Monster Pusat Pro Wireless Gamepad İncelemesi

Bir süredir oyun kolu arıyordum. MediaMarkt mağazasında denediğim SteelSeries kolunun malzeme kalitesinini ve tasarımını beğenmedim. Logitech F310 ve F710 çok fazla PS3 koluna benziyordu. Daha önce kullanmadığım için Xbox kolu almak istiyordum. Ama Xbox One S kolu bütçemi aşıyordu. Xbox 360 üretimi durduğu için orjinal kol bulmam mümkün değildi. Araştırmaya devam ederken bu ürün ile karşılaştım. Bütçemi göz önüne aldığımda en mantıklı seçenek olduğunu düşünüp Monster İzmir mağazasından satın aldım.

Üründen bahsetmek gerekirse Monster tarafından 2018 yılının sonunda diğer oyuncu ekipmanlarıyla birlikte çıkış yapmış. Araştırma yapmadan önce bu üründen haberim yoktu. Xbox kol tasarımı temel alınmış. Bazı ufak değişiklikler var. Xbox One koluna göre biraz daha ufak bir boyuta sahip olmasının yanında Analog tuşlarının boyutu biraz genişletilmiş.

371981

D-PAD hariç kol üzerindeki tüm tuşları başarılı buldum. Tetik tuşları kademeli ve LB-RB butonlarının hissiyatı tok ve yerinde bir sorun yok. Analog yeterli sertlikte ve dayanıklı eliniz üzerinde kaymıyor. Ürünün hızlı bir tepki süresi var. Gecikme hissetmedim.

371982

Kutu içeriğinden Kullanım kılavuzu - USB Alıcı - Gamepad ve 1M Tip-C USB Şarj kablosu çıkıyor. Kullanım kılavuzunda farklı cihazlarda kurulumu detaylı bir şekilde anlatılmış.

371974

Malzeme kalitesi ve özelliklerine gelirsek Daha önce PS3-PS4-Xbox One kolu kullanmış birisi olarak malzeme kalitesini başarılı buldum. Kaliteli sert plastik kullanılmış. Çift motorların titreşimi fena değil.

Özellikler
2.4G wireless teknolojisi
10M mesafeye kadar kullanabilme özelliği
600mA LI-polymer batarya
Sarj olma süresi: 2 saat
Kullanım süresi: 8 saat ve üzeri
Windows XP,Win10,PS3,Android üzerinde çalışmaktadır.

371978

Ürün XP - Windows 10 - PS3 ve Android üzerinde çalışıyor. Kutu içeriğinden çıkan USB alıcıyı cihaza yerleştirip kol üzerindeki simgeye bastığınızda sistem kolu algılıyor. Alıcının 10 metre menzili var.

371980

Farklı açılardan görünüm;

371983

371984

371985

Sonuç ve Değerlendirme

Xbox 360 kolunu orjinal bulmak mümkün değil. Bunun yanında Xbox One kolları 300 TL'den başlıyor. Bu kol ise 179 TL fiyata sahip olmasına rağmen One kumandası ile arasında büyük bir fark yok.

Bu fiyata kablosuz olmasının yanında malzeme kalitesi ve titreşim için içerisinde bulunan çift motor ile oyunlarda güzel bir hissiyat veriyor.

Artı Yönleri
  • Başarılı ergonomisi sayesinde avcunuza tam oturuyor.
  • Tetik tuşlarının ve tasarımını başarılı buldum.
  • Steam-Origin-Uplay yada Pirate oyunlarda uyum ve tuş atama sorunu yok.
  • Fiyatina göre Xbox One S kumandasına yakın bir malzeme kalitesi var.
  • Ürünü kullanabileceğiniz birden fazla platform var.
Eksi Yönleri
  • D - Pad tuşlarını başarısız buldum.
  • 8 Saat kullanımdan sonra 2 Saat Sarj etme derdi var. Bu süreyi beklemek istemiyorsanız, kablo ile kullanma şansınız da var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende aralarındaydım hatta konu açtım. F710 çok eskidi artık F910 falan diye çıkartmadılarda. Zamanında 99 TL'ye alınan ürüne şimdi 200-250 TL vermek mantıksız. 180 TL'ye hele bu varken ya da 2. el Xbox One kolu tercih etmek daha mantıklı.
Monster'a pek sıcak bakmıyorum. Olmazsa XBOX Controller alayım biraz daha biriktirip.

Dün sipariş verdim ve bugün elime ulaştı. Daha öncesinde TX FreeShot adlı modeli kullanıyordum. Yakın zamanda bozulduğu için gamepad arayışına girdim. Karşıma hem fiyatıyla hem marka bilinirliği açısından bu model gözüme çarptı. Zaten kullandığım gamepad ucuz olduğundan muazzam bir fark hissedeceğimin farkındaydım ki öyle de oldu. Analogların verdiği his güzel. LT ve LR tuşları nispeten daha iyi olabilirmiş. RB ve RL tuşlarını çok fazla beğenmedim. Çok ses çıkartıyorlar ve basınca verdiği his pek bu ürüne yakışır düzeyde değil. Ürünün bir diğer eksisi de cidden bu alıcı nedir böyle. Kocaman bir USB çubuk şeklinde yapmalarının sebebi tam olarak nedir çözemedim. Ucuz olan modelde bile nano alıcı vardı ki hiçte fena olmayan bir bağlantıya sahipti. Tabii ara sıra özellikle kasam aşağıda olduğu için masanın üzerinde kollarımı yaslayarak oynadığım zaman kopmalar yaşıyordum. Pusatta ise daha böyle bir kopma olmadı. Bütçe dostu kaliteli bir gamepad arıyorsanız tavsiye ederim.
68993103_661351871007662_4797077384111063040_n.jpg

68881792_465138407665145_2600395229332766720_n.jpg

Gamepad hakkında bir sorum olucak, konsolda analog tuşu yok bu sebeble pes oynarken hareketli çalımları yapamıyoruz, daha detaylı söylemek gerekirse sağ alt joystick oyun içinde aktif değil bunu nasıl düzeltebilirim?
Pes'in ayarlar kısmından Xinput'u seçip dener misiniz.
Bir süredir oyun kolu arıyordum. MediaMarkt mağazasında denediğim SteelSeries kolunun malzeme kalitesinini ve tasarımını beğenmedim. Logitech F310 ve F710 çok fazla PS3 koluna benziyordu. Daha önce kullanmadığım için Xbox kolu almak istiyordum. Ama Xbox One S kolu bütçemi aşıyordu. Xbox 360 üretimi durduğu için orjinal kol bulmam mümkün değildi. Araştırmaya devam ederken bu ürün ile karşılaştım. Bütçemi göz önüne aldığımda en mantıklı seçenek olduğunu düşünüp Monster İzmir mağazasından satın aldım.

Üründen bahsetmek gerekirse Monster tarafından 2018 yılının sonunda diğer oyuncu ekipmanlarıyla birlikte çıkış yapmış. Araştırma yapmadan önce bu üründen haberim yoktu. Xbox kol tasarımı temel alınmış. Bazı ufak değişiklikler var. Xbox One koluna göre biraz daha ufak bir boyuta sahip olmasının yanında Analog tuşlarının boyutu biraz genişletilmiş.

Eki Görüntüle 371981

D-PAD hariç kol üzerindeki tüm tuşları başarılı buldum. Tetik tuşları kademeli ve LB-RB butonlarının hissiyatı tok ve yerinde bir sorun yok. Analog yeterli sertlikte ve dayanıklı eliniz üzerinde kaymıyor. Ürünün hızlı bir tepki süresi var. Gecikme hissetmedim.

Eki Görüntüle 371982

Kutu içeriğinden Kullanım kılavuzu - USB Alıcı - Gamepad ve 1M Tip-C USB Şarj kablosu çıkıyor. Kullanım kılavuzunda farklı cihazlarda kurulumu detaylı bir şekilde anlatılmış.

Eki Görüntüle 371974

Malzeme kalitesi ve özelliklerine gelirsek Daha önce PS3-PS4-Xbox One kolu kullanmış birisi olarak malzeme kalitesini başarılı buldum. Kaliteli sert plastik kullanılmış. Çift motorların titreşimi fena değil.

Özellikler
2.4G wireless teknolojisi
10M mesafeye kadar kullanabilme özelliği
600mA LI-polymer batarya
Sarj olma süresi: 2 saat
Kullanım süresi: 8 saat ve üzeri
Windows XP,Win10,PS3,Android üzerinde çalışmaktadır.

Eki Görüntüle 371978

Ürün XP - Windows 10 - PS3 ve Android üzerinde çalışıyor. Kutu içeriğinden çıkan USB alıcıyı cihaza yerleştirip kol üzerindeki simgeye bastığınızda sistem kolu algılıyor. Alıcının 10 metre menzili var.

Eki Görüntüle 371980

Farklı açılardan görünüm;

Eki Görüntüle 371983

Eki Görüntüle 371984

Eki Görüntüle 371985

Sonuç ve Değerlendirme

Xbox 360 kolunu orjinal bulmak mümkün değil. Bunun yanında Xbox One kolları 300 TL'den başlıyor. Bu kol ise 179 TL fiyata sahip olmasına rağmen One kumandası ile arasında büyük bir fark yok.

Bu fiyata kablosuz olmasının yanında malzeme kalitesi ve titreşim için içerisinde bulunan çift motor ile oyunlarda güzel bir hissiyat veriyor.

Artı Yönleri
  • Başarılı ergonomisi sayesinde avcunuza tam oturuyor.
  • Tetik tuşlarının ve tasarımını başarılı buldum.
  • Steam-Origin-Uplay yada Pirate oyunlarda uyum ve tuş atama sorunu yok.
  • Fiyatina göre Xbox One S kumandasına yakın bir malzeme kalitesi var.
  • Ürünü kullanabileceğiniz birden fazla platform var.
Eksi Yönleri
  • D - Pad tuşlarını başarısız buldum.
  • 8 Saat kullanımdan sonra 2 Saat Sarj etme derdi var. Bu süreyi beklemek istemiyorsanız, kablo ile kullanma şansınız da var.
İnceleme için teşekkürler. Fifa oynarken R tuşu (Sağ joystick) çalışıyormu, denediniz mi acaba? Çoğu gamepad de çalışmıyor.

Pes'in ayarlar kısmından Xinput'u seçip dener misiniz.

İnceleme için teşekkürler. Fifa oynarken R tuşu (Sağ joystick) çalışıyormu, denediniz mi acaba? Çoğu gamepad de çalışmıyor.
FIFA oynamadığım için bilmiyorum. Eğer Xbox 360'ta çalışıyorsa bunda da çalışır diye düşünüyorum. Çünkü bilgisayar kolu Xbox 360 kolu olarak görüyor.

FIFA oynamadığım için bilmiyorum. Eğer Xbox 360'ta çalışıyorsa bunda da çalışır diye düşünüyorum. Çünkü bilgisayar kolu Xbox 360 kolu olarak görüyor.
@TechnoWar adlı arkadaş Pes'de çalışmadığını belirtmiş. Eğer Xinput'a almasına rağmen çalışmazsa Pes ve Fifa kullanıcıları için büyük sıkıntı. Bende fifa için almayı düşünüyordum, TechnoWar arkadaşın sorunu kafamı karıştırdı. Şimdi onun cevabına göre tercih yapacağım.

İki kolun arasında kalmıştım. Monster Pusat Pro ve Gamesir G3S. Xbox tutuşuna alışamam diye Gamesir G3S seçtim daha önceden DS4 kullandığım için. Ben de inceleme hazırlarım.

Forza Horizon 4'de uyumlu mu?
Windows 10'da kullanırken titreşim kullanılabiliyor mu?
Xbox kontrolcüsü veya Dualshock 4 yerine tercih edilebilir mi F/P açısından?
Xbox veya PS kontrolcüleri alırsam 2. el alacağım, hangisini tercih etmeliyim?

Soru yağmuruna tuttum kusura bakma, hiç bilgim yok bu konuda daha önce kullanmadım sadece arkadaşlarla FIFA, Pes vs. oynarken kullandım.

Çok eski oyunlar hariç uyum sorunu yaşamazsın.
Evet kullanılabiliyor.
Fiyat yönünden tercih edilebilir.
İkinci el kontrolcü almanı tavsiye etmem.

Okudum ama orayı görmemişim.

Evet genelde açtığım konuları okumadan çocukça alay etmeyi seçiyorsun. Bu yüzden şaşırmadım. Bilgin olmayan konularda konuşmadan önce iki kez düşünmen gerekir.

Merhaba, almayı düşünüyorum da hala memnun musunuz?

Evet bir sorun yaşamadım.

Sizce F710 yerine mantıklı bir tercih olur mu?

F710 yerine çok daha mantıklı bir seçim olur. Artık alınmaması gerektiğini düşünüyorum.

@TechnoWar adlı arkadaş Pes'de çalışmadığını belirtmiş. Eğer Xinput'a almasına rağmen çalışmazsa Pes ve Fifa kullanıcıları için büyük sıkıntı. Bende fifa için almayı düşünüyordum, TechnoWar arkadaşın sorunu kafamı karıştırdı. Şimdi onun cevabına göre tercih yapacağım.

Bende tam olarak bu sorunun cevabını merak ediyorum. Kullanan arkadaşlar bilgilendirsin lütfen. Pes ayarlarından xinputa getirince tuşları otomatik atama yapıyor, yardımcı programla tuşları manuel atama yapabilirmiyiz ? Mesela aşağıdaki mavi x tuşuna basınca pas atması lazım fakat şut çeker, üstteki üçgene basınca ara pas atması lazım ama orta açar o yüzden soruyorum kullanan arkadaşlar bilgisayarda bu sorunu yaşadınız mı?

Tetiklein kademeli olduğunu söylemişsiniz. Yani lb-rb falan tuşlarına ne kadar basılırsa o kadar mı etki ediyor acaba? Xbox One s kolu gibi mi yani?
LB rb yani R1 l1 butondur 1veya0
Altındakiler. R2 ve L2 yani, triggerr, trigger analogtur. Mesela GTA V'de gazı triggerde. Mesela 5km/s hızla gidebiliyorsunuz gazı ayarlayabiliyoruz. Ne kadar bas o kadar etkili.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende tam olarak bu sorunun cevabını merak ediyorum. Kullanan arkadaşlar bilgilendirsin lütfen. Pes ayarlarından xinputa getirince tuşları otomatik atama yapıyor, yardımcı programla tuşları manuel atama yapabilirmiyiz ? Mesela aşağıdaki mavi x tuşuna basınca pas atması lazım fakat şut çeker, üstteki üçgene basınca ara pas atması lazım ama orta açar o yüzden soruyorum kullanan arkadaşlar bilgisayarda bu sorunu yaşadınız mı?
Ben gamepadi aldım, ilk önce Forza'da test ettim sıkıntısız çalıştı. Fotoğraf modu Y tuşu ile açılıyordu ama birkaç kez basınca giriyordu. Umursamadım, daha sonra PES 2019 ve PES 2020 DEMO'da test ettim. Çalışıyor ama tuşları kendimiz atamamız lazım çünkü hepsi karışıktı. PES'in ayarlarında XInput yerine DirectInput ile gözüküyor. Tuşları kendime göre ayarladıktan sonra maça giridim. Bir de ne göreyim Y tuşu basmıyor. Başka tuşlara basmadan çalışıyor ama tuşlara basarken çalışmıyordu. Y tuşuna arka arkaya bastığımda da takıldığını gördüm ve iade ettim. Deneyimlerim bu kadar. Bana gelen bozuktu. Ayrıca kılavuzda XInput moduna nasıl geçireceğimiz de yazılıydı, onları yapmama rağmen geçmedi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı