- Makaleler
- 3
Hocam bende de aynı laptop var ben de zorladığımda 98 dereceyi görüyor. Ben de alalı 1.5 ay oldu teknik servise götürsem mi diyorum?
Hocam bende de aynı laptop var ben de zorladığımda 98 dereceyi görüyor. Ben de alalı 1.5 ay oldu teknik servise götürsem mi diyorum?
bu arada hocam sizin yazdığınız değerler temmuz ayına göre gayet normal msi laptopu var arkadaşımın birebir aynı özelliklerde 92-95-98 arası gidip geliyor altına düşmüyor. yeni nesil laptoplarda bu durum gayet normaldir.kuşkulanmanızı gerektiren bir durum yoktur.Hocam teknik servise götürmenizin çok bir çaresi olacağını sanmıyorum normal diyorlar artık bu ısılara ki bu ısınma sonucu bilgisayara bir zararın olmadığını söylüyorlar
bu arada hocam sizin yazdığınız değerler temmuz ayına göre gayet normal msi laptopu var arkadaşımın birebir aynı özelliklerde 92-95-98 arası gidip geliyor altına düşmüyor. yeni nesil laptoplarda bu durum gayet normaldir.kuşkulanmanızı gerektiren bir durum yoktur.
hocam bu ayarları yaptığımda herhangi bir değişiklik olmuyor bende,başka bir ayar yapıyor musunuz ?Laptop işlemcileri için yapacak çok bir şey yok. Bir çok işlemci 90-95° C arasında çalışıyor ve buna "normal" deniliyor. Şimdilik geçici çözüm olarak en yüksek işlemci durumunu %90'a düşürün, hatta %85'e düşürebilirsiniz. Performansı biraz etkiler ama aynı zamanda ısınma sorunu bir nebze çözer. Ben böyle kullanıyorum genel kullanımda bir hantallık hissetmiyorum. Belki oyunlarda bir kaç FPS kaybettirebilir.
Eki Görüntüle 419555
Undervolt yapin. O da olmazsa islemcinin TDP degerlerini kisin. Normalde 45 watt ceken bir islemci. XTU uzerinden ayarlar acik birakilmis ise 40 watt olmadi 35 watt yapin islemci 3.8GHz'nin uzerine istese bile cikamaz. Max 3.7lerde takilir.hocam bu ayarları yaptığımda herhangi bir değişiklik olmuyor bende,başka bir ayar yapıyor musunuz ?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.