Motoru satıp kafe açmak mantıklı mı?

Teşekkür ederim hocam üniversiteyi yabancı dil rehberlik okudum ve 2 ay önce bitirdim. Bu süre zarfında yaz tatillerinde kendi restoranımızda komilik, çaycılık vs. yaptım ve müşteriler ile haşır neşir oldum. Müşteriye bir gün bile sert bakış atmadım, abi-abla değil de hep efendim diye hitap ettim. Hatta çoğu gelen müşteri sen nasıl patronun oğlusun helal olsun kendi yerinde işçi gibi çalışıyorsun gibi övgüler aldım. Yani uzun lafın kısası bu süre zarfında müşteri ile nasıl iletişim kurulur öğrendim diyebilirim.

O zaman hayatınızda başarılar hocam. Bence girişin derim bu işe. En kötü 3 4 ayda borçlarınızı kapatabilirsiniz. Peder beyden de destek alırsınız. Zamanla büyürsünüz. Umarım her şey istediğiniz gibi olur.

Cafe açmak, eline para geçince nerede çarçur edip parayı bitirsem diye düşünenlerin son zamanlarda ortak buluşma noktası. Gerçekten tutacağını düşünmüyorsan zarara girme. Açılanların yarısı kapanıyor.
Evet bunu da diyen çok hocam yani çevremde duyduğum kadarıyla çoğu işletme ya devrediyor ya kapatıyor.

Hocam bir de semt neresi acaba?
Manisa/Salihli. Yapacağım kafenin içeceklerini bizim semt çok seviyor ve burada öyle bir konsept yok bunu söyleyebilirim detay vermeden.

Evet bunu da diyen çok hocam yani çevremde duyduğum kadarıyla çoğu işletme ya devrediyor ya kapatıyor.
Hocam anladığım kadarıyla sizin tecrübeniz zaten var. Aslında bu furyadan da ekmek kazanılır. Çok uzaktan bir göz ve tamamen farazi, araştırmasız söylüyorum. Yatırım tavsiyesi kesinliklikle olmamakla birlikte farklı bir yaklaşımla sektöre farklı şekilde bir yatırım yapmayı da düşünebilirsiniz demek için yazıyorum. Ben olsam; başarılı bir cafe nasıl işletilir biliyorsam, tematik kafe fikirleri üretebiliyorsam, yatırımcı vs networküm varsa cafe işletmecilerine danışmanlık hizmeti verirdim. Hatta belki cafe konseptleri tasarlayıp onları satardım. Vs vs. Çünkü belli ki sürekli batışlara rağmen sürekli yeni oyuncular giriyorsa talep var cafe işletmeciliğine. Bu talebi karşılamaya yönelik hamleler yapabilirdim.

Edit: böyle bir girişimcilik de var mı bilmiyorum bu arada gıda sektörünü hiç bilmiyorum.

Son düzenleme:
Hocam anladığım kadarıyla sizin tecrübeniz zaten var. Aslında bu furyadan da ekmek kazanılır. Çok uzaktan bir göz ve tamamen farazi, araştırmasız söylüyorum. Yatırım tavsiyesi kesinliklikle olmamakla birlikte farklı bir yaklaşımla sektöre farklı şekilde bir yatırım yapmayı da düşünebilirsiniz demek için yazıyorum. Ben olsam; başarılı bir cafe nasıl işletilir biliyorsam, tematik kafe fikirleri üretebiliyorsam, yatırımcı vs networküm varsa cafe işletmecilerine danışmanlık hizmeti verirdim. Hatta belki cafe konseptleri tasarlayıp onları satardım. Vs vs. Çünkü belli ki sürekli batışlara rağmen sürekli yeni oyuncular giriyorsa talep var cafe işletmeciliğine. Bu talebi karşılamaya yönelik hamleler yapabilirdim.

Edit: böyle bir girişimcilik de var mı bilmiyorum bu arada gıda sektörünü hiç bilmiyorum.
Böyle danışmanlıklar yapan firmalar ya da şahıslar var hocam çok güzel yere parmak bastınız. Bende o kadar bilgi var mı derseniz ne yazık ki yok.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı