Yasers
Hectopat
Daha fazla
- Meslek
- Öğrenme mücadelecisi
Öncelikle merhabalar. Dün sipariş verdiğim yeni laptopum elime ulaştı. Sıcaklık değerleri beni korkutuyor. Cihaz yeni ve internetim de yavaş olduğu için sadece Valorant indirebildim. Dolayısıyla testleri sadece Valorant üzerinde yapabildim. Monster'ın kendi paylaştığı videosunda Cyberpunk oyununda ekran kartı 67; işlemci ise 62 derece olduğunu söylüyorlar. Ben dGPU açık, Turbo modda Valorant maksimum ayarlar 76-78 dereceler arasında oynuyorum (ekran kartı ve işlemci paralel ilerliyor aralarında 2 derece fark oluyor). İşlemci nadiren 80-81 dereceleri görüyor ve sürekli olarak Turbo fanla çalışıyor. Cyberpunk gibi bir oyunda bu kadar serin çalışan bu laptop neden Valorant'ta bu kadar sıcak çalışıyor diye düşünüyorum. Eğer sorunluysa iade edeceğim. Başka bir kullanıcı YouTube'a 1 ay kadar önce dGPU kapalı performans videosu yüklemiş. Valorant yüksek ayarlarda 64 derece GPU ve 72 derece işlemci sıcaklığında çalışıyor. Cihazı Kullanan diğer arkadaşlar kendi sıcaklık değerlerini paylaşırsa çok memnun olurum. Evet laptop için bu değerlerin çok yüksek olmadığının farkındayım fakat bu cihazı alma sebebim çok serin çalıştığının söylenmesiydi.
Son düzenleyen: Moderatör: