünde bulundurulursa, gecikme süresini ölçebilir miyiz?

Teşekkürlerimle.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı