MSI Armor RX 580 ısınma ve fan sesi sorunu

sekect

Kilopat
Arkadaşlar black friday indiriminde MSI Armor RX 580 OC modelini aldım. Oyuna girdiğim zaman fan hızı %50-55-60 civarı değişiyor, sıcaklık değeri ise 70-77 derece arası. Kullandığım kasa Zalman Z3 Plus. Kasanın hava akımı iyi mi kötü mü bir bilgim yok, fakat ekran kartından gelen fan sesi beni çok rahatsız ediyor ve şuan kış aylarındayız, yazın düşünemiyorum çıkacak fan sesini. Kasa mı değiştirsem fanların dönme hızı düşer mi ?

Aynı kartı kullanıyoruz, bendeki de gigabyte aorus rx 580 8gb modeli fanlarım genelde stop durumda oluyor çok oyun oynamam ama girdim ve kartı zorladım diyelim hemen bi ben burdayım diyecek kadar ses çıkışı oluyor maalesef..

Bence de biraz fazla gibi ısı değerleri. Havalar soğuk ayrıca. Benim boştayken bu derecede.

Dosya Ekleri

• Adsız.jpg
    Adsız.jpg
    187,5 KB · Görüntüleme: 261
  • Adsız2.jpg
    Adsız2.jpg
    222,1 KB · Görüntüleme: 250
Armor serisi zaten sıcaklığı fazla olan kartlar. O yüzden tavsiye de etmem. İndirime girmesi normal. Garantilik bi durum yok. Biraz daha verin Gaming x modellerini alın ki kartınız daha az ısınsın daha az fan sesi olsun. İyi olduğu için pahalı zaten. Bi de sonra ucuz olanı alın oynayacağı en fazla 2-3 fps diyen oluyor. Kasa değişimi çözüm değil.

Sıcaklık değerleri yük içinde normal geldi bana. Fan hızı yükselirse derecen düşer. Kulaklık takıyorken ses seni rahatsız ediyor mu? Garantisi varsa istersen yollayabilirsin.
Kulaklık takılıyken duyulacak kadar çıkıyor fan sesi.
Armor serisi zaten sıcaklığı fazla olan kartlar. O yüzden tavsiye de etmem. İndirime girmesi normal. Garantilik bi durum yok. Biraz daha verin Gaming x modellerini alın ki kartınız daha az ısınsın daha az fan sesi olsun. İyi olduğu için pahalı zaten. Bi de sonra ucuz olanı alın oynayacağı en fazla 2-3 fps diyen oluyor. Kasa değişimi çözüm değil.
Zaten bilseydim yakınından geçmezdim. Ama ürünü iade de edemiyorum çünkü Vatanbilgisayar mağazasından aldım. Mağazadan alındığı için iade yapmıyorlar. Anladığım kadarıyla kart elimde patladı şuan. Kışın bu kadar ses çıkartıyorsa yaz aylarında düşünemiyorum o fan sesini.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı