Monster Tulpar T7 v20.3 i7-10750H Undervolt değerleri ne olmalı?

Thermal Velocity Boost dediğiniz turbo boost mu yani aynı şeye mi denk geliyor? Son hali;
Thermal Velocity Boost dediğiniz turbo boost mu yani aynı şeye mi denk geliyor? Son hali;
İnternetten baktım şimdi farklıymış.

Dosya Ekleri

• 10.PNG
    10.PNG
    53,7 KB · Görüntüleme: 82
  • 11.PNG
    11.PNG
    54,2 KB · Görüntüleme: 81
Hayır Turbo Boost değildir. Turbo Boost'u kapatmak aptallık olur.

Hocam CPU Core'a -165 dener misiniz?

Ve evet Thermal Velocity Boost'u kapattıktan sonra Apply'a basın. Bu ayar çekirdekler belirli bir sıcaklığa gelince eğer sıcaklık düşükse resmen çekirdekleri hızlandırır. Frekansı arttırır. Ancak bizim bu bilgisayarda pek de işimize yaramaz. Kapalı kalması daha verimli bile olabilir.

Hocam şimdi bir ayar önereceğim. Bunun öncesinde yapmanızı öneriyorum. İntel GPU ve iGPU Unslice'ı -40 Undervolt edin.

Ardından görev çubuğundaki pil simgesine sağ tık yapın. Güç seçeneklerini tıklayın. Aktif olan güç planının plan ayarlarını değiştir butonuna basın. Gelen ekranda gelişmiş plan ayarlarına girin ve oradan İntel Grafiklerini pilde ve prize takılı modunda En iyi güç tasarrufu olarak ayarlayın. İnanın yararı oluyor. Bizzat tarafımca test edildi. Sıcaklıkları arttırmaktan başka bir işe yaramıyor. Nvidia gibi 2 görüntü bağdaştırıcılı bilgisayarlarda kesinlikle güç tasarrufu modunda kullanılmalı.

Intel ekran kartı için dediğiniz ayarı yaptım, CPU Core değerini -165'e çektim. Oyuna girmeden direkt test başlattım şimdi, 15 dk bekleyeceğim yine.
Isınma problemi can sıkıyor cidden..

Intel ekran kartı için dediğiniz ayarı yaptım, CPU Core değerini -165'e çektim. Oyuna girmeden direkt test başlattım şimdi, 15 dk bekleyeceğim yine.
Isınma problemi can sıkıyor cidden..
Testten muhtemelen geçecek. Oyunda da denemenizi öneririm. Bu yaptığımız tüm ayarları kaydedin. Neden derseniz; yarın bilgisayarı açtığınızda cihaz daha soğuk olmalı. Şu an bu bilgisayarı soğutmak için her şeyi yapıyoruz hocam. Yani ben elimden gelenin hepsini yapıyorum. Artık soğumayı bilmesi lazım cihazınızın. Bu arada soğumazsa hava çıkışı yetersizdir bana göre çünkü daha iyi soğutmamız bana göre zor.

Hocam durum böyle olunca bir laptop soğutucu önerebilirim. İşini iyi yapıyor. Ben de kullanıyorum. Zalman'ın 200 liralık bir soğutucusu var. Gerçekten çok iş görüyor. Onu alırsanız biraz daha iyi olabilir sıcaklıklarınız. Bende 5 6 derece falan farketti yük altındayken. Sizde de farketse zaten bu dertten kurtulursunuz. Bir deneyin bakalım şimdi nasıl?

Ben yatıyorum. Yazarsanız sabah görebileceğim hocam. İyi geceler. Allah rahatlık versin.

Testten muhtemelen geçecek. Oyunda da denemenizi öneririm. Bu yaptığımız tüm ayarları kaydedin. Neden derseniz; yarın bilgisayarı açtığınızda cihaz daha soğuk olmalı. Şu an bu bilgisayarı soğutmak için her şeyi yapıyoruz hocam. Yani ben elimden gelenin hepsini yapıyorum. Artık soğumayı bilmesi lazım cihazınızın. Bu arada soğumazsa hava çıkışı yetersizdir bana göre çünkü daha iyi soğutmamız bana göre zor.

Hocam durum böyle olunca bir laptop soğutucu önerebilirim. İşini iyi yapıyor. Ben de kullanıyorum. Zalman'ın 200 liralık bir soğutucusu var. Gerçekten çok iş görüyor. Onu alırsanız biraz daha iyi olabilir sıcaklıklarınız. Bende 5 6 derece falan farketti yük altındayken. Sizde de farketse zaten bu dertten kurtulursunuz. Bir deneyin bakalım şimdi nasıl?

Ben yatıyorum. Yazarsanız sabah görebileceğim hocam. İyi geceler. Allah rahatlık versin.
Çok teşekkür ederim ilginiz için, Allah rahatlık versin.

Frisby sanırım markasa bir adet soğutucum var, daha çok havada kalması daha rahat hava alması için kullanıyorum. Test bittikten sonra oyuna girip birazda orada deneyeceğim. Devamına yarın müsait olduğunuz zaman bakarız, iyi geceler.

Frisby sanırım markasa bir adet soğutucum var, daha çok havada kalması daha rahat hava alması için kullanıyorum. Test bittikten sonra oyuna girip birazda orada deneyeceğim. Devamına yarın müsait olduğunuz zaman bakarız, iyi geceler.
Hocam valoranta girdim şimdi, karakter seçiminde direkt dondu pc.

Hocam valoranta girdim şimdi, karakter seçiminde direkt dondu pc. Şimdi -150'ye çektim öyle deneyeceğim.

Dosya Ekleri

• IMG_20210630_005922.jpg
    IMG_20210630_005922.jpg
    99,6 KB · Görüntüleme: 75
Son düzenleme:

Hocam valoranta girdim şimdi, karakter seçiminde direkt dondu pc. Şimdi -150'ye çektim öyle deneyeceğim.
Tam olarak kararsızlık hatası. Hocam -142 olarak ayarlayın CPU Core'u eğer tekrar hata olursa. Daha da pek bir şey yapamıyoruz hocam. Ben biraz yatarken üstünde düşüneyim. Belki bir fikir bulurum.

Tam olarak kararsızlık hatası. Hocam -142 olarak ayarlayın CPU Core'u eğer tekrar hata olursa. Daha da pek bir şey yapamıyoruz hocam. Ben biraz yatarken üstünde düşüneyim. Belki bir fikir bulurum.
-150de de mavi ekran yemeye devam ettim hocam, pcyi kapattım biraz dinlendirdikten sonra tekrar
-140a çekmiştim gece oyuna falan girdim sorun olmadı. Bugün dediğiniz gibi -142ye çekerim.

-150de de mavi ekran yemeye devam ettim hocam, pcyi kapattım biraz dinlendirdikten sonra tekrar
-140a çekmiştim gece oyuna falan girdim sorun olmadı. Bugün dediğiniz gibi -142ye çekerim.
Sıcalıklarınızı kontrol etmeyi de unutmayın. Yararı oldu mu yaptıklarımızın bu arada? Sıcaklıklar düştü mü bir nebze? O İntel grafikleri ayarının biraz farkettirmesi lazım.

Bugün detaylı test yapacağım, pc başına daha oturmadım hocam.
Tamamdır hocam. Bir de oyunlarda kullandığınız GPU Nvidia ise Optimum Güç Moduna alın. Maksimum Performans moduna aldığınız takdirde frekans farketmeksizin voltajı daha da arttırıyor. Isınma kaçınılmaz oluyor. Nvidia ekran kartınızda Nvidia Denetim Masası üzerinden gücünü Optimum Güç olarak ayarlayın. Bulamazsanız gösterebilirim. Nvidia Denetim Masası açıldığı anda karşınıza çıkan ekranın bana görselini atın.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı