Motorine rekor zam

• Konuyu başlatan Kyras
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 46
  • Görüntüleme 2.710
Hiçbir şey olmayacak seçimlerde. Yine kazanacak. Versin mültecilere vatandaşlık sonra ne oluyor bakalım. Seçime yaklaşınca 50 kuruşa salatalık der bakın şahlanıyoruz diye oradan da oy toplar.
Her insan hata yapar kimse dört dörtlük değildir.
Kimileri yönetimi hatasız buluyor ancak ortada yapılan bir çok hata ve yanlış var.
İşte onun hatalarını ona bildirmeliyiz (bildirmeliydik) ki bir daha yapmasın ancak yaşı almış başını gitmiş bu saatten sonra ne anlatsak da boş yaşlı inadı denen bir şey var.
Yeniliklere yeni limanlara açılmamız gerek ve bu bizlere kalmış bir şey çünkü ülkenin geleceği söz konusu.
Umarım her şey iyi olur.

Her insan hata yapar kimse dört dörtlük değildir.
Kimileri yönetimi hatasız buluyor ancak ortada yapılan birçok hata ve yanlış var.
İşte onun hatalarını ona bildirmeliyiz (bildirmeliydik) ki bir daha yapmasın ancak yaşı almış başını gitmiş bu saatten sonra ne anlatsak da boş yaşlı inadı denen bir şey var.
Yeniliklere yeni limanlara açılmamız gerek ve bu bizlere kalmış bir şey çünkü ülkenin geleceği söz konusu.
Umarım her şey iyi olur.

Onu dayılara söyleyin hocam git bana çay getir derler.

Artık yakıtın 1 litresi yulaf fiyatı ile yarışıyor. 😂

İşini görmesi için motora binsen onun da tehlikesi öbür araç sürücüleri... Neyse yakıta gelen zam öbür zamların habercisi oluyor her zaman.

Yazık yani cidden yazık.

Bizde 1.3 Multijet motorlu Fiat Linea var.
Arabanın deposu 35 litre.

Ocak ayı başında 12 lira civarlarında iken 420 liraya doldurduk depoyu.

Şu an 22 lira olduysa eğer tek bir seferde sıfırdan doldurmak için 770 lira harcama yapmak zorundayız.

Aradaki zam oranı yaklaşık yüzde 83.

Siz hesabını yapın artık. Ben daha fazla yorum yapmayacağım.
Normal, zaten o kadar yükseldi petrol. Petrol tüm zamanlar rekorunu yapmaya gidiyor, 1973'tekinden beter bir krize gidiyoruz. Avrupa'daki doğalgaz fiyatı sadece 1 haftasonunda 100 küsür dolarlardan 300 küsürlere yükseldi. Ocak civarlarında 80-90'a gidiyor diye piyasanın içindekiler olarak biz yuh devenin nalı ölüyoruz galiba diyorduk, şu anda 130 dolar. Daha da çıkacak, sadece kötüleşecek.
Ek olarak motorinin benzine kıyasla kat kat zam almasının nedeninin devletle alakalı olduğunu düşünüyorum. Motorinin yapısı gereği hem eldesi daha kolaydır, hem de daha boldur. Ancak günümüzde zırhlı araçlar ve tanklarda hep dizel motorlar kullanılmakta (türbin hariç). Özellikle zırhlı araçlarda türbin kullanan model şu an aklıma bile gelmedi. Muhtemel bir askeri teyakkuz durumu için piyasada dönen motorini sınırlayıp askeriyeye ayırmışlardır diye tahmin ediyorum.

Arabası olanlara Allah sabır versin ne diyelim. Satıcısından siyasetine iyi bir tepki vermedikçe bu zamlar katlanmaya devam edecek...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı