Monster teknik serviste işletim sistemine karışabilirler mi?

qwebedo

Decapat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Monster Abra A7 V15.1
Meslek
Öğrenci
Merhaba, çok uzatmayacağım. Bilgisayarımda Atomic 11 (Windows 11'in hafif versiyonu) ve Arch Linux ile Dual-boot olarak kullanıyorum. Bildiğiniz gibi, Monster bir bilgisayar aldığınızda 6 ayda bir bedava temizlik hakkı veriyorlar. Eğer bilgisayarımı gönderirsem, işletim sistemime karışabilirler mi? İki işletim sistemini de silip Windows 11 yüklemek gibi mesela?

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet içerisindeki tüm verileri silerler iki tane diskte olsa dahi

Merhaba, çok uzatmayacağım. Bilgisayarımda Atomic 11 (Windows 11'in hafif versiyonu) ve Arch Linux ile Dual-boot olarak kullanıyorum. Bildiğiniz gibi, Monster bir bilgisayar aldığınızda 6 ayda bir bedava temizlik hakkı veriyorlar. Eğer bilgisayarımı gönderirsem, işletim sistemime karışabilirler mi? İki işletim sistemini de silip Windows 11 yüklemek gibi mesela?
Hayır bilgisayarın o şeylerine karışmazlar sadece kasa temizliği yaparlar gerekirse BİOS güncellemesi vesaire yaparlar ama ben teknik kısımlara not bırakmadıkça girmediklerini biliyorum. Not bırakın gönderirken dikkate alırlar.

Veri gizliliği sebebiyle bu tarz şeyler başvuru formunda vs her yerde yazar

Donanım testi yapmak için genelde kendileri işletim sistemini yüklerler bu yüzden verilerinizi yedekleyin şeklinde belirtirler

Öyle bir şey olmaz. Nereden duydun bunu sen 😄

Duymadım. Aklıma düştü sadece😄

Evet içerisindeki tüm verileri silerler iki tane diskte olsa dahi.

Verileri silebileceklerini sanmıyorum.

Hayır bilgisayarın o şeylerine karışmazlar sadece kasa temizliği yaparlar gerekirse BIOS güncellemesi vesaire yaparlar ama ben teknik kısımlara not bırakmadıkça girmediklerini biliyorum. Not bırakın gönderirken dikkate alırlar.

Teşekkürler.

Veri gizliliği sebebiyle bu tarz şeyler başvuru formunda vs her yerde yazar.

Donanım testi yapmak için genelde kendileri işletim sistemini yüklerler bu yüzden verilerinizi yedekleyin şeklinde belirtirler.

Veri gizliliği ihlali yaptığımı sanmıyorum. Bilgisayar FreeDOS geldi.

ChatGPT'nin görüşü:

Eğer bilgisayarınızı teknik servise gönderirseniz, genellikle sadece temizlik ve donanım bakımı yapmaları beklenir. Ancak, bazı servisler bilgisayarınızda işletim sistemiyle ilgili değişiklikler yapabilir. Özellikle Windows 11 veya başka bir işletim sistemi yüklemek gibi bir şey yapmaları mümkün olabilir, ama bu genellikle standart bir prosedür değil.

Bu konuda en güvenli yol, servise göndermeden önce, onlara hangi işlemleri yapmalarını istediğinizi net bir şekilde belirtmek. Ayrıca, işletim sisteminizi ve verilerinizi yedeklemek iyi bir fikir olur. Eğer servis temizlik dışında başka bir şey yapmayı planlıyorsa, genellikle size bunu bildirirler.

Eğer çok endişeleniyorsanız, işletim sisteminizi tamamen kaldırmalarını istemediğinizi açıkça belirtebilirsiniz. Bu şekilde daha rahat olabilirsiniz.

Son düzenleme:

Yok hocam ellemiyorlar. Hatta format bile atmıyorlar kendileri sanırsam. KVKK falan var.

Duymadım. Aklıma düştü sadece😄

Verileri silebileceklerini sanmıyorum.

Teşekkürler.

Veri gizliliği ihlali yaptığımı sanmıyorum. Bilgisayar FreeDOS geldi.

ChatGPT'nin görüşü:

Eğer bilgisayarınızı teknik servise gönderirseniz, genellikle sadece temizlik ve donanım bakımı yapmaları beklenir. Ancak, bazı servisler bilgisayarınızda işletim sistemiyle ilgili değişiklikler yapabilir. Özellikle Windows 11 veya başka bir işletim sistemi yüklemek gibi bir şey yapmaları mümkün olabilir, ama bu genellikle standart bir prosedür değil.

Bu konuda en güvenli yol, servise göndermeden önce, onlara hangi işlemleri yapmalarını istediğinizi net bir şekilde belirtmek. Ayrıca, işletim sisteminizi ve verilerinizi yedeklemek iyi bir fikir olur. Eğer servis temizlik dışında başka bir şey yapmayı planlıyorsa, genellikle size bunu bildirirler.

Eğer çok endişeleniyorsanız, işletim sisteminizi tamamen kaldırmalarını istemediğinizi açıkça belirtebilirsiniz. Bu şekilde daha rahat olabilirsiniz.

Şöyle ki durumu işletim sistemi değil donanım testini dolu bir diskte mi yapmak mantıklı olur yoksa bomboş performansın en iyi olduğu bir sistemde mi yapmak daha iyi olur sadece aradaki farkı düşünmeniz yeterli

Verileri silmeden kastım şu iki diski sıfırlayıp sıfırdan kurulum yaparlar bununda bilgisini vereyim

Şöyle ki durumu işletim sistemi değil donanım testini dolu bir diskte mi yapmak mantıklı olur yoksa bomboş performansın en iyi olduğu bir sistemde mi yapmak daha iyi olur sadece aradaki farkı düşünmeniz yeterli.

Verileri silmeden kastım şu iki diski sıfırlayıp sıfırdan kurulum yaparlar bununda bilgisini vereyim.

Neden test yapsınlar ki? Sonuçta tamire vermiyorum temizliğe veriyorum.

Yok hocam ellemiyorlar. Hatta format bile atmıyorlar kendileri sanırsam. KVKK falan var.
Teşekkürler.

Neden test yapsınlar ki? Sonuçta tamire vermiyorum temizliğe veriyorum.

Teşekkürler.

Donanım testi şudur sıcaklık değerlerine bakılır yük altında-boşta gereğinden fazla ise işleme alınır cihaz

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı