MONSTER Laptop Alınır mı?

@houston_leroy Mesajı beğenmişsin ki @houston_leroy 'ın yazdığı mesajı alıntıladın, madem git arkadaşın mesajını beğen. Şu kültür forumda oluşamadı ona yanıyorum.
Mesajı alıntıladım çünkü ona cevap verecek bir cümle yazdım. Mesajı alıntılamış olmam beğendiğim anlamına gelmez.

Kullanmamış ve bilgisi olmayan arkadaşlar lütfen milletin aklını karıştırmayın. Monster adı gibi canavar gibi bilgisayarlar "topluyor" , gerek yazılımsal gerekse donanımsal olarak bir çok firmanın yapamadığını yapıyor. Sağladığı servis hizmetlerini anlatmama bile gerek yok.
Uzun lafın kısası Monster fiyatlarını arttırmadan ( almayı düşünüyorsanız ) alın.
reis aynı sorun Amd Nvidia da var adam hiç amd kullanmamış amdyi kötülüyor diğeride hiç nvidia kullanmamış nvidiayı kötülüyor.

Technopat'ın MSI ve Monster dizüstü incelemelerini izlemen karar vermende büyük etmen olacaktır. Ama daha önceden yazan arkadaşın dediği gibi herhangi bir markayı aldık diye diğerini kötülemek doğru değil. Herkes isteğine uygun olanı tercih eder.

O zaman ben tecribelerimi aktarayım.

Geçen sene T7 v5.3 modelli laptop'ı aldım. Aklımda pascal serisi çıkınca upgrade etmek vardı. Pascal mobile modelleri normal MXM port modellerine göre fiziksel olarak daha büyük olduğu için upgrade şansım yokmuş. Tabii bu sorun firma değil direk Nvidia kaynaklı. Eğer upgrade fikri olan birileri okuyorsa aklında bulunsun.

2. olarak laptop'ı aldıktan sonra oyunlarda fps drop yaşamam oldu. Tam olarak 24 fps'e düşüyordu. Durumu iletip servise gönderdim. Servis ekran kartının sağlam olduğunu söyledi. 4 ay sonra laptop kapandı ve bir daha açılmadı, yine servise gönderdim. Servisten gelen cevap ekran kartının değişmesi oldu. Yorumlamasını okuyucuya bırakıyorum.

Laptop'ı ilk aldığımda klavyede 6 rakamı çalışmıyordu, laptop elime geçtiği gün yine servise gönderdim.

Ek olarak tercih sebeplerimden biri teknik servisinin çok iyi olmasını okumamdı. Laptop'ı aldıktan sonra sizi arayıp memnun musunuz diye soruyorlarmış. Beni aramadılar... Üzüldüm.

Ana fikre gelirsek tabii öznel fikrim, monster kullanıcısı olarak eğer 6000-7000 tl değerlerinde bir laptop alacak olsam Monster yerine Asus ya da MSI tercih ederdim.

Markayı sormamın sebebi ürünlerinin neden ucuz oluşuyla ilgili arkadaşlar. MSI veya asusun aynı fiyattaki ürünlerine bakıyorum gt940 m ekran kartlarına sahipler monster ise GTX 950m ekran kartıyla beraber aynı fiyatı sunuyor ve bu beni işkillendiriyor. Konuyla ilgili bilgisi olan (neden ucuz) veya kullanan arkadaşlardan bi tavsiye, yorum alabilirsem mutlu olurum. Şimdiden teşekkürler.

hocam sana şöyle açıklayayım ben de şu sıralar monster bilgisayar almayı düşünüyorum gtx1050 ti 'lı modellerinden örnek vererek başlayayım, msi'ın gtx 1050 ti 'lı en ucuz bilgisayarı benim gördüğüm kadarıyla 6000 tl civarı monster da ise 3.800 liraya abra v9.3 alabilirsiniz şu an incelediğim model arasındaki farklara gelecek olursak da monster i5 7.nesil işlemci kullanıyor, msi 7.nesil i7 işlemci masaüstü bilgisayar parçalarında bu 2 parça arasında 1000 lira kadar bi fiyat farkı ki oyun için kullanıyorsan i5'in render'ı gayet yeterli olacaktır, 7.nesil teknolojideki i3 bile yeterli olur bunun için herneyse devam edeyim. ucuz olmasının diğer nedeni FreeDOS geliyor yani içinde işletim sistemi yok alırken istersen koydurabilirsin ama koydurmamanızı tavsiye ederimi burdan da 500 lira windows'a para ödememiş oluyorsun, dvd righter yok istersen 129 lira ekstra ücretle koydurabiliyorsun keyfinize kalmış ben koydurmayacağım mesela dvd ile işim yok topladığım masaüstü cihazımda bile yok, yani kabaca şöyle hesap yapalım 1000 lira işlemci 500 lira windows kabaca 150 lira da dvd desek 1650 lira yapar

6000-1650=4350
Monster'da=3800

parçaları eşitlediğimizi düşünürsek arada ki fiyat farkı da ya soğutucu ya da markaya ödediğin para :)

ki oyuncular için monster'ın dizayn ettiği bilgisayar daha mantıklı windows'u usp bellekle iso dosyası şeklinde kurulur direk.

Benim yorumum bu şekilde umarım yardımcı olmuştur. :)

Monster'ın yaptığı sistem daha güzel istediğin gibi döşeyebiliyorsun :D
istersen 4tb hard disk 32gb ram koy aynı kasa modele istersen 8gb ram 256 gb ssd koy
Tercih sizin arkadaşlar... İstanbul'da olan arkadaşlar için Kadıköy'de yeri var almadan önce gidip bakmanızı tavsiye ederim hatta ben de bu yazıyı yazdıktan sonra Kadıköy'e gidiyorum bakmaya :D

Monster mükemmel bir fiyat performans markası kesinlikle alınabilir. Tamamen bütçeyle alakalı bir durum olduğunu düşünüyorum. Ben bilgisayar alırken bütçem 5000 TL'ydi MSI tercih ettim bütçem 4000 TL olsa Monster tercih ederdim.

Ben Monster Abra A5 v12.1.2 aldım pişmanım. Arkadaşta aynı modelden aldı o da pişman. GTX 1050 var ama ani FPS düşüşleri yüzünden sadece eski oyunları oynayabiliyoruz. Eski bir bilgisayarın açtığı oyunları oynayabiliyoruz sadece. Hiç memnun değiliz. Diğer modellerde nasıl sorunlar var bilmiyorum fakat bence almamalısın.

Ben Monster Abra A5 v12.1.2 aldım pişmanım. Arkadaşta aynı modelden aldı o da pişman. GTX 1050 var ama ani FPS düşüşleri yüzünden sadece eski oyunları oynayabiliyoruz. Eski bir bilgisayarın açtığı oyunları oynayabiliyoruz sadece. Hiç memnun değiliz. Diğer modellerde nasıl sorunlar var bilmiyorum fakat bence almamalısın.
Iki ay önceki mesaja yanıt vermek ne kadar doğru. Iki seferdir görüyorum yazıp duruyorsunuz. Konu açıp derdinizi oraya yazın bence. Ya da güncel konularda yazarsanız daha iyi olur.
Ayrıca siz de ya da arkadaşınız da sorun var diye herkes aynı sorunu yaşamıyor. Benim de çevremde kullananlar memnun. Bu her markanın bazı modellerinde olabilir. MSI, Asus, Monster, Dell, Lenovo vs. olsun çoğunda olabilir. O yüzden Monster almamalısın yerine inceleyip kararınızı verin demen daha doğru bence. Adam gider alır şansına en iyi markanın en iyi modelinin sorunlusu denk gelir kalır öyle.

Iki ay önceki mesaja yanıt vermek ne kadar doğru. Iki seferdir görüyorum yazıp duruyorsunuz. Konu açıp derdinizi oraya yazın bence. Ya da güncel konularda yazarsanız daha iyi olur.
Ayrıca siz de ya da arkadaşınız da sorun var diye herkes aynı sorunu yaşamıyor. Benim de çevremde kullananlar memnun. Bu her markanın bazı modellerinde olabilir. MSI, Asus, Monster, Dell, Lenovo vs. olsun çoğunda olabilir. O yüzden Monster almamalısın yerine inceleyip kararınızı verin demen daha doğru bence. Adam gider alır şansına en iyi markanın en iyi modelinin sorunlusu denk gelir kalır öyle.
Dostum ben sorunlarımı söyleyip tavsiye verdim. Sorunu yaşayan kişiler de sadece ben ve arkadaşım değil. Servise gönderdim bir şey yok deyip gönderdiler. Benim kızdığım nokta da bu. Madem sorun yoksa niye takılıyor bana bir açıklama yapabilirlerdi (Mesela sorun üzerinde uğraşıyoruz diye). Daha sonra tekrar Monster Notebook'a yazdım önceki yazdıkları mesajı kopyalayıp yapıştırdılar sadece. Konuda açtım bir kaç yere ve bu sorunun düzeltilmeyeceğini anladım artık. Çünkü ortada hiç uğraşma falan yok. 2 ay önce açıldığı konusunda haklısın dikkat etmedim. Zaten çoktan karar verilmiştir. Rahatsızlık verdiğim için kusura bakmayın. Burada tek amacım herkesin benim gibi paraya yazık etmemeleri. Başka bir amacım yok. Bundan benim bir kârım olmayacak. Arkadaşıma da bu notebooku test etmeden al diyen benim test edince pişman olduk. Benim yazacaklarım bu kadar. Tekrardan rahatsızlık verdiğim için özür diliyorum. Sorunlarımı belirttim karar sizindir.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı