Okurken o kadar sıkıldım ki. Çok geçmiş olsun ben okurken sıkıldıysam siz bunları yaşarken deli olmuşsunuzdur. Monster markasını zaten tercih eden biri değilim. Artık bedava verseler yine kullanmam.
 
Evet dostlar ben Monster bilgisayar aldığıma çok ama çok pişmanım. Normalde hep "bir bilgisayar bozuluyorsa ya şanstır ya da o kişinin kaba kullanımından dolayıdır" diye hep düşünürdüm ve Monster bilgisayara atılan çamurları hep abartılı olarak görürdüm. Bu yazımda sizlere Monster bilgisayar seçmek neden yapabileceğiniz en büyük hatadır sizlere açıklayacağım.

29.07.2021 yılında T7 V21.7 modelini satın aldım. Ama nasıl mutluyum çünkü 9 yaşında olan bir bilgisayardan geçtim ve ilk kez Gaming Dizüstüm oldu diye nasıl heyecanlıyım. Kutusunu açtım ve bilgisayarıma aşık olmuştum. i7 11800H işlemci RTX 3060 ekran kartı falan ama nasıl mutluyum çünkü yıllardır Steam üzerinden "ileride bilgisayarım olunca oynarım" diyerek aldığım bir sürü oyun vardı hepsinin hayallerini kuruyordum. İşte bilgisayarımı kurdum orijinal Windows 10 kurdum sonrasında da 11'e geçmiştim. İlk 2 haftam o kadar güzeldi ki... Ta ki bilgisayarım uyku modunda sebebini bilmeden ısınmış böyle dokunulmayacak kadar. O an kendimi kötü hissettim ve zaten her şey ondan sonra başladı. Korktum, müşteri hizmetlerini aradım söyledim "bilgisayarım 2. haftasında böyle sorun yaptı sebebi nedir" falan filan konuştuk ve servise yollamamı istemişlerdi. Yollamadım ve ne gariptir bir daha böyle bir sorun olmadı. Yaklaşık 7-8 ay irili ufaklı sorunlar yaşadım ama bir şekilde üstesinden geldim. İşte kısmen Driver hatası kısmen Update hatası falan filan... Sonrasında da bilgisayarımın kamerası durduk yere bozuldu. Hoparlörden bazen ses gelmemeye başladı ve oyun oynarken ısınmadan kaynaklı kasa genleşmesi yaşıyordum.

29.03.2022 tarihinde ilk servis deneyimimi yaşadım bilgisayarımı bıraktım ve "kamera çizik çizik görüntü veriyor hoparlör ses vermiyor kasa genleşmesi mevcut genel bakım isteniyor" diye talep ettim ve sorunlarımın hepsi çözüldü. Aslında ben öyle sanıyordum ve yanıldım...

7 ay boyunca yine bilgisayarımda irili ufaklı hatalar olmaya başladı hoparlör cızırdaması geri döndü falan ama hala asıl patlama anı başlamadı. Ta ki bilgisayarımı üniversiteme götürene kadar. Götürdüğüm gün bilgisayarım hiçbir şekilde açılmıyor, siyah ekranda kalıp kendisini resetledi ve dondu. Sonrasında düğmesinden kapattım açtım ve düzgünce açıldı. Birkaç kez daha Üniversiteme götürdüm tekrar oldu tekrar oldu derken artık her 7 kez düğmesine bastığımda anca açılan bir duruma kadar geldi.

18.10.2022 yılında servis kaydını açtırdım ve Ankara şubesine götürdüm. Açılmıyordu ve genel bakım istemiştim. Hepsi yapıldı ve bana "BIOS güncellemesi yapıldı cihazın işletim sorunları mevcut cihaza sistem kurulması önerilir. Genel bakım yapıldı klavye altı ve genel temizliği yapıldı" dediler tamam dedim eve gittim ve 350GB'lik verimi yedekleyip format attım. Sonrasında da format atarken bilgisayarım yine açılmıyor yaşadı. Kurulum ekranında da ve kurulum yaptıktan sonra devam etti. Yani boş yere format attım...

22.10. 2022 yılında özet şekilde "servisten yeni alındı aynı sorunlar devam ediyor görüntü gelmiyor ve ekstra olarak bilgisayarımda hoparlör cızırdaması mevcut format atıldı ama düzeltilmedi" diyerekten tekrardan sorunların yinelediğini ve ekstra sorunların çıktığını belirttim. Gün akşamında bilgisayarım hazır oldu. Gittim aldım ve "Batarya değerleri normal görüldü BIOS pili ölçüldü değerleri normal cihaz şarjda ve bataryada belirtilen açılıp kapanma sorunu tespit edilmemiştir donanımsal arıza tespit edilmemiştir sanal Windows ile test edildi" diye bildiri mesajı geldi ve bilin bakalım ne oldu. Eve getirdiğim gibi sorun yaşadım. Yine yine ve yine sorunum devam ediyordu.

25.10.2022 tarihinde tekrardan götürdüm ve "servisten alınan bilgisayar aynı arıza devam ediyor" dedim ve yanlış hatırlamıyorsam 1 gün sonra hazır olduğunu bildirdiler gittim aldım ve geri dönüş olarak "BIOS pili değiştirildi BIOS pili değişimi sonrası açılıp kapanma gözlenmedi cihazın işletim sistemi sorunları mevcut cihaza sistem kurulması önerilir genel bakım yapıldı Sound Blaster ayarları yapıldı" dediler ve ekstra olarak %5 indirim çeki hediye ettiler kullanıcı memnuniyeti için. Aradan 2-3 gün gibi uzun bir süre geçti ve 29.10.2022 tarihinde sorunumun çözülmemesi ve vakit kaybından dolayı Şikayetvar üzerinden şikayet yazdım.

Beni ilk İstanbul genel merkezinden aradılar konuştum bir hanımefendi ile sonrasında da Anakart değişimine karar verdik ve cihazınız özel olarak incelenecektir cihazınızı götürün servise dediler. Pekala diyerekten,
31.10.2022 tarihinde tekrardan bilgisayarımı götürdüm sorunu detaylı bir şekilde ifade ettim teknik servisten arkadaş yardımcı oldu anlattım ve sorunum çözülmediği için anakart değiş böyle böyle yaklaşık 2-3 gün süren bir servisten sonra cihazımda başka sorunlarda çıktı. "-" tuşuna basınca "Del" tuşu gibi çalışması, klavyemin fonksiyonlarının çalışmaması ve birkaç sorun yaşadıktan sonra çok sert mizaçla bir şikayet daha yazdım.

Eki Görüntüle 1736940

06. 12.2022 tarihinde şikayetimi yazdıktan sonra Ankara şubesinden yetkili beni aradı. Ve bana ne dedi biliyor musunuz? Sert bir şekilde "Ben size yardımcı olmak istiyorum o yüzden şikayetinizi geri silin yoksa size işlem yapamayız" diyerekten tehdit edildim. Bende hakkımı savunarak "Bana güvence verin artık güvencem olursa o şikayetimi kaldıracağım" dedim ve devam ettim asla geri adım atmadım ve cihazımın sorunları tamamen çözüldüğünde silme kararı aldık. Ayrıca Cihaz değişimi talep edecektim ama alacağım bir cihazdan sonra tekrar sorunlar yaşayacağım belki daha da kötüsü gelecek... Sürekli düşünürken değiştirmekten vazgeçtim ve kusurlarından yontulmuş bir bilgisayar istedim. Ki ayrıca bu süreç boyunca defalarca kez format atmak zorunda kaldığım için artık bıkkınlık geldi Format atmaktan.
08. 12.2022 tarihinde Ankara şubesine götürdüm. Yetkili ile yüz yüze görüşüp sorunumu anlattım ve "herhangi sorun olmayacak güvenceniz benim hiç merak etmeyin" dediler. Keşke güvenmeseydim... 1-2 güne bilgisayarımı aldım test ettim ve hala bilgisayarımın klavyesindeki fonksiyon tuşları çalışmıyordu :)
Artık o kadar bıktım ki, Oturdum ağladım evde 2020 de gidip MSI almak yerine Monster tercih ettiğim için pişmanlık duydum. Bıkkınlığımdan artık "YETER" diyerek ne kadar sorun yaşarsam yaşayayım ben bunu kullanacağım dedim. Ta ki 2 gün önceye kadar. Bilgisayarımda şu anda sırasıyla şöyle sorunlar var dostlar. Bunları sizinle paylaşıyorum ki olabilecek en açık ve en dürüst eleştiriyi okuyun diye.
Bilgisayarımdaki sorunlar sırasıyla;
-Hala hoparlör cızırdaması var
-Uyku moduna girmiyor veya girdiğinde de ekran siyah ekranda kalıp açılmıyor
-Ekran Kartı sorunları mevcut. Oyun oynarken ışıklar bozuluyor veya ekranda olmaması gereken siyah kutucuklar falan oluşuyor
-Monster Control Center güncellemesinden sonra komple bozuldu hiçbir şekilde ne önceki sürümü ne de en güncel sürümü hiçbir şekilde çalışmıyor.
-Klavye kısayolları sorunları hala mevcut
-Klavye ışıklarının bir kısmı tam olarak çalışmıyor
-Aygıt Yöneticisi üzerinde soru işareti ve ünlem olan aygıtlar bir türlü çözülmüyor
Ve daha aklıma gelmeyen bir sürü sorunlar.
Dostlar 2 gün önce 67 satırlık şikayet yazdım. Evet ben üşenmedim ve içimden ne geliyorsa oturdum yazdım aynı şu anda size yaşadıklarımı hatırladığım kadarıyla anlattığım gibi.
67 satır şikayetimin içinde "Monster Kontrol Merkezi" sorunumdan bahsettim ve Monster çalışanı benimle dalga geçer gibi;

Eki Görüntüle 1736943

Mesajını attı. Arkadaşlar kafayı yedim ya gerçekten kafayı yedim. Bakın yaşadığım her şeyi geçtim bütün sorunlarımı boş verin. Ben Monster'dan istiyorum ki Benim bu bilgisayarıma güvence verin kullanmak istiyorum çünkü bilgisayarımı hala çok seviyorum. Babam emekli Annem ev hanımı bende üniversite 3. sınıf öğrencisiyim. KYK kredisi ile geçinemeyip ekstra olarak okulda yarı zamanlı olarak çalışan birisiyim. Aylık 2600TL gelirim var ve ailemden zor bela utanarak bu bilgisayarı aldım ve yaşadığım sorunlar içime o kadar çok oturdu ki. Neredeyse aklıma geldiği çoğu zaman stresimden kalbim sıkışıyor. Hiçbir şey yapmayarak zor bela ay sonunu getirdiğim şu zamanda Monster bana hiçbir şekilde güvence vermiyor ki Ayıplı ürün olmasına rağmen. Ben bu talebimi ilettim yetkililere hem telefon üzerinden hem Şikayetvar üzerinden.

Eki Görüntüle 1736944

Arkadaşlar tam tamına 16 dakika 12 saniyelik telefon konuşmamın tamamında yetkililere "Abi ben sorunların çözülmesinden ziyade ben güvence istiyorum artık sorun yaşamaktan sıkıldım yalvarırım beni anlayın 5-6 ay sonra cihazımın garantisi bitiyor ve 9 yıllık kullandığım Lenovo bilgisayarımda hiçbir şekilde sorun yaşamazken narince ve kibarca kullandığım bu bilgisayarda defalarca kez servise getir götür yapmaktan daha doğrusu sorunlarla boğuşmaktan sıkıldım. Bana bir çözüm yolu söyleyin." diye yalvardım ve her söylediğimde de "benim yapabileceğim bir şey yok dilerseniz servise yönlendirebilirim." dediler. Telefonumda yetkilinin telefon numarası var aramak dahi istemiyorum o kadar yoruldum ve o kadar çok bıktım ki. Bilgisayarlardan anlayan ve 5 yaşından beri teknoloji ile büyümüş birisi olarak herkes bana bilgisayar önerisi yapmam için danışırdı. Herkese "Monster iyidir ama özellikle Tulpar serisi" derdim. Pişmanım gerçekten sizi övdüğüm için ben pişmanım. Bugün bir kuzenime ve bir arkadaşıma Monster alacakken almamalarını sağladım. Bu bataklığa düşmemelerini istedim.
Dostlar Monster kullanmayıp çamur atan birisini dinlemektense 1.5 yıl Monster kullanmış birisinin yaşadıkları ve düşüncesi daha kıymetlidir diye düşünerekten sizlere elimden geldiğince detaylı ve hatırladığım kadarıyla kapsamlı şekilde anlatmaya çalıştım. Umarım "Acaba Monster iyi midir?" diye düşünen kardeşlerim aradığınız o içeriği sizlere aktarabilmişimdir umarım. Çevremde benimle birlikte 4 Kişi Monster kullanıyor ve birisi içini açmamasına rağmen ve fiziksel hasar olmamasına rağmen fanı kırıldı ve 5-6 gün garanti dışında olduğu için 2 adet fana 1000TL dediler. Bir arkadaşımın Monster'i menteşesinden kırıldı. Diğer arkadaşım sorunsuz kullanıyor ve benim de yaşadıklarımı okudunuz.
Uzun lafın kısası şu stresli zamanda Monster alıp daha çok stres sahibi olmak istemiyorsanız almayın. Ben artık çaresizliğimden dolayı bayramdan sonra cihaz değişikliği talep edeceğim belki bu bahtsız şansım yüzüme güler ve sorunsuz bir bilgisayar sunar.
Monster bilgisayardan tek bir isteğim vardı. Bana cihazları için güvence vermesini istedim ve onu bile vermekten aciz bir firmadır. 1 Yıllık özel bir garanti kapsamına alınsa çok mu olurdu? 5-6 ay sonra garantisi bitecek ve bu bilgisayarım bozulduğunda bilgisayarsız kalacağım. Monster bilgisayar, sizi seçtiğim için hiç olmadığım kadar beni pişman ettiniz.
Buraya kadar okuyan herkese çok çok teşekkür ederim dostlar.
Bu içeriği daha öncesinde de hazırlamak istiyordum ama sürekli eriniyordum veya hayatımıın b*ktan olmasından dolayı keyifsiz olduğum için uğraşasım gelmiyordu falan. En son artık o kadar daraldım ki...
Her daim güler yüzlü olan her daim elimden geldiğince insanlara yardım etmeye çalışmış birisi olarak 1 kişiyi bile Monster çamurundan çıkartabilirsem ne mutlu bana.
Hayat çok zor dostlar bir bilgisayar alacaksanız bunun en iyisi olduğuna emin olun yoksa sizde benim gibi sorunlar yaşarsınız. Dolar olmuş 19.30 her şey uçmuş gitmiş. Et Kıyma Tavuk alamaz hale gelmiş. Ay sonunu zor çıkartan ben ve benim gibi olan dostlar Monster ocağınızı söndürecektir uzak durun.
Çoğu zaman i**ihar etme düşünceleriyle yaşarken hayatta hep bir mutluluk kaynağımdı Oyun oynamak. Beni bundan soğuttunuz Monster bilgisayar.
Bu içeriği daha öncesinde de hazırlamak istiyordum ama sürekli eriniyordum veya hayatımıın b*ktan olmasından dolayı keyifsiz olduğum için uğraşasım gelmiyordu falan. En son artık o kadar daraldım ki...
Her daim güler yüzlü olan her daim elimden geldiğince insanlara yardım etmeye çalışmış birisi olarak 1 kişiyi bile Monster çamurundan çıkartabilirsem ne mutlu bana.
Hayat çok zor dostlar bir bilgisayar alacaksanız bunun en iyisi olduğuna emin olun yoksa sizde benim gibi sorunlar yaşarsınız. Dolar olmuş 19.30 her şey uçmuş gitmiş. Et Kıyma Tavuk alamaz hale gelmiş. Ay sonunu zor çıkartan ben ve benim gibi olan dostlar Monster ocağınızı söndürecektir uzak durun.
Çoğu zaman i**ihar etme düşünceleriyle yaşarken hayatta hep bir mutluluk kaynağımdı Oyun oynamak. Beni bundan soğuttunuz Monster bilgisayar.
Müzikler benim için hep özeldir ve bu yazdığım içeriği okuyan herkese teşekkür etmek amacıyla sevdiğim bir müziği sizlerle paylaşmak istiyorum

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

İyi günler dilerim. Sağlacakla kalın ve hayatın bütün zorluğuna rağmen gülümseyin dostlar.
Hocam öncelikle geçmiş olsun. Bende almak istiyordum. İyi ki almamışım diyemiyorum. Hp pavilion serisini aldım bende aynı sene. Belki bu mesajın Bi yararı olur. Bende çok çektim. Sizin kadar uğraşmadım. Ama yeni modellerin fiyatlarını göz önünde bulundurduğum zaman gittiği yere kadar kullanmaya karar verdim. Kaç kere servise gönderdim. Bir kere fan değiştirdiler. 15 gün sonra aynı sorun yeniden oldu. (Fanlar dönmeyi durduruyor.) Bir kere de toz temizliği yapıp geri gönderdiler. Bir kaç tane de çizikle beraber. Hp arkası sağlam bir marka sanıyordum. Monster da alınmaz maalesef. Ülkemizin fazla abartılan markalarından olduğunu düşünüyorum.
 
Çoğu zaman i**ihar etme düşünceleriyle yaşarken hayatta hep bir mutluluk kaynağımdı Oyun oynamak. Beni bundan soğuttunuz Monster bilgisayar.
Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar.
Oyun oynamak bir mutluk
dur , iş ten eve gelip aç karnını doyurup yatmadan önce 2, 3 saat takılmak.
Geçmiş olsun Allah'ın izni
ile düzelir inşallah.
 
Öncelikle geçmiş olsun. Şuna özen gösterin kullandığınız bir marka laptop varsa. Ondan devam edin eğer hiç kullanmadıysanız. Mutlaka araştırarak alın o ünlü o isim yapmış değil. Ben yıllardır HP kullanırım hiç sorun yaşamadım. 5 laptop değiştirdim değiştirerek satım ayrıca sattığım kişiler bile sorunsuz kullanıyor. Kaldı ki ASUS'ta alabilirim. Ama sorunsuz kullandığım markadan devam ediyorum. Tekrardan geçmiş olsun sorununun düzelmesi dileği ile.
 
Herkesin hayatı güllük gülistanlık olmuyor ve olacak diye bir durum yok, ben daha çok umursamazlık ve sonuçta hayat devam ediyor kafasında olduğumdan beri en azından daha mutluyum. Bu arada farklı markalarda da sizin gibi sorunlar yaşayanlar var STRIX serisinde bile, sadece Monster'da daha fazla denilebilir. Kusursuz ürün yok sonuç olarak. Bu arada o komik hasar görmeden fan kırılma durumu benim de başıma geldi :D umarım sonuç bulur ve mutlu olursunuz.

Umarım dostum ya gerçekten can sıkıcı bir durum.

AYIPLI ARACIN AYIPSIZ MİSLİ İLE DEĞİŞTİRİLMESİ KARARININ İCRA VE İFLAS KANUNU 24. MADDESİ KAPSAMINDA İCRAYA KONULMASI | Özgün Law Firm bu site üzerinden bilgimi teyit edebilirsiniz yalnız şöyle önemli bir madde bulunmakta.

İ. Taşınır malın değeri ilamda yazılı ise: Borçlu, elinde bulunmayan taşınır malın ilamda yazılı olan bu değerini faizi ile birlikte para olarak ödemek zorundadır.

İi. Taşınır malın değeri ilamda yazılı değilse: Alacaklı (davacı), dava dilekçesinde yalnız taşınır malın teslimine karar verilmesini istemiş ise, mahkeme, yalnız taşınır malın teslimine karar verebilir; bulunamazsa bedelinin tahsiline de yani terditli hüküm veremez.

Yani başvuru yaparken ürünün değerini yazın.

Çok teşekkür ederim.

Öncelikle geçmiş olsun. Ben de Monster kullanıyorum şu anlık bir sıkıntısı yok ama kalkıp da babamın markası gibi savunmam. Bana iyi çıkar size kötü çıkar. Alırken de bunu bilerek aldım açıkçası. Almadan önce de 1 milim hata görsem direk iade ederim diye düşünüp aldım. Sizin burada tek hatanız hatta hata da denmez ama ilk sorunda direk yollayacaktınız yenisini alacaktınız. Baktınız onda da mı sorun çıktı direk iade alıp başka markaya yönelecektiniz. Baktınız zorluk mu çıkarıyorlar direk mahkemeye. Söylediğiniz gibi bu para kolay kazanılmıyor. Onun için bir tek Monster tekelinde söylemiyorum. Aldığım bir şeyde en ufak kusur göreyim direk postalarım geri hiç garantiyle falan uğraşamam. Şu an da yapabiliyorsanız yenisini isteyin.

Açıkçası bayram bittikten sonra cihaz değişimi talep edeceğim :)

Yaşadığınız durum çok kötü, geçmiş olsun dostum :(.

Çok teşekkür ederim dostum.

Vallahi hocam büyük geçmiş olsun peygamber sabrı var sende yemin ediyorum taş olsa çatlar okurken ben daraldım. Çok kötü denk gelmiş sana bende Monster kullanıyorum 4 sene mi 5 sene mi ne oldu, bu süre zarfında 3 defa teknik servise götürdüm ilk ikisinde para istemediler üçüncüsün de SSD'de sıkıntı vardı garantisi de bitmişti 1000 lira civarı bir paraya tamir ettiler. Ama sor bana şu an kullandığın bilgisayar bozulsa kullanılamayacak hâle gelse Monster alır mısın diye almam.

Öncelikle teşekkür ederim. Dostum gerçekten o kadar iç daraltıcı ve sıkıcı bir durum ki. Bende artık Monster ile devam etmeyi düşünmüyorum. Cihaz değişimi talep edeceğim ve artık ne olursa olsun.

Geçmiş olsun hocam. Bu marka için içimde hep bir kuşku vardı. Hiçbir zaman güvenip almamıştım. Arkadaşlarım arasında konuşurken de "ben bundan almam, sizde almayın bence" derdim hep. Fakat cazibesiyle, görünüşüyle, televizyonda yaptıkları o gösterişli reklamlarıyla bilgisiz arkadaşların aklını yıkamayı başarıyor. Ben şu an 17 yaşındayım ve üniverstede bilgisayar mühendisi okuyan bir arkadaşıma Monster alınmaz gibisinden konuşmalar yapıyordum ve bana "s. Tir git Monster alınır, kullandın mı" vs. diyordu. Aynı şekilde diğer arkadaşlarımdan da bu tarz şeyler duymuştum fakat bilgisayar bölümü okuyan bir kişiden böyle bir şey duymak... Cidden acınası bir durum.

Teşekkür ederim. :(

Cok geçmiş olsun öncelikle bir heve ile aldığınız elektronik ürünün böyle sorunlar çıkartması çok üzücü naçizane tavsiyem akıllı saat alırken bile kullanıcıların yorumlarına bakmak çünkü para kolay kazanılmıyor günümüzde umarım bir daha böyle şeyler yaşamazsınız.

Aslında biliyor musun ben çok araştırdım gerçekten. Neredeyse 2 haftalık yorum okuma, bilgi edinme sahiplerine sorma vs... Ne var ne yoksa yaptım ve evet sorunları var mı var bunu bilerek aldım ama bu kadar da beklemiyordum abi.

Eğer sizi mağdur ediyorlarsa, garanti sürenize az kala hakkınızı savunun derim. Çünkü para kolay kazanılmıyor, hele ki anne babadan alınan para hiç... İnşallah hakkınızı alırsınız.

Çok teşekkür ederim. Umudum yok ama bakalım artık.

Çok geçmiş olsun, markalar önemli tabii ancak bana kalırsa markadan daha önemlisi şans elektronikte.
Biraz diğer taraftan konuşayım, tam 8 yıl önce Monster'dan Tulpar T5 v4.1 cihazını aldım. Bir zaman sonra HDMI portu sorunlu çıktı geri gönderdim, anakartı değişti ve sonrasında 8 yıl boyunca hiçbir sorun yaşamadım. (klavye de zamanla bozuldu o serilerde kroniktir)
Hiç bakım için göndermedim, tüm bakımlarını kendim yaptım. Sadece bir kez bakım sonrası cihaz açılmadı muhtemel BIOS arızasından dolayı. Bir şey yokmuş gibi ürünün garantisi bittiği halde bakım için Monster'a gönderdim, hem bakımı yapılmış hem BIOS arızası düzelmişti. Aynı ürünü küçük kardeşim İstanbul'da ikinci el olarak aldı ve memlekete göndermem gerekti. Kargo yapacaktım, sonra aklıma geldi bakım için o cihazı da Monste'a gönderdim ve sonrasında aradım, ürünü başka bir adrese gönderebilir misiniz dedim, okeylediler, kargo ücreti de vermemiş oldum. Daha birkaç ay önce de cihazı klavye ve bataryası bitik vaziyette sattım, param yetse yine Tulpar modeli alacaktım fakat yetmediğinden başka bir cihaz aldım. Ben kendi adıma hem de sorunlu Clevo kasa modeli olmasına rağmen çok çok memnundum cihazımdan. Düşünün 8 yıl önce aldığım cihazla RDR 2 Online modu uzun süre oynadım.
Bir sürü sıkıntı yaşayan arkadaş da var ama bunu tek bir markaya mal etmek bana doğru gelmiyor. Biz belki de haklı olarak yerli markalara fazla güvenmiyoruz ve eleştirirken dozu kaçırabiliyoruz.
Konu sahibi arkadaşım umarım sorunun en kısa sürede lehine çözülür, elektronik cihazların bozulması beni hep çok üzmüştür.

Yazdığın yazıyı tamamen okudum ve tam anlamıyla size katılıyorum. Bende de Lenovo G500 bilgisayar vardı 3-4 yıl mı ne Full overclock yapıp kullandım. Bana mısın demedi hatta hatırlıyorum bellek frekansını 1023 MHz yapıyordum çekirdek frekansı 1500 sonrasında grafik hataları falan oluşmaya başlamıştı :D ve evet dediğin gibi sorunları tek markaya mal etmemek lazım. Ben istatistik öğrencisiyim ve bir markanın hatalı ürünlerinin oranını çıkartsam başı muhtemelen Monster çeker ama :(

İlk defa bir konuyu okurken üzüldüm ve sıkıldım. Kendimi bir an senin yerine koydum. Lakin intihar falan biraz abartmışsın tamam geçim sıkıntısını herkes yaşıyor ama inan beterin beteri var. Yaşam, yaşamak için.

Mevzuya gelecek olursak, arızalı cihaz satın almışsın ve uyguladığın yöntemler tamamen yanlış. Genelde satın alındıktan sonra basit hatalar olur sendeki mevzu anakart değişimine kadar gitmiş ve anakart değişimi demek artık o laptopu çok zor iade edebilirsin demek + Allah bilir hangi seri anakart taktılar yani donanımlar aynı olsa bile anakart serisi değişince o klavye kısayol hatası gibi hataları alırsın.

İlk sorunu yaşadın, o resetleme ve siyah ekran sorunu. Direkt mahkemeye verecektin şikayetle falan uğraştıkça uğraşırsın ki zaten bunu tecrübe edinmişsin. Bu senaryoyu hep A5'lerde görmüş biri olarak T7'ye görmek hem şaşırttı, hem de başına gelenler bizi üzdü. Geçmiş olsun.
Hayır i**ihar falan yazma sebebim ilgi çekmek veya dikkat çekmek değildi. Geçmiş hayatımda i**ihara teşebbüs etmiş birisiyim ben. Ayrıca yorumunuz için çok teşekkür ederim. Keşke bende direkt gidip THH gibi yerlere başvursaydım. Peki ya sizce şu anda cihaz değişimi mi talep etsem yoksa direkt THH mi başvursam ?

Hocam seni ben iyi anlarım , anladim da yaşadığın olayların 3 haftalık versiyonunu geçen yaz yaşadım. Ama ben akıllılık ettim ,direk iade ettim. Yazında 2. Haftasında sorunların başladığını yazmışsın keşke iade etseydin.
Güvenmiştim be abi. Belki düzelir ve devam etmez diye düşündüm ama keşke düşünmeseydim :(

İbretle okudum bütün yazıyı. Ben de yakın zamanda bir bilgisayar aldım hatta Monster bilgisayarlara da bakmıştım ama iyi ki almamışım diyorum şu an. Ama adınıza çok üzüldüm. Aynı durumda ben olsam sanırım o servisi birbirine katardım :) ben tercihimi şu an Acer'dan yana kullandım umarım benzer sorunlar yaşamam. Sizin de en kısa zamanda sorunlarınız çözülür inşallah. Çünkü gerçekten ülkemizde elektronik bir ürün almak çok zor. Ben de almak için çok uğraştım açıkçası.
Teşekkür ederim yorumunuz için
 
Son düzenleme:
İbretle okudum bütün yazıyı. Ben de yakın zamanda bir bilgisayar aldım hatta Monster bilgisayarlara da bakmıştım ama iyi ki almamışım diyorum şu an. Ama adınıza çok üzüldüm. Aynı durumda ben olsam sanırım o servisi birbirine katardım :) ben tercihimi şu an Acer'dan yana kullandım umarım benzer sorunlar yaşamam. Sizin de en kısa zamanda sorunlarınız çözülür inşallah. Çünkü gerçekten ülkemizde elektronik bir ürün almak çok zor. Ben de almak için çok uğraştım açıkçası.
Teşekkür ederim yorumunuz için
Cok geçmiş olsun hocam. Ben de almayı dusunuyordum bilgilendirmenizi aklimda tutacağım.
Çok sevindim gerçekten birilerine faydam dokunuyorsa ne mutlu bana. Rica ederim

Çok geçmiş olsun hocam, okurken sizin adınıza üzüldüm gerçekten. Monster firmasına karşı zaten tereddütlüydüm bu saatten sonra yanından bile geçmem. Ben de yaklaşık 8-9 yıllık bir Asus laptop kullanıyordum yakın zamanda yeni laptop aldım 8-9 senelik Asus bile çok iyi performans verdiği için zamanına göre, yine Asus tercih ettim ( TUF Gaming F15) ve belirlediğim modeller arasında Monster marka bir laptop da vardı. Yazınızı okuduktan sonra iyi ki tercih etmemişim dedim Monster'ı. Bundan sonra da zaten bırakın almayı yanından bile geçmem. Tekrar tekrar çok geçmiş olsun. Bilgilendirme yaptığınız için de teşekkür ederim. :(
Çok teşekkür ederim değerli yorumunuz için ve açıkçası güzel bilgisayar seçimi :) ve sırf birileri alacaksa almasın diye dün gece oturdum ve belgeleri çıkartıp kafamda nasıl yazacağımı falan düşünmeden direkt girdim yazdım ve 30 dakika yazdım. Umarım alacak kişileri bu bataklıktan dönderebilmişimdir ve okuduğunuz için teşekkür ederim.

Böyle bir durum yaşadığında eğer istersen sana DC nickimi verebilirim. Dertleşmek istersen dinlerim. Bende çok uzun zamandır bilgisayarlar ile içli dışlıyım. İ**ihar gibi bir düşünceye girersen, destek olmak isterim.
Çok teşekkür ederim dostum <3 şu anda öyle bir düşüncem yok ama geçmiş zamanda teşebbüsüm olmuştu.

Öncelikle yaşadığın çok zor gerçekten kafayı yememek elde değil bu süreçte bu kadar medeni olman bile çok güçlü bir kişiliğe sahip olduğunu gösterir senin için en iyisini diliyorum dostum. Şarkıyı da spotify listeme ekledim güzel şarkı gerçekten.
Ya bunu okumak neden gözümü doldurdu :') çok teşekkür ederim dostum <3

Yazını okudum ve geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum dostum. Benimde seninki kadar çetrefilli olmasada mağduriyetim oldu. Bende bundan yedi ay kadar önce adam akıllı bir oyuncu bilgisayarı almak istiyordum, fakat param olmadığı için kredi çekip almak durumunda kaldım. Bilgisayarı internet üzerinden Gencer gaming sitesinden almıştım ve Furkan adında yetkili bir üçkağıtçı bir herif vardı, o ilgilendi bu süreçte benimle. İlk başta bana bir haftaya gelir dediği sistem bir buçuk ay sonra geldi ve geldikten sonra kargoyu açıp kasayı kontrol ettiğimde kasada bolca çizikler vardı, deformeli yani ve parasını ödediğim gold sertifikalı güç kaynağının bronz olanından sisteme monte edip göndermişler. Güç kaynağı kasanın içerisinde görünmeyecek şekilde kapalı durduğu için fark edilmez sandılar galiba. Ben bunları bir bir kendilerine ileterek "Kasanızı geri veriyorum ve adam akıllı düzeltilmeden almayacağım" Diyerek belirttim adamlara. Yeni bir kasayla daha sonra tekrar geldiğinde bu seferde kasanın bazı parçaları eksik geldi ve tekrar aradığımda Furkan denen üçkağıtçının dediği laf aşırı komik geldi. Kendisinin bana söylediği şey ise "başkası olsa göndermeyiz normalde, sırf sizin için parçaları göndereceğiz dedi" O an kendi kendime bir insan daha ne kadar arsız olabilir ki diye düşünmek oldu ve kendisiyle daha fazla muhattap olmadan telefonu adamın suratına kapatıp kasanın eksik parçalarının gelmesini bekledim. Parçalarda gelince bilgisayarı açtığımda 2tb olması gereken sistemde 1tb ssd olduğunu gördüm ve tekrar arayıp hesap sorduğumda adamın dediği şey ise "bizim elimizde 2tb ssd yok" dedi. Tabii bende maymuna anlatır gibi durumu izah ederek ssd'den adet aldığımı foturasıyla birlikte göstererek belirttiğim. Böyle tam bir buçuk ay uğraştırdılar beni. Gelen son parçayıda taktıktan sonra bilgisayarı kullanmaya başladım fakat kısa sürdü buda. Haftada bir kaç kez durduk yere kasa kapanıyordu ve en sonunda güç kaynağım patladı. Kasayı geri gönderdim ve tam üç ay kasayı bekledim yani dilek olay. Bu süreçte kasama taktıkları güç kaynağının daha 2021 senesinde piyasadan toplatılan yangın riski taşıyan güç kaynağını modeli olduğunu öğrendim. Youtube üzerinde bu Furkan'nın eşek gibi sırıtıp kişniyerek sistem tanıtımı yaptığını gördüm ve videonun altına kel diye yazıp nasıl bir düzenbaz olduğunu yazdığımda beni "kel" dedim diye mahkemeye verdiğini öğrendim. Geçen gün mahkemeye gittiğimde mahkeme salonuna girip çıkmam bir oldu. Bir dakika anca sürmüştür mahkeme. Bir ceza falan almadım, sadece bu kadar mağduriyet yaşadıktan sonra mahkemeye çıkartılmam kanıma dokunuyor. İşte benimde böyle saçma bir anım oldu böylelikle.
Dostum senin yaşadığın durum ayrı bir rezillik ya. Gerçekten böyle karaktersiz insanlarla birlikte yaşadığıma inanamıyorum gerçekten. İnsanların neden bu kadar yüzsüz olduklarına çok ama çok şaşırıyorum...

Okurken o kadar sıkıldım ki. Çok geçmiş olsun ben okurken sıkıldıysam siz bunları yaşarken deli olmuşsunuzdur. Monster markasını zaten tercih eden biri değilim. Artık bedava verseler yine kullanmam.
Akıl sağlığımı korumakta zorlanıyorum açıkçası .D

Hocam öncelikle geçmiş olsun. Bende almak istiyordum. İyi ki almamışım diyemiyorum. Hp pavilion serisini aldım bende aynı sene. Belki bu mesajın Bi yararı olur. Bende çok çektim. Sizin kadar uğraşmadım. Ama yeni modellerin fiyatlarını göz önünde bulundurduğum zaman gittiği yere kadar kullanmaya karar verdim. Kaç kere servise gönderdim. Bir kere fan değiştirdiler. 15 gün sonra aynı sorun yeniden oldu. (Fanlar dönmeyi durduruyor.) Bir kere de toz temizliği yapıp geri gönderdiler. Bir kaç tane de çizikle beraber. Hp arkası sağlam bir marka sanıyordum. Monster da alınmaz maalesef. Ülkemizin fazla abartılan markalarından olduğunu düşünüyorum.
Kesinlikle katılıyorum ve bir faydam olduysa ne mutlu bana yorumun için çok teşekkür ederim

Çoğu zaman i**ihar etme düşünceleriyle yaşarken hayatta hep bir mutluluk kaynağımdı Oyun oynamak. Beni bundan soğuttunuz Monster bilgisayar.
Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar.
Oyun oynamak bir mutluk
dur , iş ten eve gelip aç karnını doyurup yatmadan önce 2, 3 saat takılmak.
Geçmiş olsun Allah'ın izni
ile düzelir inşallah.
Pek bir inancım yok düzeleceğinden ama bakalım ya teşekkür ederim yorumunuz için

Öncelikle geçmiş olsun. Şuna özen gösterin kullandığınız bir marka laptop varsa. Ondan devam edin eğer hiç kullanmadıysanız. Mutlaka araştırarak alın o ünlü o isim yapmış değil. Ben yıllardır HP kullanırım hiç sorun yaşamadım. 5 laptop değiştirdim değiştirerek satım ayrıca sattığım kişiler bile sorunsuz kullanıyor. Kaldı ki ASUS'ta alabilirim. Ama sorunsuz kullandığım markadan devam ediyorum. Tekrardan geçmiş olsun sorununun düzelmesi dileği ile.
Çok teşekkür ederim değerli yorumunuz için

Geçmiş olsun kardeşim servis formları falan hepsiyle beraber bir tüketici hakem heyetine başvur bakalım senin yararına karar çıkacaktır.
Çok teşekkür ederim

DOSTLAR
Hepinize çok teşekkür ederim. Bu yazımın bu kadar çok tutacağını hiç ama hiç düşünmezdim. Eski bir kullanıcıyım ve genelde 3-4 yorum falan alıyordum. İlk kez bu kadar çok kişi görünce yazdığımı kendimi mutlu hissettim. İnsanların Monster batağına girmemesi için elimden gelecek olan her şeyi yapmak istiyorum ve yapabileceğim en büyük hamlenin böyle bir inceleme yazmak olduğunu düşündüm. Yanılmamışım...
Her kişinin yazdığına cevap vermeye çalıştım kaçırdığım birisi olursa lütfen kusuruma bakmasın.
Monster almayın aldırmayın.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı