Monster Abra A7 v12.1 ısınma sıkalası normal mi?

yagzustndg

Femtopat
Merhabalar 2 yıllık Monster kullanıcısıyım bundan önceki cihazım Abra A5 v13.4 (i7 8750H 1050 Ti) idi şu anda Abra A7 v12.1 (GDDR6 1650 i5 10300H) kullanıyorum işlemcimde bir takım ısınmalar olduğunu görüyorum boştayken çok ideal değerlerde 36 50 arası değişebiliyor fakat Valorant gibi basit bir oyunda Turbo fan açıkken 80-91 dereceler arasında çalışıyor i7 8750H 66 -82 sıkalalarını Turbo fan dışında yakalıyordu ve 80 gibi rakamları kolay kolay görmüyordu. Eski cihazım 2 fan çıkışlı 15.6 inç boyutundayken yeni cihazım 3 fan çıkışla 17.3 inç boyutunda fazladan fan çıkışı ve bilgisayar boyutundan dolayı daha az ısınması gerekmez miydi? Sonuçta daha büyük bir kasa daha büyük havaalanı demek daha uzun büyük termal kanallar demek. Elime geçeli 3 gün oldu bir problem var ise değişimini ya da ilk 15 günlük iade hakkımı kullanacağım. Bir de CPU işlemcisi tarafındaki fandan ufak bir cızırtı geliyor Coil Whine sıkıntısından (yani bobinlerin frekansların titreşip ses çıkartması) ya da fanın bir yere sürttüğünden şüpheleniyorum fakat fan 4900 RPM'lere kadar çıkıyor ve herhangi bir farklı ses yaratmıyor. Isınma normal değilse bu yüzden olabilir mi?

90 derece normal mi? Ben neden 68 derece görüyorum en fazla? Arkadaşım Monster kullanıyor en yüksek 80'i gördü. O da stabil olarak 75 derece de geziyor ara sıra 80'e çıkıyordu.

90 derece sıcaklık kısa sürede zarar vermez orası doğru en fazla termal macun sık değiştirilmek zorunda kalınır ama benim arkadaşlarımda da Monster var onlar hiç 90 görmedi ben şahsen MSI kullanıyorum PUBG Ultra ayarda 68 görüyorum render yaptığım zaman 75 80 falan oluyor anca.

Hocam çünkü Monster ve Casper laptopların soğutma sistemleri çok kötü. Bu 2 markayı önermiyorum diye MSI fan boy oluyorum. Monsterlaptop öneren arkadaşları bu konuya davet ediyorum. Valorant gibi sistemi yormayan bir oyunda 90 derece çok fazla. Fakat sistemi çok yoran oyunlarda kabul edilebilir sıcaklıklar.

Yine de endişelenmeyin bir soğutucu alırsınız olur biter.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
bu video Monster'ın kullandığım cihaz için yaptığı inceleme, bende bu yüzden biraz şüphelendim PUBG'de bile benim gördüğüm değerleri görmüyordu. Valorant'da nasıl ısındığına anlam veremiyordum izleyip izleyip.

Ya benim düşünceme göre bazı bilgisayarlar depo da bekletiliyor ya bu termal macun falan kuruyabiliyor ya da toplanabiliyor vs. bunların incelediği bilgisayarlar direk geliyor bunlara diye düşünüyorum. Zaten bilgisayarlar birkaç yıl sonra eskiyor ve hepsi ısınıyor hocam çok takılmayın ona ilk gün 75 derece de çalışan bilgisayar 5 yıl sonra fa 75 derece de çalışacak diye bir şey yok. Soğutucu kullanırsınız olur biter zaten 90 dereceler kısa vadede zarar vermez merak etmeyin.

Yine de endişelenmeyin bir soğutucu alırsınız olur biter.

Ya benim düşünceme göre bazı bilgisayarlar depo da bekletiliyor ya bu termal macun falan kuruyabiliyor ya da toplanabiliyor vs. bunların incelediği bilgisayarlar direk geliyor bunlara diye düşünüyorum. Zaten bilgisayarlar birkaç yıl sonra eskiyor ve hepsi ısınıyor hocam çok takılmayın ona ilk gün 75 derece de çalışan bilgisayar 5 yıl sonra fa 75 derece de çalışacak diye bir şey yok. Soğutucu kullanırsınız olur biter zaten 90 dereceler kısa vadede zarar vermez merak etmeyin.

Tabii ki soğutucu bir çözüm fakat bundan önceki cihazımda bunu yaşamadığım için stok bir çözüm aramaya çalışıyorum ve verdiğim paranın karşılığını zamanında aldım bu cihazda da almak istiyorum fakat @m0rphine arkadaşımızın dediği gibi frekans değerleri de önemli PUBG'yi 3500 MHz'de oynuyor bu videoda, bu gün bir test daha yapıp kaç MHz'de Valorant ile oynadığıma bakacağım 3500 MHz'de çalışıp aynı sıcaklık değerlerini almıyorsam videoyu kanıt olararak göstererek ilk 15 gün kapsamı içinde değişim isteyeceğim.

Tabii ki soğutucu bir çözüm fakat bundan önceki cihazımda bunu yaşamadığım için stok bir çözüm aramaya çalışıyorum ve verdiğim paranın karşılığını zamanında aldım bu cihazda da almak istiyorum fakat @m0rphine arkadaşımızın dediği gibi frekans değerleri de önemli PUBG'yi 3500 MHz'de oynuyor bu videoda, bu gün bir test daha yapıp kaç MHz'de Valorant ile oynadığıma bakacağım 3500 MHz'de çalışıp aynı sıcaklık değerlerini almıyorsam videoyu kanıt olararak göstererek ilk 15 gün kapsamı içinde değişim isteyeceğim.

Doğru. Testleri tam yapın sonucu bize de yazarsınız.

@Mustafafnt Bilmeden konuşmayı kesin lütfen. Attığım linkte "Şahane MSI laptop"un çıktığı sıcaklıklara bakın. Evet, 90 üstü lehimler için zararlı kabul edilir. 80-90 arası idealdir. Ama ekstra modifikasyon, düzenleme yapılmadan sıradan bir laptopun turbo frekansta 68 derecede (!) çalışma imkanı yok.

68 derecede çalışıp düşük frekansta çalışacaksa zaten alalım güç tasarrufuna öyle kullanalım değil mi?

@Mustafafnt bilmeden konuşmayı kesin lütfen. Attığım linkte "şahane MSI laptop"un çıktığı sıcaklıklara bakın. Evet, 90 üstü lehimler için zararlı kabul edilir. 80-90 arası idealdir. Ama ekstra modifikasyon, düzenleme yapılmadan sıradan bir laptopun Turbo frekansta 68 derecede (!) Çalışma imkanı yok.

68 derecede çalışıp düşük frekansta çalışacaksa zaten alalım güç tasarrufuna öyle kullanalım değil mi?

Hocam Valorant gibi sistemi yormayan oyunda bile 90 derece. Sistemi yoran oyunlarda kaç derece olacak? 80-90 arası idealdir zaten fakat sistem yük altına giren oyunlarda ideal. Gidip Valorant veya CS:GO gibi oyunlarda 90 derecede çalışıyorsa bir sıkıntı vardır.

Yahu n'olursunuz bilginiz yoksa yönlendirmeyin. CS:GO işlemciyi aşırı kullanan bir oyun. Kaldı ki eski veya yeni bir oyun fark etmez, oyun motorunda bir FPS kilidi yoksa, ekran kartı da kareleri çizmede yeterliyse, işlemci çalışabildiği kadar çalışır.

Örnek verelim: CS:GO aşırı işlemci katili bir oyun. Veya 2013 çıkışlı Battlefield 4 de işlemciyi çok kullanır. Bu oyunlarda ekran kartı giriş seviyesi, oyuna uygun olmayan bir kart değilse, yani sınırlayıcı bileşen değilse, işlemci çalışabildiği kadar çalışacaktır. Battlefield 4'ün 200 FPS limitine kadar zorlayacaktır kendini.

Aksi duruma da bir örnek verelim: Assassin's Creed Black Flag oyunu. Oyunda 62,5 FPS kilidi var. Ve bu kilit motordan kaynaklandığı için aşılamıyor. Üst düzey bir sisteme sahip olsanız bile bileşenler bu kare oranının üstüne çıkamadığı için, 62,5 FPS üretecek kadar çalışırlar.

@Mustafafnt bilmeden konuşmayı kesin lütfen. Attığım linkte "şahane MSI laptop"un çıktığı sıcaklıklara bakın. Evet, 90 üstü lehimler için zararlı kabul edilir. 80-90 arası idealdir. Ama ekstra modifikasyon, düzenleme yapılmadan sıradan bir laptopun Turbo frekansta 68 derecede (!) Çalışma imkanı yok.

Uzaya çıkmaya gerek yok Ultra ayarda oynuyorum 50 60 FPS arası bana yetiyor. Üstelik Ultra'da olmasına rağmen ısınmıyor. Bu arada benim laptopun modeli MSI Alpha 15 ve APU bir PC, 7nm teknoloji kullandıklarından dolayı daha az güç tüketiyor ve buna bağlı olarak ısınmıyor, her MSI laptop 70 derece olacak diye bir şey yok. Ona bakılırsa GF 63 Thin var tek fanlı ve testleri izledim o da 90 derecelere çıkıyor. Her modelin tasarımı fan sistemi falan farklı. Ha şöyle bir şey var eğer benim sahip olduğum PC GTX 1650 Ti ve 10. nesil Intel işlemcisi falan kullansaydı daha yüksek FPS alacaktım belki ama çok ısınacagı için FPS'de büyük oynamalar olacaktı, şu anki PC'de ben o sorunu yaşamıyorum ve bu FPS şahsen bana yetiyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı