Monster notebook anakarttan kuvvetli şekilde bip sesi geldi

214777

Kilopat
Merhaba arkadaşlar az önce bilgisayarımı açtım. Ses kartı sürücülerinin kurulu olmadığını düşünerek ( sesler vs az geliyordu o yüzden) Monster sayfasından sürücüleri kurdum. Yüklüymüş, öncekini kaldırdı ve tekrar kurdu. Sonra ses bir tık düzeldi gibi oldu. Ben de birkaç ses ayarı yapıp Valorant girerken oyun içindeki kişilerin 'off şu mikrofonunu kapat da ne istiyorsan oyna' demesi üzerinde mikrofon ayarlarından bass düşürdüm ve tekrar oyunu açıp şimdi nasıl diye sordum daha iyi dedi onlar da. Tam o esnada dalga geçmiyorum kulaklarımı acıtacak seviyede bip bip ses gelmeye başladı bilgisayardan. Belli, anakart arıza verdi. Fakat kapanmadı bilgisayar. Ben de ilk defa olduğu için ilk öncelikle prizden çıkardım, sonra güç düğmesine basılı tuttum fakat uyku moduna almış. Fakat bip sesi de durdu uyku moduna girince. Devamı burada:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Evet arkadaşlar neden olmuş olabilir? Bu arada ses düz kısa biip- biip-biip... Şeklindeydi.
Bu arada Abra A5 v16.6 kullanıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bip sesleri mavi ekran alternatifi oluyor genelde , o kapattığınız ünlem penceresinde ne yazıyordu görünmüyor , ancak muhtemelen driver çakışmasından olmuştur , bios güncelleyin , ekran kartının driverlarını ddu ile silip , tekrar yükleyin ve yüklerken ÖZEL YÜKLEME butonundan HD ses sürücüsü işaretini kaldırın.
Çünkü benim de başıma genelde ne geliyorsa bu ekran kartının ek ses sürücüsü yüzünden geliyor , ana kartta halihazırda var olan ses sürücüsü ile ekran kartının ses sürücüsü bazen çakışıp sistemi böyle olduğu gibi kilitleyebiliyor

Son düzenleme:
Bios güncellemesi yok. Sormuştum daha geçen Monster'a. Ekran kartı driver'ımı debloat ederek yüklüyorum zaten yani ses sürücüsü de yok. Bu arada DDU üzerinden ses driverlarını silerek yeniden yükledim sorunsuz yüklendi. Şuanlık sıkıntı yok. Pencerede de critical error tarzında bir şeyler yazıyordu full minidump oluştur dedim ama minidump klasörü boş bir şey de gelmedi.
Bu arada o Valorant içinmiş. Hata raporu oluşturuyormuş baktım az önce.

Sorunun kaynağı debloater bile olabilir , eğer çok takıntılı değilseniz silmenizi tavsiye ederim.
Çünkü bir bakıma bilgisayarınıza ek driver kurmuş oluyorsunuz. Böyle driverlar kullanmayın düz şekilde çok daha kolay halledebileceğiniz bir şey.
Bip sesi veya mavi ekran hataları dediğim gibi genellikle driverların çakışmasından kaynaklanıyor silin gitsin.

Son düzenleme:
Tekrardan merhaba az önce yine oldu masaüstündeyken. Videoya da aldım hatta. Daha kısık sesle geldi bipleme sesi. Fan ayarı tüm gücüne ayarlıydı onu kapatınca direkt sustu. Tesadüf müydü anlamadım.

Bilgisayardaki sesler gitmiş bu arada onu farkettim şuan.
Arka arkaya kaç tane bip sesi geldi ve bunlar nasıldı?

Buna göre yorum yazmam lazım.
Durmayan sürekli bip sesleriydi video atacağım hatta bir saniye bu arada sesler tamamen gitti. Kulaklık da çalışmıyor kendi hoparlörü de.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Şuan bilgisayarı kapatıp açtım sesler geldi fakat neden bunu yapıyor anlayamıyorum. Donanımsal mı yazılımsal mı sorun var ? Bu arada daha önce olmuyordu fakat şu son zamanlarda bilgisayarı açtığım zaman saliselik bir Komut istemi açılıp kapanıyor.

Son düzenleme:
Donanımsal sorunu yazılımsal çözümlerle çözemezsiniz.

Fanın sesini kısınca ötme gidiyor dediniz. Belki de bilgisayarın fanı arızalıdır.

Ya da güç ile alakalı bir sorun var.

Servise gönderin cihazı hocam.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı