Monster laptopta Linux dağıtımı önerisi

Benim bildiğim tek CutefishOS bu, o da attığım Debian tabanlı olan. Bir de direkt Cutefish masaüstü ortamı var, normalde Arch'a özel midir bilmiyorum ama Ubuntu'da da o ortamı kullananları görmüştüm.

Son düzenleme:
Herkese merhaba, 1 buçuk yıldır bilgisayarımda Ubuntu kullanıyorum. Herhangi bir sorunla karşılaşmadım fakat varsayılan arayüzü çok canımı sıkmaya başladı. Genel olarak bilgisayarı kullanma amacım yazılım fakat arada Steam'den oyunlar oynayorum. Bana güzel gözüken daha önce kullandığınız dağıtımlardan tavsiye edebilir misiniz?

Sistemim:
i5 10200.
16 GB RAM.
GTX 1650 Ti.
1 TB SSD.

Manjaro.

Arayüz canını sıktıysa dağıtım değiştirmek yerine istediğin gibi özelleştirebilirsin.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hannah montana Linux harika bir dağıtımdır :).
Şaka bir yana Ubuntu'yu özelleştirebilirsiniz. Ayrıca görünüm istiyorsanız Arch gibi bloated olmayan temiz bir Linux'u özelleştirebilir, belki Ubuntu'dan daha iyi performans alabilirsiniz.

Arch Linux'u archinstall komutu ile yükle. Sonra i use Arch btw diyebilirsin.

Hayır saf yüklemeyen o sözü kullanamaz :D.(!)
I use Arch and Gentoo btw

Hannah montana Linux harika bir dağıtımdır :).
Şaka bir yana Ubuntu'yu özelleştirebilirsiniz. Ayrıca görünüm istiyorsanız Arch gibi bloated olmayan temiz bir Linux'u özelleştirebilir, belki Ubuntu'dan daha iyi performans alabilirsiniz.

Hayır saf yüklemeyen o sözü kullanamaz :D.(!)
ı use Arch and Gentoo btw

Arch ve diğer öneriler gözümü korkuttu topluluk desteği daha çok olduğu için Ubuntu tabanlılarda kalma kararı aldım. Yaklaşık 3 gündür Pop!_OS 22.04 kullanıyorum gayet stabil ve akıcı. NVIDIA ekran kartımlada çok güzel bir şekilde uyum sağladı.
Hatta Elden Ring oyununda Windows'a göre 10-15 FPS daha fazla alıyorum.

Arch ve diğer öneriler gözümü korkuttu topluluk desteği daha çok olduğu için Ubuntu tabanlılarda kalma kararı aldım. Yaklaşık 3 gündür Pop!_OS 22.04 kullanıyorum gayet stabil ve akıcı. NVIDIA ekran kartımlada çok güzel bir şekilde uyum sağladı.
Hatta Elden Ring oyununda Windows'a göre 10-15 FPS daha fazla alıyorum.

Arch veya Gentoo da belki 20-25FPS daha fazla alacaksınız? :). Vaktiniz olduğu zaman VirtualBox veya virt-Manager'e Arch kurarak karar verebilirsiniz. Şahsen ben yarım saatte kurmuştum çünkü Arch için çok fazla kaynak var ki forumda Türkçe kaynak ve İngilizce kaynak ile aynı anda gittiğin zaman çok kolay halledersin. Tabii ki Arch yüklemek kolay desem de sonrasında main distro olarak seçtiğin zaman bazı sorunlarla baş etmek gerekebiliyor ki Arch'ın da zaten olayı bu. Senin istemediğin hiçbir şeyi kurmuyor ve istediğin şeyleri kurabilmen için azıcık bilgi istiyor. Tabii bunların hepsi benim için avantaj ama herkes için olacak diye bir şey yok. Pop!_OS ile rahatsan da kullanmak sana kalmış.

Arch veya Gentoo da belki 20-25FPS daha fazla alacaksınız? :). Vaktiniz olduğu zaman VirtualBox veya virt-Manager'e Arch kurarak karar verebilirsiniz. Şahsen ben yarım saatte kurmuştum çünkü Arch için çok fazla kaynak var ki forumda Türkçe kaynak ve İngilizce kaynak ile aynı anda gittiğin zaman çok kolay halledersin. Tabii ki Arch yüklemek kolay desem de sonrasında main distro olarak seçtiğin zaman bazı sorunlarla baş etmek gerekebiliyor ki Arch'ın da zaten olayı bu. Senin istemediğin hiçbir şeyi kurmuyor ve istediğin şeyleri kurabilmen için azıcık bilgi istiyor. Tabii bunların hepsi benim için avantaj ama herkes için olacak diye bir şey yok. Pop!_OS ile rahatsan da kullanmak sana kalmış.

Daha önce hiç Arch kullanmadım fakat dediğiniz gibi sanal bir makinede kurup deneyeceğim en yakın zamanda. Yaklaşık 2 yıldır Ubuntu kullanıyordum son zamanlarda çok kırılmaya başlamıştı belki de benim hatamdan kaynaklı. Pop!_OS ile şu an kullanmak istediğim tüm programlar stabil ve düzgün çalışıyor. Ayrıyeten timeshift yükledim ne olur ne olmaz diye, oyunlar falan güzel bir şekilde oynanıyor Steam üzerinden. Ayrıca en beğendiğim yanı fan olayı olmuş cidden bilgisayarım Windows ve Ubuntu 22.04'e göre çok daha az ısınıyor ve az fan sesi geliyor durması gerektiğinde duruyor çalışması gerektiğinde çalışıyor. Oyunlarda gamepad kullanmak istediğimde ise herhangi bir sorunla karşılaşmadım direkt takıp çalıştırabildim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı