Monster laptopta Linux dağıtımı önerisi

Daha önce hiç Arch kullanmadım fakat dediğiniz gibi sanal bir makinede kurup deneyeceğim en yakın zamanda. Yaklaşık 2 yıldır Ubuntu kullanıyordum son zamanlarda çok kırılmaya başlamıştı belki de benim hatamdan kaynaklı. Pop!_OS ile şu an kullanmak istediğim tüm programlar stabil ve düzgün çalışıyor. Ayrıyeten timeshift yükledim ne olur ne olmaz diye, oyunlar falan güzel bir şekilde oynanıyor Steam üzerinden. Ayrıca en beğendiğim yanı fan olayı olmuş cidden bilgisayarım Windows ve Ubuntu 22.04'e göre çok daha az ısınıyor ve az fan sesi geliyor durması gerektiğinde duruyor çalışması gerektiğinde çalışıyor. Oyunlarda gamepad kullanmak istediğimde ise herhangi bir sorunla karşılaşmadım direkt takıp çalıştırabildim.

O zaman siz fazla Linux ile haşır neşir olmak istemiyorsunuz. O zaman hiç Arch ile ellerinizi kirletmeyin çünkü sinir krizi falan geçirebilirsiniz :).

Herkese merhaba, 1 buçuk yıldır bilgisayarımda Ubuntu kullanıyorum. Herhangi bir sorunla karşılaşmadım fakat varsayılan arayüzü çok canımı sıkmaya başladı. Genel olarak bilgisayarı kullanma amacım yazılım fakat arada Steam'den oyunlar oynuyorum. Bana güzel gözüken daha önce kullandığınız dağıtımlardan tavsiye edebilir misiniz?

Sistemim:
i5 10200.
16 GB RAM.
GTX 1650 Ti
1 TB SSD.
Eğer oyun için düşünüyorsan Ubuntu veya Manjaro deneyebilirsin. Ubuntu karşıtı olan arkadaşlar olabilir fakat ekran kartı sürücüsünü Manjaro'da olduğu gibi Ubuntu'da da otomatik olarak kuruyor bu yönden rahat oluyor. Ayrıca Ubuntu Debian tabanını kullanıyor ve çoğu program resmi olarak Debian'a uyumlu paket çıkarıyor. Örneğin Steam'i kurmak istediğinde resmi sitesinde paketin Debian tabanlı yani .deb uzantılı olarak sunulduğunu görebilirsin.

Eğer oyun için düşünüyorsan Ubuntu veya Manjaro deneyebilirsin. Ubuntu karşıtı olan arkadaşlar olabilir fakat ekran kartı sürücüsünü Manjaro'da olduğu gibi Ubuntu'da da otomatik olarak kuruyor bu yönden rahat oluyor. Ayrıca Ubuntu Debian tabanını kullanıyor ve çoğu program resmi olarak Debian'a uyumlu paket çıkarıyor. Örneğin Steam'i kurmak istediğinde resmi sitesinde paketin Debian tabanlı yani .deb uzantılı olarak sunulduğunu görebilirsin.

Ubuntu'yu uzun süre kullandım değişiklik olsun diye pop!_os 22.04'e geçtim yaklaşık 11 gündür kullanıyorum herhangi bir sorun yok her şey çok güzel çalışıyor. Steam oyunlarında da hiçbir sorun yaşamadım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı