O nedenle en basta cihazın altındaki hava alıkları yeterince geniş ise dedim.en dandik sogutucu bile daha fazla hava akısını nasıl saglıyor bunun mantıgını acıklar mısın
çünkü sogutma bloguna gidecek havanın hızı cihazın kendi fanlarının hızı ile limitlidir ve iddia ettiginiz gibi daha fazla hava cekebilmesinin tek kosulu daha hızlı olmasıdır aksi taktirde havayı sıkıstrımak ve basıncı yukselterek iletmemiz gerekir
bununla ilgili bir similasyon hazırlamak gerekli sanırım musait oldugum bir zaman konuya bu sekilde gorsel cevap vermek daha faydali olacaktir.
Bir cihazın alt kapagındaki hava alıkları yeterince genis ise yani kendi fanlarının hava cekmesini engelleyecek bir dar bogaz yaratmıyorsa yukseltmek kafidir ki konustugumuz bu cihaz icin bu durum gecerli
bu cihaz ile sogutucu kullanan veya kullanacak olan arkadaslar testlerini yapıp paylasırlarsa oda güzel bir veri olur herkes icin cunku benim kabaca hesaplarıma gore sogutucu ile kazanılacak termal faydanın en az yuzde 70 i cihazın yukselmesinden kaynaklı
sogutucunun bu cihazı maksimum 3 4 derece daha serin calistiracagını dusunursek bu durumda yuzde 30 luk katkı 1 derece mertebesinde olacaktır
1 derecelik kazanım icin sogutucu alınmasına gerek gormuyorum ben